Skip to content

Microsoft Windowsin usein kysytyt kysymykset

20 de maaliskuu de 2021

Yksi suosituimmista kirjoittamastamme opetusohjelmista on Windows-asennuksen läpikäynnit. Meillä on yksi Windows 8: lle, Windows 7: lle ja Windows XP: lle (ja työskentelemme sellaisen kanssa Windows 10: lle).

Näiden oppaiden ansiosta ei ole ihme, että asennus- ja päivityskysymykset ovat yleisimpiä.

Alla on vastauksia joihinkin noihin kysymyksiin.

Mikä on Windowsin puhdas asennus?

Pohjimmiltaan puhdas asennus tarkoittaa aseman tyhjentämistä olemassa olevalla käyttöjärjestelmällä Windowsin asennuksen aikana. Tämä eroaa päivitysasennuksesta (”siirtyminen” edellisestä Windows-versiosta) ja on pohjimmiltaan sama asia, muutamalla ylimääräisellä askeleella kuin ”uusi” asennus (asennus tyhjään asemaan).

Päivitettyyn asennukseen verrattuna puhdas asennus on melkein aina parempi tapa asentaa Windows. Puhdas asennus ei tuo mukanaan mitään ongelmia, ohjelmistoja tai muita ongelmia, jotka ovat saattaneet vaivata edellistä asennustasi.

Puhtaan asennuksen tekemiseen ei tarvita erityistä Windows-levyä tai minkäänlaisia ​​muita ohjelmistoja tai työkaluja. Sinun tarvitsee vain poistaa osiot, jotka sisältävät nykyisen käyttöjärjestelmän, kun pääset siihen vaiheeseen Windowsin asennusprosessissa.

Näin voit tehdä sen:

  • Kuinka puhdistaa Windows 8: n asennus
  • Kuinka puhdistaa Windows 7: n asennus
  • Kuinka puhdistaa Windows XP: n asennus

Kaikki nämä oppaat kattavat 100% prosessista ja sisältävät kuvakaappauksia jokaiselle askeleelle. Huomaa myös, että nämä läpikäynnit kattavat kaikki käyttöjärjestelmän jokaisessa pääversiossa saatavilla olevat yleisesti saatavilla olevat versiot tai versiot.

Mikä on virheellisen tuoteavaimen sanoma koodilla: 0xC004F061?

Tässä on koko virheilmoitus, kaikki Virheellinen tuoteavain ikkuna:

The following failure occurred while trying to use the product key:

Code: 0xC004F061 Description: The Software Licensing Service determined that this specified product key can only be used for upgrading, not for clean installations.

0xC004F061 -virhe ilmestyy Windowsin aktivointiprosessin aikana, jos a) käytit Windowsia päivittää tuoteavain, mutta sinulla b) ei ollut Windows-kopiota asemassa, kun puhdistat asennuksen.

Ikkunan alaosassa oleva viesti osoittaa, että et voi käyttää tätä tuoteavainta puhtaaseen asennukseen, mutta se ei ole täysin totta. Windowsin puhdasasennus on hieno, mutta tietokoneellasi on oltava päivitettävä Windows-versio ennen puhdasta asennusta.

Microsoftin tukema ratkaisu tähän ongelmaan on asentaa aiempi Windows-versio uudelleen ja puhdistaa sitten Windowsin asennus. Toinen ratkaisu on kuitenkin päivittää Windows paikan päällä samaan Windows-versioon. Kyllä, se näyttää oudolta, mutta useiden lähteiden mukaan pystyt aktivoimaan Windowsin onnistuneesti prosessin päättymisen jälkeen.

Jos kumpikaan näistä ratkaisuista ei toimi, sinun on ostettava Windows System Builder -levy (jota joskus kutsutaan nimellä OEM levy), jonka voit asentaa tyhjälle kiintolevylle tai puhdistaa asennuksen muulla kuin päivitettävällä Windows-versiolla (esim. Windows 98 jne.) tai muulla kuin Windows-käyttöjärjestelmällä.

On tärkeää ymmärtää, että Windowsin puhtaan asennusprosessin aikana, kun annat tuoteavaimesi, sinua ei varoiteta mahdollisuudesta käyttää väärää avainta. Kyseinen Windows-asennusprosessin vaihe vain tarkistaa, onko tuoteavain lainkaan voimassa, ei onko se voimassa omassa tilanteessasi. Tämä määritys tapahtuu aktivointiprosessin aikana, kun Windows on täysin asennettu.

Kuinka siirrän Windowsin asennustiedostot DVD-levyltä Flash-asemaan?

Tämä prosessi ei ole aivan niin helppoa kuin miltä se saattaa kuulostaa, joten tarvitaan joitain opetusohjelmia:

  • Windows 8: n asentaminen USB-laitteesta
  • Windows 7: n asentaminen USB-laitteesta

Valitettavasti tiedostojen kopioiminen Windows-asennuslevyltä tyhjään flash-asemaan ei onnistu.

Kuinka saan ISO-tiedoston DVD- tai Flash-asemalle, jotta voin asentaa Windowsin?

