Skip to content

MacOS-virheen korjaaminen epäonnistui

19 de maaliskuu de 2021

”MacOS-tiedostoa ei voitu asentaa tietokoneellesi” -virhe on yksi viimeisistä, jotka haluat nähdä. Se ponnahtaa esiin, kun yrität päivittää Mac-käyttöjärjestelmääsi, mutta et voi suorittaa toimintoa loppuun. Sanamuodosta huolimatta se ei tarkoita, että asennus ei koskaan onnistu. Se tarkoittaa vain, että se epäonnistui kerran.

Huono uutinen on, että tämä virhe voi tapahtua useista eri syistä. Hyvä uutinen on, että saat Macin varmuuskopioon ja toimivaksi vain pienellä työllä.

Mikä aiheuttaa virheen ’macOS ei voitu asentaa’?

Useat ongelmat voivat aiheuttaa ongelman. Onneksi virhenäytön pitäisi antaa sinulle käsitys siitä, mikä on mennyt pieleen.

Tässä on joitain viestejä, jotka saatat nähdä varoituksen alla:

 • ”Pat /System/Installation/Packages/OSInstall.mpkg näyttää puuttuvan tai vioittuneen.”
 • ”MacOS: n asennuksessa tapahtui virhe.”
 • ”Äänenvoimakkuutta ei voida irrottaa korjausta varten.”
 • ”Tallennusjärjestelmän tarkistus tai korjaus epäonnistui.”
 • ”Virhe vahvistettaessa laiteohjelmistoa.”

Jotkut näistä tarjoavat enemmän tietoa kuin toiset, mutta ne viittaavat asennuksen eri vaiheisiin, jotka ovat epäonnistuneet. Seuraavien vaiheiden ja korjausten pitäisi pystyä selvittämään kaikki edellä mainitut ongelmat.

MacOS: n asentaminen epäonnistui -virheen korjaaminen

 1. Käynnistä uudelleen ja yritä asennusta uudelleen. Tämä saattaa tuntua vastoin intuitiiviselta tehdä asia, joka vain ei toiminut, mutta joskus uudelleenkäynnistys on kaikki, mitä Mac tarvitsee lajittelemaan itsensä.

 2. Tarkista päivämäärä ja aika -asetus. Jos näytetty päivämäärä ja aika eivät vastaa todellisuutta, tämä voi olla ongelma. Käynnistä Mac uudelleen tarvittaessa, ja siirry sitten Järjestelmäasetukset > Treffiaika. Klikkaa Lukko -kuvake ja kirjoita salasanasi (tarvittaessa) muutosten ottamiseksi käyttöön ja napsauta sitten Aseta päivämäärä ja aika automaattisesti. Tämän jälkeen yritä asennusta uudelleen nähdäksesi, toimiiko se.

 3. Vapauta tilaa. Joissakin tapauksissa macOS-asennus epäonnistuu, koska siinä ei ole tarpeeksi tilaa kiintolevylläsi. Näet käytettävissä olevan määrän napsauttamalla Apple-logo > Tietoja tästä Macista > Varastointi. Näet erittelyn siitä, mitä tietokoneellasi on.

  Vie hiiri tämän palkin oikealla puolella olevan valkoisen tilan päälle saadaksesi tietää, kuinka paljon tilaa on vapaata. Jos tämä tuntuu vähän matalalta, kannattaa ehkä siirtää joitain ei-välttämättömiä tiedostoja väliaikaisesti pois päältä, jotta näet asennuksen jatkumisen.

  Myöhemmissä macOS-versioissa on myös ”Hallinta” -vaihtoehto, joka tarjoaa ehdotuksia ja ohjeita auttamaan sinua löytämään asioita, joista päästä eroon.

 4. Poista asennusohjelma. Etsi macOS Installer Finderista Lataukset kansio, vedä se roskakoriin, lataa se sitten uudelleen ja yritä uudelleen.

  Saatat joutua pakottamaan Macin uudelleenkäynnistyksen pitämällä Teho -painiketta, kunnes se sammuu. Kytke sitten Mac uudelleen päälle. Voit myös pitää kiinni Siirtää uudelleenkäynnistyksen aikana käynnistääksesi vikasietotilassa, jotta asennusohjelma ei yritä suorittaa uudelleen.

 5. Nollaa NVRAM. Tämä on pieni osa muistia, joka tallentaa perustiedot, kuten ajan, näytön tarkkuuden ja minkä levyn käynnistää. Saatat joutua palaamaan takaisin Järjestelmäasetuksiin vaihtamaan muutettuja asetuksia, mutta voit yrittää asennusta uudelleen ennen sitä varmistaaksesi, että ongelma on ratkaistu.

 6. Palauta varmuuskopiosta. Jos käytät Time Machinea Macin säännölliseen varmuuskopiointiin, voit yrittää palata aikaisempaan tilaan ja tarkistaa, onko se yhteensopivampi asennusohjelman kanssa.

  1. Varmista, että varmuuskopioasema on liitetty, käynnistä tietokone uudelleen ja pidä sitä painettuna Komento+R kunnes Apple-logo tulee näkyviin. Tietokone kehottaa sinua valitsemaan pääkielen sen sijaan, että menisit työpöydälle, ja avaa sitten ikkunan nimeltä macOS Utilities.
  2. Napsauta macOS-apuohjelmissa Palauta Time Machine -varmuuskopiostaja napsauta sitten Jatkaa.
  3. Tulet välinäyttöön, jossa on tietoja siitä, mitä olet tekemässä. Klikkaus Jatkaa eteenpäin.
  4. Valitse asema, johon tallennat varmuuskopiot, ja napsauta Jatkaa uudelleen, mikä vie sinut näyttöön, josta voit valita viimeisimmän varmuuskopion. Napsauta sitten Jatkaa uudelleen.
  5. Tietokoneesi palauttaa aikaisemman varmuuskopion, ja näet, toimiiko asennus.
 7. Suorita levyn ensiapu. Tämä voi auttaa, jos saat ”Ei voi asentaa äänenvoimakkuutta” -virheen. Ensiapu tarkistaa sisäisen kiintolevyn ja tekee mahdolliset korjaukset. Se voi jopa pystyä asentamaan äänenvoimakkuuden sen jälkeen, kun se on valmis. Sitten voit yrittää asennusta uudelleen.

Tarvitsetko edelleen apua?

Jos mikään edellä mainituista ei toiminut, saattaa olla aika luovuttaa tietokone ammattilaisille. Katso oppaastamme kuinka korjata tietokoneesi ohjeet jonkun löytämiseen ongelman ratkaisemiseksi ja mitä sinun on tehtävä Macin valmistelemiseksi huoltoa varten.