Skip to content

Määritelmä ja käyttötavat PowerPoint-suunnittelumallille

1 de toukokuu de 2021

PowerPoint-suunnittelumalli antaa yhtenäisyyden, visuaalisen organisaation ja esteettisen houkuttelevuuden esitykseen. Sinun tarvitsee vain lisätä oma sisältösi; loput on jo suunniteltu malliin. Vaikka yksittäisissä dioissa käytetään erilaista asettelua ja grafiikkaa, mallit auttavat koko esitystä yhdessä houkuttelevana pakettina. Kaikki PowerPoint-tukimallien versiot.

Mistä löytää PowerPoint-suunnittelumallit

Microsoft tarjoaa tuhansia ilmaisia, ammattimaisesti suunniteltuja PowerPoint-suunnittelumalleja, jotka kaikki on luokiteltu auttamaan sinua löytämään tarvitsemasi. Myös monia muita laadun ja hinnan vaihtelevia lähteitä on saatavana verkossa. PowerPoint-versiostasi riippuen ohjelma käynnistyy suoraan mallinvalitsimeen tai voit käyttää sitä läpi Tiedosto > Uusi.

Kuinka käyttää PowerPoint-suunnittelumalleja

Kun valitset haluamasi mallin Microsoftin arkistosta, lataa malli mallin tallentamiseksi tietokoneellesi. Ladatun tiedoston napsauttaminen avaa PowerPointin, kun valitsemasi malli on jo ladattu ja käyttövalmis. Vaihtoehtoisesti, jos sinulla on kelvollinen Microsoft-tili, käytä mallia suoraan selaimessasi.

Oikean mallin valitseminen

Kun tarkistat malleja, katso typografiaa, värejä, taustagrafiikkaa, asettelua ja yleistä tunnelmaa. Mieti, kuinka hyvin he työskentelevät näiden tekijöiden kanssa:

  • Yleisösi: Jos esität PowerPointin yritysjoukolle, ”turvalliset” värit, kuten sininen ja musta, merkitsevät vakautta ja luotettavuutta. Tavanomaiset asettelut toimivat hyvin tässä tilanteessa. Samoin taidokkaampi väkijoukko saattaa arvostaa enemmän värejä ja harvinaisempia ulkoasuja.
  • Sisältösi: Mallin tulisi tarjota riittävästi joustavuutta kopion ja grafiikan mukauttamiseksi. Jos esimerkiksi suuri osa sisällöstäsi on merkitty luettelomerkillä, etsi mallia, joka näyttää luettelot sopivassa ja yleisöllesi miellyttävässä muodossa.
  • Tuotemerkkisi: Jos projektisi liittyy yritystoimintaan, brändäys on tärkeää. Valitse PowerPoint-malli, joka on sopusoinnussa logosi, grafiikkasi ja tyylisi kanssa.
  • Sinun kuvasi: Suunnittelun sovittaminen henkilöllisyytesi tuntuu ilmeiseltä ehdotukselta, mutta on helppo erehtyä. Esimerkiksi, jos luot esityksen erittäin teknisestä aiheesta, vältä malleja pehmeillä väreillä ja grafiikoilla riippumatta siitä, kuinka paljon ne houkuttelevat sinua henkilökohtaisesti; sen sijaan, mennä jotain tyylikäs ja moderni. Yleisön käsitys kuvastasi vaikuttaa siihen, kuinka hyvin sen jäsenet vastaanottavat viestisi.