Skip to content

Mikä on AGP (Accelerated Graphics Port)?

1 de toukokuu de 2021

Nopeutettu grafiikkaportti, usein lyhennettynä AGP: ksi, on vakiotyyppinen liitäntä sisäisille videokorteille. Yleensä Accelerated Graphics Port viittaa emolevyn todelliseen laajennuspaikkaan, joka hyväksyy AGP-videokortit, samoin kuin itse videokorttityyppeihin.

EVGA GeForce 6200 AGP 8X -näytönohjain.
EVGA

Nopeutetut grafiikkaporttiversiot

AGP-liitäntöjä on kolme:

AGP-version vertailutaulukko
Käyttöliittymä Kellonopeus Jännite Nopeus Siirtonopeus
AGP 1.0 66 MHz 3,3 V 1X ja 2X 266 Mt / s ja 533 Mt / s
AGP 2.0 66 MHz 1,5 V 4X 1066 Mt / s
AGP 3.0 66 MHz 0,8 V 8X 2133 Mt / s

Siirtonopeus on periaatteessa kaistanleveys, ja se mitataan megatavuina. 1X-, 2X-, 4X- ja 8X-numerot osoittavat kaistanleveyden nopeuden suhteessa AGP 1.0 -nopeuteen (266 MB / s). Esimerkiksi AGP 3.0 toimii kahdeksan kertaa AGP 1.0: n nopeudella, joten sen suurin kaistanleveys on kahdeksan kertaa (8X) AGP 1.0: n nopeudella. Microsoft on nimennyt AGP 3.5: n Universaali nopeutettu grafiikkaportti (UAGP), mutta sen siirtonopeus, jännitevaatimus ja muut yksityiskohdat ovat samat kuin AGP 3.0.

Mikä on AGP Pro?

AGP Pro on laajennuspaikka, joka on pidempi kuin AGP: n ja jossa on enemmän nastoja, mikä tarjoaa enemmän virtaa AGP-näytönohjaimelle. AGP Pro voi olla hyödyllinen paljon energiaa vaativissa tehtävissä, kuten erittäin edistyneissä grafiikkaohjelmissa. Voit lukea lisää AGP Prosta AGP Pro Specification PDF: ssä.

AGP: n ja PCI: n erot

Intel otti AGP: n käyttöön vuonna 1997 korvaamaan hitaammat PCI-perifeeriset komponentit. AGP tarjoaa suoran tiedonsiirtolinjan suorittimeen ja RAM-muistiin, mikä puolestaan ​​mahdollistaa nopeamman grafiikan renderoinnin. Yksi merkittävä parannus, jonka AGP: llä on PCI-liitäntöihin nähden, on se, miten se toimii RAM-muistin kanssa. AGP-muistiksi tai muuksi kuin paikalliseksi muistiksi kutsuttu AGP pystyy käyttämään järjestelmämuistia suoraan sen sijaan, että luotettaisiin pelkästään näytönohjaimen muistiin. AGP-muistin avulla AGP-korttien ei tarvitse tallentaa tekstuurikarttoja (jotka saattavat käyttää paljon muistia) itse kortille, koska se tallentaa ne järjestelmämuistiin. Tämä ei tarkoita vain sitä, että AGP: n kokonaisnopeus paranee PCI: hen verrattuna, vaan myös sitä, että näytön yksikköjen kokorajoitusta ei enää määritä näytönohjaimen muistin määrä. PCI-näytönohjain vastaanottaa tietoja ”ryhmissä” ennen kuin se voi käyttää niitä, eikä kaikkia kerralla. Esimerkiksi kun PCI-näytönohjain kerää kuvan korkeuden, pituuden ja leveyden kolmella eri ajankohdalla, ja sitten yhdistämällä ne yhteen muodostaen kuvan AGP voi saada kaikki nämä tiedot samanaikaisesti. Tämä tekee nopeammasta ja sujuvammasta grafiikasta kuin mitä näisit PCI-kortilla. PCI-väylä kulkee normaalisti 33 MHz: n nopeudella, jolloin se voi siirtää tietoja nopeudella 132 MB / s. Ylläolevaa taulukkoa käyttämällä voit nähdä, että AGP 3.0 pystyy toimimaan yli 16-kertaisella nopeudella siirtämään tietoja paljon nopeammin, ja jopa AGP 1.0 ylittää PCI: n nopeuden kahdesti. Vaikka AGP korvasi grafiikan PCI: n, PCIe (PCI Express) on korvannut AGP: n tavallisena näytönohjainkäyttöliittymänä, melkein kokonaan korvaamalla sen vuoteen 2010 mennessä.

