Skip to content

Mikä oli tavoite?

3 de toukokuu de 2021

Vuonna 1997 käyttöön otettu AOL Instant Messenger oli yksi maailman suosituimmista pikaviestiohjelmista. Ilmaisen AIM-ohjelmiston avulla käyttäjät voivat lähettää pikaviestejä kenellekään heidän kaveriluettelossaan. AIM sisälsi myös sosiaalisen median integraation, valokuvien ja tiedostojen jakamisen, video- ja äänikeskustelun, Buddy List -teemat / -nahat ja paljon muuta. AIM lopetettiin 15. joulukuuta 2017. Etsitkö AIM Mailia? Vaikka AIM-pikaviestialusta ei ole enää lähellä, AOL: n sähköpostipalvelu kutsutaan joskus AIM Mail mutta virallisesti kutsuttu AOL Mail, on elossa ja hyvin. Voit kirjautua AIM Mailiin täällä käyttämällä vanhaa AIM-käyttäjänimeäsi tai koko AOL-sähköpostiosoitettasi.

Mikä oli tavoite?

AIM oli chat-palvelu, jota saatiin työasemilta, mobiililaitteilta ja verkkoselaimilta. Voisit kirjautua sisään AOL-tililläsi kommunikoida yhteystietojesi kanssa välittömästi.

AIM ei vain tukenut henkilökohtaisia ​​keskusteluja ja ryhmäkeskusteluja, vaan myös antaa sinun keskustella Google Talk -ystävien kanssa, muodostaa yhteyden sosiaalisen median tileihisi (Facebook, Twitter, Myspace, YouTube, Foursquare ja muut) näyttääksesi syötteet, kauppatiedostot ja sijaintipäivitysten jakaminen. Jos sinulla on vanha puhelin, joka ei tue mobiilisovellusta, voit käyttää sitä Tavoite TXT: lle palvelu tekstiviestien lähettämiseen ja vastaanottamiseen kaveriluettelossasi tekstiviestinä. Toinen tapa käyttää sitä oli AIM Mail (AOL Mail). AIM: ssä oli aiemmin chat-integraatio, jonka avulla voit tarkastella sähköposteja ja chat-viestejä yhdessä paikassa. Muita ominaisuuksia julkaistiin vuosien varrella:

 • AIM Express: Poistettu, selainpohjainen Messenger käyttäjille, jotka eivät käyttäneet erillistä ohjelmaa
 • AIM-sivut: Luo online-profiili
 • Tavoite Reaaliaikainen pikaviesti: Katso, mitä toinen henkilö kirjoitti reaaliajassa
 • TAVOITA mobiililaitteille: Lähetä tekstiviestejä matkapuhelimiin

AIM-historia

Tämä on lyhyt katsaus AIM: n historiaan, myös silloin, kun joitain näkyvimpiä ominaisuuksia lisättiin ja poistettiin:

 • Toukokuu 1997: AOL julkaisee AIM: n erillisenä ohjelmana Windowsille
 • Toukokuu 2006: AIM Pages otetaan käyttöön ja suljetaan sitten vuonna 2007; AIM Phoneline julkaistaan, jotta käyttäjät voivat soittaa ja vastaanottaa puheluita, ja sammuu sitten vuonna 2009
 • Maaliskuu 2008: iOS-käyttäjät voivat nyt asentaa AIM-sovelluksen
 • Huhtikuu 2010: TAVOITE tulee iPadiin
 • Joulukuu 2010: AIM-sovellukset sisältävät mainoksia ja ovat nyt saatavilla Macille, Androidille, iOS: lle, BlackBerrylle ja muille alustoille
 • Kesäkuu 2015: Verizon Communications ostaa AOL: n
 • Kesäkuu 2017: Verizon yhdistää AOL: n ja Yahoo: n Oath Inc: ksi (myöhemmin tuotenimeksi Verizon Media)
 • Lokakuu 2017: Ilmoitetaan, että AOL lopettaa toimintansa
 • Joulukuu 2017: AIM lopetetaan

Miksi AIM suljettiin?

AOL sanoi tämän lokakuussa 2017 AOL Instant Messenger -sammutuksesta:

Tiedämme, että on niin monia uskollisia faneja, jotka ovat käyttäneet AIM: ää vuosikymmenien ajan; Rakastimme työskennellä ja rakentaa ensimmäisenlaista chat-sovellusta vuodesta 1997 lähtien. Keskitymme aina tarjoamaan sellaisia ​​innovatiivisia kokemuksia, joita kuluttajat haluavat. Olemme innokkaampia kuin koskaan keskittyä seuraavan sukupolven ikonimerkkien ja elämää muuttavien tuotteiden rakentamiseen.

AIM-vaihtoehdot

AOL ei koskaan tarjonnut vaihtoehtoista chat-ohjelmaa AIM: lle, mutta on olemassa paljon muita sovelluksia, palveluja ja työpöytäohjelmia, jotka toimivat paljon kuin AIM. Yksi mielenkiintoinen korvaus on AIM Phoenix. Se ei ole sidoksissa AOL: iin tai Verizon Mediaan, vaan se on palvelin, joka sallii joidenkin AIM-versioiden toimivan. Yhtiön sivusto tarjoaa AIM-asiakaslatauksia ja ohjeita yhteyden muodostamiseksi palvelimeen. Myös muut pikaviestisovellukset toimivat edelleen, eivätkä ne sisällä palvelinasetusten muuttamista tai arkistoitujen ohjelmien lataamista. Facebook Messenger on suosittu, joka toimii puhelimilla, tableteilla, työasemilla ja verkkoselaimilla. Joitakin muita esimerkkejä ovat WhatsApp, Signal, sähke, Snapchat ja Kik.