Skip to content

Magneettisen lasso-työkalun käyttäminen Adobe Photoshopissa

21 de heinäkuu de 2021

Photoshopin Magneettinen Lasso -työkalu on yksi niistä työkaluista, joita valinnan tekemisen yhteydessä sivuutetaan säännöllisesti. Se on kuitenkin virhe, koska voit käyttää sitä hämmästyttäviin asioihin, kun ymmärrät sen toiminnan.

Magneettinen Lasso napsahtaa objektireunoihin automaattisesti

Toisin kuin tavallinen Lasso, jolla valitset vapaasti käsin kuvan alueen, Magneettinen Lasso valitsee reunojen perusteella ja tuottaa suhteellisen tarkan – 80-90 prosentin tarkan – valinnan. Työkalu valitsee objektin reunat, kun liikutat hiirtä, löytämällä kirkkauden ja väriarvojen muutokset kohteen ja sen taustan välillä. Kun se löytää nämä reunat, se näyttää reunan ääriviivat ja napsahtaa magneetin tavoin siihen. Nämä ohjeet koskevat Photoshop 5: tä ja uudempia. Jotkin valikkokohdat ja näppäimistökomennot voivat vaihdella versioittain.

Kuinka käyttää Adobe Photoshop Magnetic Lasso -työkalua

Jos haluamallasi valinnalla on reunat, jotka ovat voimakkaasti kontrastin ympärillä olevien pikselien kanssa, Magneettinen Lasso-työkalu on kätevä. Näin voit käyttää sitä.

 1. Vedä muokattavaa kuvaa ylös Photoshopissa.

 2. Valitse Työkalut-valikosta Magneettinen Lasso-työkalu. Se on valikossa, jossa on tavalliset ja monikulmaiset Lassot. Vaihtoehtoisesti voit käyttää näppäimistökomentoa – Vaihto-L – selata kolmen työkalun läpi.

 3. Lehdistö Caps Lock vaihtaa oletuskursorista tarkkuuskohdistimeksi, joka on ympyrä + -merkillä keskellä.

 4. Kun olet valinnut magneettilason, työkaluasetukset muuttuvat. He ovat:

  • Sulka: Arvo on etäisyys, jonka vinjetti tai hämärtynyt reuna ulottuu valinnan reunasta. Näin pehmenee valinnan reunaa. Jos olet uusi tässä, yritä pitää arvo välillä 0 ja 5.
  • Leveys: Tämä on ympyrän leveys, kun Caps Lock näppäintä painetaan. Voit tehdä siitä suuremman tai pienemmän painamalla [ or ] näppäimiä. Muista, että tämä ei ole harja. Ainoa mitä teet, on reunan tunnistusalueen laajentaminen.
  • Kontrasti: Ympyrän leveys määrittää, mistä Photoshop löytää reunat. Tämä asetus määrittää, kuinka suuren eron kohteen ja sen taustan väri- ja kontrastiarvoissa on oltava. Vastaanottaja muuta kontrastiarvoa lennossa lisää kontrastia painamalla jaksonäppäintä (.) ja pilkunäppäin (,) pienenee kontrasti.
  • Taajuus: Kun vedät reunoja pitkin, Lasso pudottaa ankkuripisteitä. Tämä arvo määrittää niiden välisen etäisyyden.

  Työkaluvaihtoehdot Magneettinen Lasso -työkalulle Photoshopissa

 5. Kun olet määrittänyt vaihtoehtosi, etsi reuna vetääksesi eteenpäin ja tee valinta. Käynnistä magneettinen lasso-työkalu napsauttamalla sitä ja siirrä se sitten valitun kohteen reunaa pitkin. Kun liikutat hiirtä, Photoshop pudottaa ankkuripisteet (neliön muotoiset) seuraamaasi polkua pitkin.

  Ankkuri osoittaa polkua käyttämällä Photoshopin Magneettinen Lasso -työkalua

 6. Seuraa polkua, kunnes palaat sinne, missä aloitit reunan jäljittämisen. Kun saavutat paikan, johon napsautit alun perin, kohdistin saa oikean alakulman pienen ympyrän osoittamaan, että silmukka on valmis. Napsauta lopettaaksesi valinnan ja kuva saa a katkoviiva kulkemasi polun poikki. Sinun ei tarvitse kiertää valitsemasi kohteen ympäri; Kaksoisnapsauta missä tahansa kohdassa, jotta Photoshop sulkee valinnan suoralla viivalla aloituskohdan ja napsautetun paikan välillä. Tämä ei kuitenkaan välttämättä johda täydelliseen valintaan.

  Objekti, joka on täysin valittu sen jälkeen, kun on käytetty Magnetic Lasso -työkalua Photoshopissa

 7. Nyt voit kohdella valintaa kuten mitä tahansa muuta. Jotkut vaihtoehdot ovat sen siirtäminen, täyttäminen, viivan lisääminen valitun reunan ympärille tai kopioiminen.

Adobe Photoshop Magnetics Lasso -työkalun tekemät oikeat valinnat

Magnetic Lasson avulla on olemassa muutamia tapoja korjata virheitä. Ne sisältävät:

 • Lisää ankkuripiste: Napsauta hiirtä lisätäksesi uuden pisteen, jos Magneettinen Lasso ei sisällä haluamaasi pistettä.
 • Poista ankkuripiste: paina Poistaa tai Askelpalautin avain viimeisen Photoshopin asettaman ankkurin tyhjentämiseksi.
 • Vaihto Lasso-työkalujen välillä: paina Optio / Alt-näppäin ja napsauta reunaa. Jos jatkat vetämistä, vaihdat automaattisesti. Jos vapautat hiiren napsautettuasi reunaa, vaihdat Monikulmio Lasso työkalu. Vapauttaminen Vaihtoehto / Alt avain työkalujen vaihdon jälkeen palaa takaisin magneettiseen lasoon.
 • Vähennä alueita: Olet valinnut donitsin reunan, mutta sinun on poistettava donitsireikä valinnasta. Sinulla on pari vaihtoehtoa tämän tehtävän suorittamiseen. Ensimmäinen on pitää Optio / Alt-näppäin ja vedä reiän ympäri. Tämä vaihtuu Vähennä valinnasta -tilassa. Tiedät olevasi tässä tilassa, kun miinusmerkki () näkyy kohdistimessa. Toinen tapa on valita Tila että Työkalun asetukset ja napsauta sitten hiirtä poistettavan alueen reunan ympäri. Sulje valinta.
 • Lisäys valintoihin: Vaihda Lisää valintatilaan napsauttamalla sitä Vaihtoehdot työkalurivi. Napsauta lisättävän reunan ympäri ja muista sulkea valinta.