Skip to content

Lue kulissien takana oleva Gmail-viestin lähdekoodi

19 de maaliskuu de 2021

Gmailissa näkemäsi sähköposti ei oikeastaan ​​ole todellinen alkuperäinen sähköposti, ainakin se, jonka sähköpostiohjelma tulkitsee, kun se vastaanotetaan. Sen sijaan on piilotettu lähdekoodi, jota voit tarkastella nähdäksesi lisätietoja, jotka eivät sisälly tavalliseen viestiin.

Voit tarkastella sähköpostin koko lähdekoodia vain käyttäessäsi Gmailin tai Inboxin työpöytäversiota. Gmail-mobiilisovellus ei tue alkuperäisen viestin katselemista.

Kuinka tarkastella Gmail-viestin lähdekoodia

Sähköpostin lähdekoodi näyttää sähköpostin otsikkotiedot ja usein HTML-koodin, joka ohjaa viestin näyttämistä. Tämä tarkoittaa, että näet, milloin viesti vastaanotettiin, palvelimen, joka lähetti sen, ja paljon muuta.

  1. Avaa viesti, jonka lähdekoodin haluat nähdä.

  2. Etsi sähköpostin yläosa, jossa aihe, lähettäjän tiedot ja aikaleima sijaitsevat. Sen vieressä on Vastaa-kuvake ja valikon kolme pinottua pistettä. Valitse kolme pinottua pistettä -kuvake paljastaa lisäasetukset.

  3. Valitse Näytä alkuperäinen tästä valikosta avataksesi uuden välilehden, joka näyttää sähköpostin lähdekoodin.

  4. Viestin alkuperäinen lähdekoodi avautuu uudelle välilehdelle. Yläosasta löydät tärkeät tiedot viestistä ja siitä, miten se lähetettiin. Sen alapuolella on pelkkä teksti, joka vaihdettiin sähköpostipalvelimien välillä.

  5. Sähköpostiviestit sisältävät tietoja, joita palvelimet käyttävät varmistaakseen, että viesti pääsee oikeaan paikkaan. Selaimen hakutoiminnon avulla voit etsiä varsinaisen viestin alun. Koska viesti on HTML, sen pitäisi alkaa HTML: llä tag. Avaa haku painikkeella Ctrl + F. Etsi sitten DOCTYPE siirtyäksesi viestin sisällön alkuun.

  6. Lataa alkuperäinen viesti TXT-tiedostona valitsemalla Lataa alkuperäinen. Tai valitse Kopioi leikepöydälle kopioida koko teksti, jotta voit liittää sen mihin tahansa.