Skip to content

Löydätkö syntymätietueita verkosta?

19 de maaliskuu de 2021

Voit etsiä syntymätietoja, jos haluat selvittää, mihin aikaan olet syntynyt tai missä olet syntynyt tai kuka on biologinen vanhempasi. Virallisessa syntymärekisterissäsi saattaa olla kaikki nämä tiedot.

Valitettavasti niitä ei ole helppo löytää verkosta. Niin kätevää kuin se olisikin, ei ole olemassa keskitettyä syntymätietoluetteloa, jonka voit seuloa löytääksesi oman syntymätietosi tai lukea jonkun muun.

Et kuitenkaan ole ilman vaihtoehtoja, jos olet kadottanut syntymätodistuksesi tai olet kiinnostunut katsomaan jonkun toisen syntymätietoja. On useita tapoja nähdä, mihin aikaan olet syntynyt, missä olet syntynyt jne.

Kaikki syntymätiedot eivät sisällä samoja tietoja; tämä vaihtelee maittain ja osavaltioittain. Esimerkiksi syntymäaika voi olla saatavilla vain ”pitkämuotoisessa” syntymätodistuksessa, tai se voidaan jättää kokonaan pois vanhoista tietueista tai syntymätodistuksista, jotka kuuluvat jollekin, joka on syntynyt suhteellisen pienen väestön kaupungissa.

Käytä syntymätietojen etsintä

Luotettavimmat syntymätietolähteet ovat ensisijaiset lähteet – ts. Alkuperäiset yksiköt, jotka tosiasiallisesti käsittelivät asiakirjoja. Syntymätodistukset ja -rekisterit ovat valtion ja sairaalaorganisaatioiden varmentamia materiaaleja.

Kuinka tämä toimii, vaihtelee osavaltioittain, joten paras vaihtoehto on päästä osavaltiosi tärkeiden tietueiden verkkosivulle ja siirtyä sieltä tai pyytää VitalChek-verkkosivustolta kopiota syntymätodistuksestasi. Jos et ole Yhdysvalloissa, saatat pystyä etsimään syntymätietoja tai sukututkimustietoja valtion virallisilta verkkosivustoilta, kuten syntymärekisterit Australiassa tai Kanadan kirjasto ja arkistot. Voit myös käyttää ilmaista palvelua, kuten FamilyTreeNow.com.

Voit myös tehdä yleisen verkkohaun syntymätiedot * .gov, kuten Kalifornian syntymätiedot * .gov. Sieltä löydät virallisen verkkosivuston, josta voit pyytää tärkeitä tietoja, kuten syntymätietosi (esim. Kuten tämä sivu Kalifornian kansanterveysministeriöltä).

Toinen verkkosivusto, joka voi suorittaa laajan julkisen tietueesi haun, on State Records. Tarvitset vain nimen ja sijainnin, mutta täydellisten syntymätietojen käyttäminen maksaa useita dollareita kuukaudessa, muuten henkilöstä näet vain heidän nykyisen iänsä ja sukulaisensa.

Arkistojen tärkeät tiedot ovat toinen esimerkki, jossa sinun on maksettava syntymäluetteloiden tarkastelemiseksi.

Käytä vanhempainpalvelua

Seuraava paras vaihtoehto on käyttää syntyperäsivustoa. Jos joku on sisällyttänyt tietosi sukututkimusraporttiin, saatat löytää syntymätietoja, kuten milloin ja missä olet syntynyt, kuka sukulaisesi on ja ehkä enemmän.

Joillakin syntyperäsivustoilla on jopa hakuvaihtoehtoja etsiä nimenomaan syntymätietueita. Voit kokeilla FamilySearchin historiallisia tietueita tai Findmypastia, joka on sukututkimuspalvelu, joka voi näyttää jonkun syntymäajan ja yleisen sijainnin. se toimii Yhdysvalloissa, Irlannissa, Australiassa, Uudessa-Seelannissa, Isossa-Britanniassa ja muissa paikoissa.

Siirry offline-tilaan

Jotkut osavaltioiden, läänien tai kirkkojen tiedot eivät ole verkossa eivätkä todennäköisesti tule koskaan olemaan. Esimerkiksi kirkko, jossa on kastetietoja – joka voi olla ainoa käytettävissä oleva syntymätiedot – kiinnostavasta ajanjaksosta riippuen – on 200 tai 300 vuotta taaksepäin, eikä sillä ole juurikaan kannustinta maksaa näiden asiakirjojen digitoimiseksi ja esittämiseksi.

Laskentatietueiden, vanhojen sanomalehtiartikkeleiden ja niihin liittyvien sukututkimusten avulla saat usein sinut oikeaan naapurustoon.

Jos esimerkiksi olet kastettu ja tiedät missä, ota yhteyttä laitokseen ja kysy, voitko etsiä tietojasi heidän tietueistaan. Tai jos sinulla on käsitys syntymäpaikastasi, voit ottaa yhteyttä kyseiseen sairaalaan ja pyytää, että rekisteriosasto kaivaa tietosi edellyttäen, että annat heille tarpeeksi henkilökohtaisia ​​tietoja todistaaksesi, että ne ovat todella sinun tietoja, joita etsit.

Jos kaikki muu epäonnistuu, joissakin muissa offline-paikoissa, joissa voit etsiä syntymäaikaa (ja muuta syntymään liittyvää tietoa), ovat vauvakirjat, syntymäilmoitukset (näitä löytyy joskus myös sanomalehdistä) ja raamatut.

Vaikka se on venytys, jos sinulla ei ole paljon tietoa aluksi, saatat olla onnea löytää jonkun syntymäpäivä ja mahdollisesti muita yksityiskohtia hautausmaalta. Jos sinulla ei ole aavistustakaan, mistä edes aloittaa, BillionGravesin kaltainen hautalähde on hyvä lähtökohta ja voi jopa säästää matkan fyysiseen hautausmaahan. Vaikka löydät vain henkilön kuolleen sukulaisen, sitä voidaan käyttää hyödyllisenä datana sukututkimuksessa.