Skip to content

Luuletko, että DLL-ongelma johtuu laitteisto-ongelmasta? Näin kerrot

20 de maaliskuu de 2021

DLL-tiedostoihin liittyvät virheet johtuvat useimmiten ohjelmistomaailman ongelmista – tiedosto on poistettu, virus on tartuttanut tiedoston jne.

Joskus DLL-virheen taustalla oleva syy liittyy kuitenkin laitteistoon. Jos epäilet, että tämä voi olla ongelma DLL-ongelmassasi, ongelmasi syy on vain hieman vaikeampaa löytää ja todennäköisesti kalliimpi ratkaista.

Näitä vaiheita tulisi noudattaa vain jälkeen DLL-virheen vianmääritys ohjelmisto-ongelmana, todennäköisempi skenaario. Löydät vianmääritysoppaan omalle DLL-virheellesi etsimällä sitä virhettä tämän sivun hakupalkista.

Vaadittu aika: Laitteiston perussyyn sisältävän DLL-virheen vianmääritys voi viedä useita tunteja

Tuntemattoman laitteisto-ongelman aiheuttaman DLL-ongelman korjaaminen

 1. Asensitko vai poistatko laitteiston? Jos näin on, on hyvät mahdollisuudet, että näkemäsi DLL-virhe liittyy tähän laitteistomuutokseen.

  Tässä on joitain ehdotettuja ratkaisuja riippuen siitä, mitä laitteistomuutoksia teit:

  • Kumoa laitteiston asennus tai asennuksen poisto.
  • Vaihda laitteistokomponentti, jonka tiedät toimivan oikein.
  • Päivitä laitteiston laiteohjelmisto.
  • Varmista, että laitteisto on Laitteiden yhteensopivuusluettelossa.
  • Tarkista tukitiedot valmistajalta.
 2. Testaa tietokoneesi muisti. Yksi viallisen muistimoduulin hyvin yleinen tulos on yhden tai useamman DLL-virheen äkillinen ilmaantuminen.

  Vaihda tietokoneesi muisti, jos testisi osoittavat mitään ongelmaa.

 3. Testaa kiintolevy. Kaikki kiintolevyn viallisessa osassa olevat DLL-tiedostot joko vioittuvat tai katoavat kokonaan, mikä aiheuttaa DLL-virheitä muiden ongelmien ohella.

  Vaihda kiintolevy, jos testit osoittavat aseman fyysisen ongelman.

 4. Tyhjennä CMOS. Emolevyn BIOS-muistin tyhjentäminen palauttaa BIOS-asetukset oletustasoille. Väärin asetettu BIOS voi aiheuttaa ongelmia laitteistosi kanssa, mikä aiheuttaa DLL-virheen.

  Jos CMOS: n tyhjentäminen korjaa DLL-virheen, varmista, että kaikki BIOSiin tekemäsi muutokset on suoritettu yksi kerrallaan, joten jos virhe palaa, tiedät mikä muutos aiheutti ongelman.

 5. Päivitä BIOS. Joissakin tapauksissa vanhentunut BIOS voi aiheuttaa laitteisto-yhteensopimattomuuden, joka voi luoda DLL-virheen, kuten näet.

 6. Käynnistä tietokone vain välttämättömillä laitteilla. Tarkoitus on poistaa mahdollisimman paljon laitteistoa säilyttäen kykynsä testata DLL-virheitä.

  Jos sinulla ei ole enää DLL-virhettä, johon on asennettu vain välttämätön laitteisto, siirry vaiheeseen 7.

  Jos saat edelleen DLL-virheen, siirry vaiheeseen 8.

  Tällöin välttämätön laitteisto olisi yleensä emolevy, CPU, RAM, näytönohjain, ensisijainen kiintolevy, näyttö, näppäimistö ja hiiri.

  Älä ohita tätä vaihetta. Oppiminen, mikä laitteisto aiheuttaa tai ei aiheuta DLL-virheitä, säästää aikaa ja rahaa, kun vaihdat laitteistoa.

 7. Asenna jokainen vaiheessa 6 poistamasi laitteisto uudelleen yksi kappale kerrallaan ja testaa jokaisen asennuksen jälkeen.

  Koska et enää näe DLL-virhettä vain olennaisen laitteiston ollessa asennettu, yksi poistamistasi laitteistokomponenteista aiheuttaa DLL-ongelman. Asentamalla kukin laite takaisin tietokoneellesi ja testaamalla joka kerta, löydät lopulta laitteiston, joka on DLL-ongelman lähde.

  Vaihda viallinen laite, kun olet tunnistanut sen. Yllä olevien laitteiston asennusvideoiden tulisi olla hyödyllisiä, kun asennat laitteistoa uudelleen.

 8. Korvaa tietokoneesi jokainen välttämätön laitteisto samanlaisella tai vastaavalla varaosalla (jonka tiedät toimivan), yhden komponentin kerrallaan, selvittääkseen, mikä laite aiheuttaa DLL-virheen.

  Testaa DLL-virhe jokaisen laitteiston vaihdon jälkeen selvittääksesi, mikä komponentti on viallinen.

 9. Lopuksi, jos kaikki muu epäonnistuu, sinun on pyydettävä ammattimaista apua tietokoneen korjauspalvelusta tai tietokoneen valmistajan teknisestä tuesta.

  Valitettavasti, jos sinulla ei ole toimivia varaosia vaihdettavaksi sisään ja ulos, et tiedä mikä osa tärkeästä tietokoneistasi on viallinen ja aiheuttaa DLL-virheen. Näissä tapauksissa sinulla ei ole muuta vaihtoehtoa kuin luottaa sellaisten henkilöiden tai yritysten apuun, joilla on nämä resurssit.

Tarvitsetko lisää apua?

Jos et ole kiinnostunut korjaamaan tätä laitteistosta johtuvaa DLL-ongelmaa itse, katso ohjeet kuinka korjaan tietokoneeni? saat täydellisen luettelon tukivaihtoehdoistasi sekä apua kaikessa matkan varrella, kuten korjauskustannusten selvittäminen, tiedostojen poistaminen, korjauspalvelun valitseminen ja paljon muuta.