Skip to content

Maasilmukat: Car Audio humisee ja virisee

9 de heinäkuu de 2021

Jos autostereoiden valittavan melun peität korvasi, maasilmukka voi olla syyllinen. On mahdotonta sanoa varmasti katsomatta omaa autosi ääniasetusta, mutta äänijärjestelmäsi saattaa kärsiä klassisesta maasilmukkaongelmasta. Maasilmukat syntyvät, kun kaksi komponenttia maadoitetaan eri maapotentiaalin omaavissa paikoissa. Se voi luoda ei-toivotun virran, joka tuo esiin sellaista häiriötä, jota usein kuvataan huminaksi tai virinaksi. Oikea tapa korjata auton äänen maadoituspiirin ongelma on maadoittaa kaikki samaan paikkaan. Jos et pysty korjaamaan ongelmaa oikealla tavalla, ratkaisu on käyttää linjasisäistä melusuodatinta.

Car Audio -maadoituspiirit

Vaikka on olemassa monia asioita, jotka voivat aiheuttaa ei-toivottua melua auton audiojärjestelmässä, maasilmukat ovat suurin yksittäinen syyllinen. Tämä meluongelma voi esiintyä milloin tahansa, kun kaksi äänikomponenttia samassa järjestelmässä on maadoitettu eri paikkoihin. Jos näillä kahdella sijainnilla on erilaiset maapotentiaalit, järjestelmään tuodaan ei-toivottu virtavirta, joka voi aiheuttaa melua. Kun maapotentiaalien ero poistetaan, ei-toivottu virtavirta loppuu ja melu häviää. Kodin äänijärjestelmät, maasilmukat tapahtuvat yleensä, kun kaksi komponenttia kytketään eri lähtöihin. Ongelman korjaaminen voi olla yksinkertainen asia vaihtaa, mihin asiat on kytketty. Valitettavasti maadoitus on hieman monimutkaisempi auton sisäinen äänijärjestelmä. Alusta – ja kaikki sen kanssa kosketuksessa oleva metalli – on maa, mutta kaikkia alustoja ei luoda yhtä suuriksi. Esimerkiksi yhden äänikomponentin maadoittaminen runkoon ja yhden tupakansytyttimeen on klassinen tilanne, joka voi johtaa maasilmukan luomiseen. Pääyksikön maadoittaminen tupakansytyttimeen alustan sijasta voi myös johtaa maasilmukan. Oikea tapa korjata ongelma on repiä äänijärjestelmä ja kiinnittää maadoitus osista, kuten pääyksiköstä ja vahvistimesta, suoraan alustaan ​​samaan paikkaan. Siksi on niin tärkeää varmistaa, että kaikki on piirretty huolellisesti uuden autojärjestelmän suunnitteluvaiheessa ja kiinnitetty oikein asennuksen aikana. Tämä on tilanne, jossa ennaltaehkäisevä unssi on kilon parannuksen arvoinen.

Eristävät maasilmukat

Vaikka oikea tapa korjata maasilmukka on käsitellä päällekkäin eri komponenttien välisten maapotentiaalien erojen kanssa, se ei ole ainoa tapa. Jos ajatus repiä audiojärjestelmäsi, sijoittaa tontit ja sitten laittaa kaikki uudelleen yhteen ei kuulosta houkuttelevalta, kannattaa ehkä etsiä eristintä. Maasilmukan eristimet koostuvat tulosta, lähdöstä ja muuntajasta. Äänisignaali saapuu erottimeen tuloliittimen kautta, kulkee muuntajan läpi ja poistuu lähtöliitännän kautta. Koska tulon ja lähdön välillä ei ole suoraa sähköistä yhteyttä, maasilmukka ja kaikki sen aiheuttamat häiriöt eristetään signaalista. Vaikka nämä melusuodattimet ovat teknisesti vain korjaustiedostoja, ja taustalla oleva ongelma on edelleen olemassa, ne ovat korjaustiedostoja, jotka ratkaisevat välittömän ongelman.