Skip to content

Menetätkö iPad-tiedot tai -sovellukset, jos päivität?

15 de kesäkuu de 2021

IOS: n ja iPadOS: n päivitysprosessi on suunniteltu saumattomaksi. Nämä päivitykset eivät poista tai muokkaa tietojasi. Ennen syyskuuta 2019 sekä iPadilla että iPhonella oli sama käyttöjärjestelmä – iOS. Versiosta 13 lähtien iOS jaettiin kahteen versioon, jotka on optimoitu suuremmille ja pienemmille muototekijöille. IPhonen runes iOS 13 ja uudemmat, kun taas iPad käyttää iPadOs 13 ja uudempia. Apple Watch on aina käyttänyt omaa versiotaan, nimeltään WatchOS, ja Applen pöytätietokoneet ja kannettavat tietokoneet käyttävät nyt macOSia.

Kuinka Apple-laitteet päivittyvät

Apple julkaisee ajoittain uusia versioita mobiilikäyttöjärjestelmistään. Suunnittelun mukaan nämä päivitykset vaikuttavat vain laitteen ydinkäyttöjärjestelmään eivätkä muokkaa käyttäjätietoja. Siksi voit olla varma, että iOS-, iPadOS- tai WatchOS-päivitys ei poista valokuviasi, musiikkiasi tai muita tietojasi.

Mahdollisuus tietojen menetykseen

Vaikka päivitykset eivät vaikuta käyttäjätietoihin, ei ole ennenkuulumatonta, että päivitys epäonnistuu jostain syystä. Yleisin syyllinen syntyy virtakatkoksesta päivitysprosessin aikana. Usein päivitetty päivitys tekee koko laitteesta hyödyttömän, ellet tee monimutkaista palautusprosessia tai tuo se Genius-palkkiin Apple-teknikoiden henkilökohtaisen huomion kohteeksi.

Parhaat päivitystavat

Takaat, että et koskaan menetä tietojasi varmuuskopioimalla iPad tai iPhone ennen päivityksen aloittamista. Varmuuskopiointi voi viedä muutaman minuutin, joten ne on usein varattu haitaksi, mutta varmuuskopiot tarkoittavat, että jos päivitys epäonnistuu ja sinun on asennettava iOS tai iPadOS uudelleen alusta alkaen, palautat sen tiedoillasi ilman menetyksiä tai vioittumia. .