Skip to content

Mikä on äänimerkkikoodi?

1 de toukokuu de 2021

Kun tietokone käynnistetään ensimmäisen kerran, se suorittaa käynnistystestin (POST) ja näyttää virheilmoituksen näytöllä, jos ilmenee ongelma. Jos BIOS kuitenkin havaitsee ongelman, mutta ei ole käynnistynyt tarpeeksi pitkälle voidakseen näyttää POST-virheilmoituksen näytössä, kuuluu äänimerkki – kuultavissa virheilmoituksen versio – kuuluu sen sijaan.

Äänimerkit ovat erityisen hyödyllisiä, jos ongelman perimmäisellä syyllä on jotain tekemistä videon kanssa. Jos et voi lukea virheilmoitusta tai virhekoodia ruudulta videoon liittyvän ongelman takia, se varmasti estää yritystäsi selvittää mikä on vialla. Siksi sinulla on mahdollisuus kuulla virheet äänimerkkinä ovat niin uskomattoman hyödyllisiä. Äänimerkit kulkevat joskus sellaisilla nimillä kuin BIOS-virhesignaalit, BIOS-äänimerkit, POST-virhekoodit, tai POST-äänimerkit, mutta yleensä näet, että niihin viitataan vain äänimerkit.

Kuinka ymmärtää POST-äänimerkkejä

Jos tietokoneesi ei käynnisty, mutta On piippausäänien tekeminen on ensimmäinen asia, joka sinun on tehtävä tietokoneellesi tai emolevyn käyttöoppaasta saadaksesi apua piippauskoodien kääntämisessä merkitykselliseksi, kuten erityiseksi ongelmaksi. Vaikka siellä ei ole liikaa BIOS-valmistajia, jokaisella on omat äänimerkkikoodinsa. He saattavat käyttää erilaisia ​​kuvioita ja piippauksen pituutta – jotkut ovat todella lyhyitä, toiset pitkiä ja kaikkialla niiden välissä. Joten sama piippaus kahdella eri tietokoneella ilmaisee todennäköisesti kaksi täysin erilaista ongelmaa. Esimerkiksi AMIBIOS-äänimerkit antavat 8 lyhyttä äänimerkkiä osoittamaan, että näytön muistissa on ongelma, mikä yleensä tarkoittaa, että näytönohjaimessa on toimintahäiriö, puuttuva tai löysä. Tietämättä mitä 8 äänimerkkiä tarkoittaa verrattuna 4 (tai 2, tai 10 jne.), Jätät sinut melko hämmentyneeksi siitä, mitä sinun on tehtävä seuraavaksi. Vastaavasti väärän valmistajan äänimerkkitietojen tarkasteleminen saattaa ajatella, että nämä 8 äänimerkkiä liittyvät kiintolevyyn, mikä asettaa sinut vääriin vianmääritysvaiheisiin. Opettele piippauskoodien vianmäärityksestä saadaksesi ohjeita emolevyn BIOS-valmistajan löytämiseen (yleensä OLENKO MINÄ, Myöntäätai Phoenix) ja sitten tulkita, mitä se tarkoittaa piippauskuvalla. Useimmissa tietokoneissa emolevyn BIOS tuottaa yhden, joskus kaksinkertaisen, lyhyen äänimerkin, joka on eräänlainen ”kaikki järjestelmät tyhjät”, osoitus siitä, että laitteistotestit palasivat normaaliksi. Tämä yksittäinen äänimerkkikoodi ei ole ongelma, joka tarvitsee vianmääritystä.

Entä jos äänimerkkiä ei kuulu?

Jos olet yrittänyt epäonnistua tietokoneen käynnistämisessä, mutta et näe virheilmoituksia tai kuulet äänimerkkejä, voi olla vielä toivoa! Mahdollisuudet ovat, ettei äänimerkkikoodia tarkoita, että tietokoneessasi ei ole vain sisäistä kaiutinta, joten et kuule mitään, vaikka BIOS tuottaa sitä. Näissä tapauksissa paras ratkaisu vikojen selvittämiseen on käyttää POST-testikorttia nähdäksesi virheilmoituksen digitaalisessa muodossa. Toinen syy, miksi et voi kuulla piippausta tietokoneen käynnistyessä, on se, että virtalähde on huono. Emolevyn virran puuttuminen tarkoittaa myös sitä, että sisäisessä kaiuttimessa ei ole virtaa, mikä tekee siitä kykenemättömän piippaamaan.