Skip to content

Microsoft Windows 7

14 de kesäkuu de 2021

Microsoft Windows 7 oli yksi kaikkien aikojen menestyneimmistä Windows-käyttöjärjestelmäversioista. Tammikuusta 2020 lähtien Microsoft ei enää tue Windows 7 -käyttöjärjestelmää. Suosittelemme päivittämistä Windows 10: een, jotta tietoturvapäivityksiä ja teknistä tukea voidaan jatkaa.

Windows 7: n julkaisupäivä

Windows 7 julkaistiin valmistukseen 22. heinäkuuta 2009. Se saatettiin yleisön saataville 22. lokakuuta 2009. Windows 7: tä edeltää Windows Vista, ja sitä seuraa Windows 8. Windows 10 on viimeisin Windows-versio, julkaistu 29. heinäkuuta 2015.

Windows 7 -tuki

Windows 7: n käyttöikä loppui 14. tammikuuta 2020. Tällöin Microsoft lopetti teknisen tuen ja lopetti Windows 7 -käyttäjille ohjelmistopäivitysten ja tietoturvakorjausten toimittamisen Windows Update -palvelun kautta. 14. tammikuuta 2020 Microsoft lopetti myös tuen seuraaville Windows 7 -käyttäjille:

 • Internet Explorer
 • Pelit, kuten Internet Checkers ja Internet Backgammon
 • Microsoft Security Essentials -alusta (allekirjoituspäivityksiä jäljellä)

Vaikka Windows 7 on lopetettu, se voidaan silti aktivoida ja asentaa uusiin tietokoneisiin. Jos olet Microsoft 365 -käyttäjä, Microsoft jatkaa Microsoft 365: n tietoturvapäivitysten toimittamista tammikuuhun 2023 asti, mutta ei ominaisuuspäivityksiä. Microsoft suosittelee päivittämistä Windows 10: een, jotta jatkat Windows-tietoturva- ja ominaisuuspäivitysten saamista.

Windows 7 -versiot

Saatavana oli kuusi Windows 7 -versiota, joista kolme ensimmäistä olivat ainoat, jotka olivat myynnissä suoraan kuluttajalle:

 • Windows 7 Ultimate
 • Windows 7 Professional
 • Windows 7 Home Premium
 • Windows 7 Enterprise
 • Windows 7 Starter
 • Windows 7 Home Basic

Windows 7 Starteria lukuun ottamatta kaikki Windows 7 -versiot olivat saatavilla joko 32- tai 64-bittisinä versioina. Vaikka Microsoft ei enää tue, tuota tai myy Windows 7: ää, voit silti löytää kopioita kelluvasta Amazon.comista tai eBayssa.

Paras Windows 7 -versio sinulle

Windows 7 Ultimate on, hyvin, perimmäinen Windows 7 -versio, joka sisältää kaikki Windows 7 Professional- ja Windows 7 Home Premium -ominaisuudet sekä BitLocker-tekniikan. Windows 7 Ultimatella on myös suurin kielituki. Windows 7 Professional, jota usein kutsutaan nimellä Windows 7 Pro, sisältää kaikki Windows 7 Home Premium -palvelussa olevat ominaisuudet, Windows XP -tilan, verkon varmuuskopiointiominaisuudet ja verkkotunnuksen käytön, mikä tekee tästä oikean Windows 7 -valinnan keskisuurille ja pienille yrityksille. Windows 7 Home Premium on tavalliselle kotikäyttäjälle suunniteltu Windows 7 -versio, joka sisältää kaikki muut kuin yrityskellot ja pillit, jotka tekevät Windows 7: stä … no, Windows 7! Tämä taso on saatavana myös ”perhepaketissa”, joka mahdollistaa asennuksen jopa kolmelle erilliselle tietokoneelle. Useimmat Windows 7 -lisenssit sallivat asennuksen vain yhteen laitteeseen. Windows 7 Enterprise on suunniteltu suurille organisaatioille. Windows 7 Starter on saatavana vain tietokoneiden valmistajien esiasennukseen, yleensä netbookeihin ja muihin pienikokoisiin tietokoneisiin tai alemman tason tietokoneisiin. Windows 7 Home Basic on saatavana vain joissakin kehitysmaissa.

Windows 7: n vähimmäisvaatimukset

Windows 7 vaatii vähintään seuraavan laitteiston:

 • Suoritin: 1 GHz
 • RAM: 1 Gt (2 Gt 64-bittisille versioille)
 • Kiintolevy: 16 Gt vapaata tilaa (20 Gt vapaata 64-bittisille versioille)

Grafiikkakorttisi on tuettava DirectX 9: ää, jos aiot käyttää Aeroa. Lisäksi, jos aiot asentaa Windows 7: n DVD-levyltä, optisen aseman on tuettava DVD-levyjä.

Windows 7 -laitteiston rajoitukset

Windows 7 Starter on rajoitettu 2 Gt: aan RAM-muistia ja 32-bittinen versio kaikista muista Windows 7 -versioista on rajoitettu 4 Gt: iin. Versiosta riippuen Windows 7: n 64-bittiset versiot tukevat huomattavasti enemmän muistia. Windows 7 Ultimate-, Professional- ja Enterprise-tuki jopa 192 Gt, Home Premium 16 Gt ja Home Basic 8 Gt. Windows 7: n suorittimen tuki on hieman monimutkaisempi. Windows 7 Enterprise, Ultimate ja Professional tukevat jopa kahta fyysistä suorittinta, kun taas Windows 7 Home Premium, Home Basic ja Starter tukevat vain yhtä suorittinta. Windows 7: n 32-bittiset versiot tukevat kuitenkin jopa 32 loogista prosessoria ja 64-bittiset versiot jopa 256: ta.

Windows 7 -huoltopaketit

Viimeisin Windows 7: n Service Pack on Service Pack 1 (SP1), joka julkaistiin 9. helmikuuta 2011. Lisätoimintojen päivitys, eräänlainen Windows 7 SP2, julkaistiin myös vuoden 2016 puolivälissä. Katso uusimmat Microsoft Windows Service Pack -paketit saadaksesi lisätietoja Windows 7 SP1: stä ja Windows 7: n mukavuuskokoelmasta. Windows 7: n alkuperäisen julkaisun versionumero on 6.1.7600.

Lisätietoja Windows 7: stä

Meillä on paljon Windows 7: een liittyvää sisältöä, kuten vianmääritysoppaita, kuten sivuseinän tai ylösalaisin olevan näytön korjaaminen, mitä tehdä, jos olet unohtanut Windows 7 -salasanasi ja miten käyttää Windows 7: n käynnistyskorjaustyökalua. Löydät myös Windows 7 -ohjaimet, oppaan Windows 7: n asentamisesta USB: ltä ja Windows 7: n järjestelmänvalvontalaitteet. Jos tarvitset lisäapua tai muita resursseja, muista etsiä mitä olet käyttänyt sivun yläosassa olevaa hakupalkkia.