Skip to content

MacBook Pro ei käynnisty? Korjataan se!

19 de maaliskuu de 2021

MacBook Pro, joka ei käynnisty, on ehkä huollettava Apple Storessa, mutta ennen kuin otat sen sisään, kokeile muutamia asioita nähdäksesi, onko ongelma jotain yksinkertaista, jonka voit korjata.

MacBook Pro, joka ei käynnisty lainkaan, on erilainen kuin käynnistynyt ja jäätyy sinisellä tai mustalla näytöllä. Tämän artikkelin tiedot koskevat kaikkia MacBookeja, jotka eivät käynnisty lainkaan.

Syyt siihen, miksi MacBook Pro ei käynnisty

Kun MacBook Pro ei käynnisty lainkaan, ongelma liittyy usein virtalähteeseen pistorasiasta ja kaapeliin, joka toimittaa sen Maciin tai sen akkuun. On kuitenkin muita mahdollisia syyllisiä.

Kuinka korjata MacBook Pro, joka ei käynnisty

Paina MacBook Pron virtapainiketta ja kuuntele puhaltimen ääniä tai kohinaa tai pyörremelua. Jos kuulet jotain tai näet näppäimistön valoja, Mac käynnistyy hienosti, mutta näytölläsi on ongelma, joka saattaa edellyttää ammattiapua. Jos et kuitenkaan kuule eikä näe mitään, nämä korjaukset saattavat saada MacBook Prosi takaisin toimintaan.

  1. Tarkista virtaliitännät. Jos MacBook Pro ei käynnisty lainkaan, tarkista ensin, että se on kytketty verkkovirtaan. Odota muutama minuutti, ennen kuin käynnistät Macin uudelleen. Älä unohda tarkistaa pistorasiaa lampulla tai muulla laitteella varmistaaksesi, että pistorasia toimii oikein.

  2. Vaihda virtajohto tai sovitin. Jos Mac on kytketty verkkovirtaan eikä käynnisty, virtajohto voi olla viallinen. Vaihda se tunnetulla toimivalla kaapelilla ongelman tunnistamiseksi.

  3. Lataa akku. Jos käytät kannettavaa tietokonetta akkuvirralla, akku voi olla tyhjä. Liitä kannettava tietokone ja odota vähintään 10 minuuttia, kun akku latautuu, ennen kuin käynnistät MacBookin akkuvirralla. Jos et voi ladata akkua, vie MacBook App Storeen tai Applen valtuuttamaan huoltoliikkeeseen korvaamista varten.

  4. Lisää näytön kirkkautta. On mahdollista, että MacBook Pro on päällä, mutta et näe sitä. Paina F2-näppäintä näppäimistön yläosassa, jotta näyttö kirkastuu. Kosketuspalkilla varustetuissa MacBook Pro -sovelluksissa kirkkauden säätö on kosketuspalkissa, mutta jos kosketuspalkki ei pala, MacBook Pro ei ole päällä.

  5. Poista kaikki lisävarusteet ja oheislaitteet Macista. Tulostimen, ulkoisen aseman, USB-keskittimen tai mobiililaitteen – tai jonkin kaapelin – ongelma voi estää Macia käynnistymästä.

  6. Nollaa järjestelmänhallinnan ohjain (SMC). SMC hallitsee suurta osaa Macin perustoiminnoista näytöstä ja valoista tuulettimeen ja virtapainikkeeseen. Sen nollaaminen ratkaisee joskus sen, mikä estää MacBook Pron käynnistymisen. Menetelmä eroaa MacBook Pro -versioissa vuodesta 2009 tai aikaisemmista tai uusimmista MacBook Pro -käyttäjistä, joissa on T2-turvasiru.