Skip to content

Luo blogikirjoituksia Microsoft Wordin avulla

27 de kesäkuu de 2021

Jos olet uusi bloggaaminen ja kamppailet bloggaamisalustasi mukana olevan editorin kanssa, sinun ei tarvitse käyttää sitä. Käytä sen sijaan blogipostausten kirjoittamiseen Microsoft Wordia, joka on monille tuttu. Tämän artikkelin ohjeet koskevat Word for Microsoft 365, Word 2019, Word 2016, Word 2013, Word 2010 ja Word Starter 2010.

Käytä Microsoft Wordia luonnoksen luomiseen

Yksinkertaisin tapa luoda blogikirjoitus Wordissa on luoda se, kopioida ja liittää luonnos Wordista blogiisi alustan muokkausliittymään. Koska Word luo joitain muotoiluja, joiden muuntaminen HTML-koodiksi voi olla vaikeaa, tekstin ulkoasussa saattaa olla ongelmia. Jos näin on, liitä ylimääräinen askel ja liitä Wordissa luomasi teksti välitekstieditoriin, kuten Google Docs tai Muistio, ja kopioi ja liitä sitten sitten blogiisi alustan editoriin. Toinen vaihtoehto on käyttää HTML-puhdistustyökalua, kuten HTML Cleaner, joka poistaa ylimääräisen muotoilun Wordista.

Tee blogiviestejä suoraan Microsoft Wordista

Suora tapa käyttää Wordia blogiviestiesi julkaisemiseen on linkittää Word blogitilillesi. Näin voit tehdä sen.

 1. Kun Word on auki, valitse Tiedosto > Uusi > Blogipostaus. Valitse tarvittaessa Luoda. Jos et näe Blogipostaus malli, suorita haku näytön yläosassa olevan hakupalkin avulla.

 2. vuonna Rekisteröi blogitili valintaikkunassa Rekisteröidy nyt. Seuraavissa vaiheissa antamasi tiedot ovat tarpeen, jotta Word voi lähettää blogiisi. Jos et näe tätä valintaikkunaa uuden blogiviestipohjan avaamisen jälkeen, siirry Blogipostaus -välilehdellä ja Blogi Valitse ryhmä Hallinnoi tilejä > Uusi.

  Rekisteröi blogitili -valintaikkuna

 3. vuonna Uusi blogitili valintaikkunassa, valitse Blogi avattavasta nuolesta, valitse käyttöympäristösi ja valitse sitten Seuraava.

  Seuraava painike alustan valinnassa

 4. vuonna Uusi tili kirjoita pyydetyt tiedot, mukaan lukien blogin URL-osoite, käyttäjänimesi ja salasanasi. Käytä samaa käyttäjätunnusta ja salasanaa, jolla kirjaudut blogiisi. Jos et ole varma, kuinka täytät URL-osan, katso Microsoftin apua Wordin bloggaamisessa. Valitse Kuva-asetukset päättää, kuinka kuvat ladataan blogiisi Wordin kautta: käytä blogisi tarjoajan kuvien isännöintipalvelua, valitse oma tai valitse, ettet lähetä kuvia Wordin kautta.

 5. Kun olet valmis Wordiin yrittämään ensimmäistä kirjautumista tilillesi, valitse OK.

  OK-painike Uusi tili -valintaikkunassa

 6. Jos rekisteröinti epäonnistuu, saatat joutua toistamaan vaiheet. Tai sinun on ehkä yhdistettävä Word blogitiliisi blogitilisi asetuksista. Tämä vaihtoehto löytyy tyypillisesti Järjestelmänvalvoja tai Kojelauta blogiasetusten alue. Se voi olla merkitty Etäjulkaisu tai jotain vastaavaa.

Kuinka kirjoittaa, julkaista, luonnos tai muokata blogiviestejä

Kun olet linkittänyt Wordin blogiympäristöosi, luonnosta blogiviestisi. Voit tehdä niin kirjoittamalla tekstisi Blogipostaus sapluuna. Wordin blogitilassa kirjoittaminen on virtaviivaista ja siinä on vähemmän työkaluja. Word-blogitilassa voi kuitenkin olla enemmän ominaisuuksia kuin blogisi editorissa, ja se on tutussa Word-muodossa.

 1. Jos haluat lähettää blogiisi, valitse jompikumpi Julkaista tai Blogipostaus > Julkaista, riippuen Wordin versiosta.

  Julkaise tai Julkaise luonnoksena -vaihtoehdot

 2. Jos haluat tallentaa viestin luonnokseksi, valitse Julkaista avattavasta nuolesta ja valitse sitten Julkaise luonnoksena. Valitse Wordin vanhemmissa versioissa Blogipostaus > Julkaise luonnoksena.

 3. Voit muokata blogiviestiä Wordissa valitsemalla Tiedosto > Avataja valitse sitten olemassa oleva viesti. Valitse joillekin Wordin versioille Blogipostaus > Avaa Olemassaja valitse sitten blogiviesti.

  Tiedoston avaaminen -painike Microsoft Wordissa