ISO-tiedosto, joka sinulla on, on täydellinen kuva Windows-asennuslevystä, joka on siistissä yhden tiedoston paketissa. Et kuitenkaan voi vain kopioida tiedostoa levylle tai flash-asemaan ja odottaa, että käytät sitä Windowsin asentamiseen.

Jos haluat asentaa Windowsin DVD-levyltä, katso ohjeet kohdasta ISO-tiedoston tallentaminen DVD-levylle.

Jos haluat asentaa Windowsin flash-asemasta, voit seurata yhtä samasta opetusohjelmasta, johon linkitimme viimeisessä kysymyksessä.

Voinko asentaa Windows-kopioni uuteen tietokoneeseen niin kauan kuin poistan sen edellisestä tietokoneesta?

Joo. Suurin asia on: sinun on poistettava Windows vanhasta tietokoneesta, ennen kuin aktivoit sen uudella. Toisin sanoen Windows-kopiosi voi olla käynnissä vain yhdessä tietokoneessa kerrallaan.

Toinen mielessä pidettävä asia on, että jos asennit päivitetyn Windows-päivitetyn kopion tietokoneelle ja haluat sitten käyttää sitä toisessa tietokoneessa, sovelletaan samoja ”päivityssääntöjä”: sinulla on oltava edellinen Windows-versio tietokoneeseen ennen päivityksen asentamista.

Et voi ”siirtää” Windowsia toiselle tietokoneelle, jos se on asennettu valmiiksi tietokoneellesi. Windows-kopiosi on OEM-lisensoitu, mikä tarkoittaa, että voit käyttää sitä vain tietokoneessa, johon se on jo asennettu.

Onko rajoituksia Windowsin uudelleenasentamiseen eri tietokoneisiin?

Tietokoneiden lukumäärälle, joihin Windows asennetaan uudelleen, ei ole rajoituksia, kunhan noudatat viimeisessä kysymyksessä käsiteltyjä sääntöjä.

Pitääkö minun ostaa uusi Windows-kopio, jos haluan asentaa sen toiseen tietokoneeseen?

Vastaus tähän on todennäköisesti selvä, jos olet lukenut viimeiset vastaukset, mutta: Kyllä, sinun on ostettava lisenssi Windowsin asentamiseksi jokaiselle tietokoneelle tai laitteelle, jonka aiot käyttää sitä.

Miksi Windowsin asennusohjelma ei alkanut, vaikka Windows-DVD (tai Flash-asema) olisi tietokoneessa?

Mahdollisuudet ovat hyvät siitä, että BIOSin tai UEFI: n käynnistysjärjestystä ei ole määritetty oikein etsimään optista asemaa tai USB-portteja käynnistettävän tietovälineen suhteen ennen kuin se tarkistaa saman kiintolevyltä.

Katso ohjeita kohdasta Käynnistysjärjestyksen muuttaminen BIOSissa tai UEFI: ssä.

Mitä teen, jos tietokoneeni jäätyy (tai käynnistyy uudelleen tai saa BSOD: n) Windowsin asennuksen aikana?

Yritä asentaa Windows uudelleen. Joskus ongelmat Windows-asennuksen aikana ovat väliaikaisia, joten toinen laukaus on hyvä ensimmäinen askel. Jos teet puhtaan asennuksen, aloita prosessi uudestaan. Koska osa puhtaasta asennuksesta sisältää aseman alustamisen, kaikki tämän osittaisen asennuksen ongelmat häviävät.

Jos vain Windowsin asennuksen aloittaminen uudelleen ei onnistu, yritä poistaa / irrottaa tarpeeton laitteisto tietokoneesta ennen asennuksen aloittamista. Windowsin asennusprosessi saattaa pysähtyä tai aiheuttaa virheen, jos jonkin laitteiston asennuksessa on ongelma. Laitteiston asennusongelman vianmääritys on paljon helpompaa, kun Windows on käynnissä.

Lopuksi varmista, että tietokoneesi BIOS tai UEFI on päivitetty. Nämä tietokoneen tai emolevyn valmistajan päivitykset korjaavat usein yhteensopivuusongelmat käyttöjärjestelmien kanssa, kuten Windows.

Mistä Windows tietää jo puhelinnumeroni?

Joidenkin Windowsin asennusprosessien loppupuolella, jos päätät käyttää Microsoft-tiliä kirjautumiseen Windowsiin, sinua pyydetään antamaan tai vahvistamaan puhelinnumerosi.

Jos puhelinnumerosi on jo luettelossa, se tarkoittaa vain sitä, että olet antanut sen aiemmin Microsoftille, kun luot Microsoft-tilisi. Sinulla on todennäköisesti Microsoft-tili, jos olet joskus aiemmin kirjautunut toiseen Microsoft-palveluun.

Onko hintaeroa ladattavan ja pakatun Windowsin kopion välillä?

Suurin osa siitä, mistä maksat, on Windows-käyttöoikeus, joten sen lataaminen ei ole edullista kustannusten kannalta yhtä paljon kuin helppokäyttöisyydestä tai nopeasta käännöksestä.

Ovatko tärkeimmät Windows 10 -päivitykset ilmaisia?

Joo. Kaikki Windows 10 -päivitykset ovat ilmaisia.