Skip to content

macOS Mail: Kuinka pitää sähköpostit palvelimella

21 de heinäkuu de 2021

Yksi POP-sähköpostitilien ominaisuus on, että valitset sähköpostisi käyttäytymisen sen jälkeen, kun ne on ladattu sähköpostiohjelmaan. MacOS Mail -sovelluksella päätät, haluatko poistaa sähköpostisi vai säilyttääkö ne sähköpostipalvelimessa. Jos päätät pitää postin palvelimella, voit napata toisen kopion tästä online-varmuuskopiosta, jos poistat vahingossa tärkeän sähköpostin. Voit myös ladata samat viestit toiseen laitteeseen toiseen sähköpostiohjelmaan. Jos päätät poistaa kaikki postit palvelimelta heti lataamisen jälkeen macOS Mailiin, et vaaranna, että postilaatikkosi on täynnä vanhoja viestejä, mutta menetät mahdollisuuden ladata kyseiset viestit muille laitteille. Voit saada molempien maailmojen parhaat puolet pitämällä kopiota sähköposteista sähköpostipalvelimessa tietyn ajan, eikä loputtomiin. Tämän artikkelin tiedot koskevat Mail-sovellusta macOS Catalinassa (10.15) macOS Sierran (10.12) kautta

Kuinka pitää postia palvelimella macOS Mailin avulla

  1. Käynnistä Mail-sovellus Macissa. Alkaen Mail valitse valikkopalkki Asetukset avattavasta avattavasta valikosta Mail-järjestelmän asetukset.

  2. Valitse Tilit -välilehti Sähköpostiasetukset-näytön yläosassa.

    Tilit-välilehti Mailissa

  3. Korosta muokattava POP-sähköpostitili vasemmassa ruudussa.

  4. Valitse Tilitiedot välilehti ja aseta valintaruutu sen vieressä olevaan ruutuun Poista kopio palvelimelta viestin noutamisen jälkeen.

    Tilitiedot-välilehti ja Poista kopio palvelimelta -vaihtoehto

  5. Valitse valintaruudun alapuolella olevasta avattavasta valikosta Yhden päivän kuluttua, Viikon kuluttuatai Yhden kuukauden kuluttua.

    • Esimerkiksi, jos valitset viikon kuluttua, viestit pysyvät sähköpostipalvelimessa viikon ajan, kun ne on ladattu macOS Mailiin, ja sitten ne poistetaan palvelimelta. Voit ladata samat viestit muille tietokoneille ja laitteille vain kyseisen viikon aikana.

    Tili-asetukset sähköpostille Macissa

    Siellä on myös Kun siirretään Saapuneet-kansiosta vaihtoehto, jonka voit valita. Se poistaa sähköpostit palvelimelta vasta, kun olet siirtänyt viestit pois postilaatikon Saapuneet-kansiosta.

  6. Sulje Tilit-ikkuna ja palaa sähköpostiisi.