Skip to content

Mikä on AFK? Mitä AFK tarkoittaa?

3 de toukokuu de 2021

Olet ehkä nähnyt AFK: n moninpeleissä tai chatissa ja miettinyt, mitä se tarkoitti. Jos ajattelit ensin, että se on samanlainen kuin ilmaisu AF, voit olla varma, että se ei ole.

AFK tarkoittaa: Poissa näppäimistöstä

AFK on yleinen ilmaisu. AFK: ta voidaan käyttää sekä isoin että pienin kirjaimin. Kokonaisten lauseiden kirjoittamista isoilla kirjaimilla pidetään töykeänä huutona.

Kuinka AFK: ta käytetään

AFK: ta käytetään live-chatissa, jotta ihmiset tietäisivät, ettet vastaa muutama minuutti, koska olet poissa tietokoneesta. AFK: ta käytetään yleisesti sellaisen kuvaajan kanssa, kuten ”afk bio” (olet pesuhuoneessa) tai ”afk phone” (vastaat puheluun).

Nusha Ashjaee / Lifewire

Esimerkkejä AFK: sta

Esimerkki 1

Käyttäjä 1: Joan? Oletko siellä?

Käyttäjä 2: pahoillani, kun AFK puhui Chrisin kanssa.

Käyttäjä 1: np, halusin vain saada ajatuksesi tästä sähköpostista, jonka haluan lähettää asiakkaalle.

Esimerkki 2

Henkilö 1: Ermahgerd! Minulla oli juuri ensimmäinen luumu munkkini puolalaisesta leipomosta!

Henkilö 2: (ei vastausta)

Henkilö 1: Tuan, oletko siellä?

Henkilö 2: (ei vastausta)

Henkilö 1: DUDE

Henkilö 2: pahoillani oli afk kylpyhuoneessa. Missä tämä puolalainen leipomo on?

Esimerkki 3

Henkilö 1: omg, sain juuri legendaarisen pudotuksen tästä Quest Mombista!

Henkilö 2: (ei vastausta)

Henkilö 1: Kaverit! Katso uusi legendaarinen!

Henkilö 2: Otin koiria ulos. Vau, onnittelut uudesta käsineparista! Se on mahtavaa!

Ilmaisut, jotka ovat samanlaisia ​​kuin AFK

AFK-lauseke, kuten muutkin Internet-lausekkeet, on osa verkkokeskustelukulttuuria. Tässä on muita Internet-ilmaisuja, jotka tarkoittavat melkein samaa kuin AFK:

  • BBIAB: Palaa takaisin vähän
  • puhutaan myöhemmin: Puhutaan myöhemmin
  • CU: Nähdään!
  • CUL8R: Nähdään myöhemmin!
  • BRB: Palaan kohta
  • BRT: Ole tuolla

Verkko- ja tekstiviestilyhenteiden kirjainkoko ja välimerkit

Tässä on muutamia sääntöjä, joita on noudatettava kirjoitettaessa Internet-lyhenteitä:

  • Isojen kirjainten käyttö ei ole huolestuttavaa, kun käytetään tekstiviestien lyhenteitä ja chat-ammattikieltä: Voit käyttää kaikkia isoja kirjaimia (esimerkiksi ROFL) tai kaikkia pieniä kirjaimia (esimerkiksi rofl), ja niiden merkitys on sama. Vältä kirjoittamasta kokonaisia ​​lauseita isoilla kirjaimilla, koska se tarkoittaa huutamista verkkopuheessa.
  • Oikea välimerkki ei ole huolenaihe useimmissa tekstiviestien lyhenteissä: Esimerkiksi lyhenne ’Liian pitkä, en lukenut’ voidaan lyhentää nimellä TL; DR tai TLDR. Molemmat ovat hyväksyttävä muoto, välimerkeillä tai ilman.
  • Älä koskaan käytä pisteitä (pisteitä) ammattikielten välillä: Se hylkää peukalon kirjoittamisen nopeuttamisen tarkoituksen. Esimerkiksi ROFL: ää ei koskaan kirjoiteta ROFL: ksi ja TTYL: ää ei koskaan kirjoitettu TTYL: ksi

Suositeltu etiketti verkko- ja tekstiviestien käyttämiseen

Kun tiedät, milloin ammattikieltä käytetään viestinnässä, on kyse yleisön tuntemisesta, kontekstin epävirallisesta tai ammattimaisesta tuntemisesta ja sitten hyvän harkinnan käytöstä. Jos tunnet ihmiset hyvin, ja se on henkilökohtaista ja epävirallista viestintää, käytä lyhenteitä. Toisaalta, jos aloitat ystävyys- tai ammattisuhteen toisen henkilön kanssa, vältä lyhenteitä, kunnes syntyy suhde. Jos viestit ovat ammattimaisessa yhteydessä jonkun kanssa töissä tai asiakkaan tai toimittajan kanssa yrityksen ulkopuolella, vältä lyhenteitä. Koko sanan oikeinkirjoituksen käyttö osoittaa ammattitaitoa ja kohteliaisuutta. On helpompaa erehtyä liian ammattimaisuuden puolella ja sitten rentouttaa viestintääsi ajan myötä kuin käänteinen.