AGP-yhteensopivuus

Emolevyillä, jotka tukevat AGP: tä, on joko paikka käytettävissä AGP-näytönohjaimelle tai niissä on AGP-kortti. AGP 3.0 -videokortteja voidaan käyttää vain emolevyllä, joka tukee vain AGP 2.0: ta, mutta se rajoittuu siihen, mitä emolevy tukee, eikä siihen, mitä näytönohjain tukee. Toisin sanoen emolevy ei salli näytönohjaimen toimintaa paremmin vain siksi, että se on AGP 3.0 -kortti; emolevy itsessään ei pysty tällaisiin nopeuksiin (tässä skenaariossa). Jotkut emolevyt, jotka käyttävät vain AGP 3.0: ta, saattavat olla ei tukea vanhempia AGP 2.0 -kortteja. Joten edellisessä päinvastaisessa tilanteessa, näytönohjain ei ehkä edes toimi, ellei se kykene työskentelemään uudemman käyttöliittymän kanssa. Saatavilla on universaalit AGP-paikat, jotka tukevat sekä 1,5 V: n että 3,3 V: n kortteja. Jotkin käyttöjärjestelmät, kuten Windows 95, eivät tue AGP: tä ohjaintuen puutteen vuoksi. Muut käyttöjärjestelmät, kuten Windows 98 – Windows XP, edellyttävät piirisarjaohjaimen lataamista AGP 8X -tukea varten.

AGP-kortin asentaminen

Näytönohjaimen asentamisen laajennuspaikkaan pitäisi olla melko yksinkertainen prosessi. Jos sinulla on ongelmia jo asennetun näytönohjaimen kanssa, harkitse kortin asettamista uudelleen. Tämä koskee AGP: tä, PCI: tä tai PCI Expressiä. Tarkista emolevyn tai tietokoneen käyttöopas ennen uuden AGP-kortin ostamista ja asentamista. AGP-näytönohjaimen asentaminen, jota emolevy ei tue, ei toimi ja voi vahingoittaa tietokonettasi. Lisää Lifewirelta

 • Kuva 4 PCI Express -liittimestä

  Mikä on PCIe?

 • Kolme erilaista emolevyä

  Ostajan opas PC-emolevyille

 • Kuva XFX AMD Radeon HD 5450 1 Gt: n GDDR3 VGA / DVI / HDMI: n matalaprofiilisesta PCI-Express-näytönohjaimesta (ONXFX1PLS2)

  Mikä on näytönohjain?

 • EVGA GeForce GTX 750 Ti Superclocked 2 Gt

  Aloittelijan opas PC-pelaamiseen

 • Kuva tietokoneeseen asennetusta näytönohjaimesta

  Näytönohjaimen päivittäminen

 • ASUS ROG Strix Z270I -pelaava emolevy

  10 parasta pelaavaa emolevyä

 • Corsairin kosto-muisti

  XMP: n käyttöönotto

 • Oheislaitteiden välinen liitäntä (PCI)

  Mikä on PCI (Peripheral Component Interconnect)?

 • Tietokoneen videotallennuskortti, lähikuva

  Asenna ja määritä video- tai TV-kaappauskortti tietokoneeseen

 • Korkea pino puuta Jenga estää valkoisella pöydällä

  Mikä on alusta?

 • Laajennuspaikat (ASUS 970 Pro Gaming / Aura ATX DDR3 AM3 -emolevy)

  Mikä on laajennuspaikka?

 • Kuva tietokoneen emolevystä

  Mikä emolevy minulla on? 4 tapaa selvittää

 • Creative Sound Blaster Z SBX PCIe -pelikortti

  Mikä on äänikortti?

 • Kannettavien muistimoduulit

  Voiko tietokoneesi käyttää uudempaa ja nopeampaa muistia?

 • Samsung T5 istuu pöydällä piirtotabletin vieressä

  9 parasta SSD-levyä pelaamiseen vuonna 2021

 • Muistitikkuja

  Kuinka ylikellottaa RAM-muistia

Lifewire

Seuraa meitä

 • Facebook

 • Meistä
 • Mainostaa
 • Tietosuojakäytäntö
 • Evästekäytäntö
 • Ura
 • Toimitukselliset ohjeet
 • Ottaa yhteyttä
 • Käyttöehdot
 • EU: n yksityisyys
 • Kalifornian tietosuojailmoitus

Yksityisyydensuojasi

Lifewire ja kolmannen osapuolen kumppanimme käyttävät evästeitä ja käsittelevät henkilötietoja, kuten yksilöiviä tunnisteita, suostumuksesi perusteella tallentaa ja / tai käyttää tietoja laitteessa, näyttää räätälöityjä mainoksia ja sisällön mittaamiseen, yleisön näkemykseen ja tuotekehitykseen. Jos haluat muuttaa tai peruuttaa Lifewire.com-sivuston suostumusvalinnat, mukaan lukien oikeuden vastustaa oikeutettua etua, napsauta alla. Voit milloin tahansa päivittää asetuksesi minkä tahansa sivun alaosassa olevan EU-tietosuoja-linkin kautta. Nämä valinnat ilmoitetaan globaalisti kumppaneillemme, eivätkä ne vaikuta selaustietoihin. Luettelo kumppaneista (toimittajat)

Me ja kumppanimme käsittelemme tietoja:

Skannaa laitteen ominaisuudet aktiivisesti tunnistamista varten. Käytä tarkkoja sijaintitietoja. Tallenna ja / tai käytä tietoja laitteessa. Valitse räätälöity sisältö. Luo henkilökohtainen sisältöprofiili. Mittaa mainoksen tehokkuutta. Valitse perusmainokset. Luo räätälöity mainosprofiili. Valitse räätälöidyt mainokset. Luo markkinatutkimuksia yleisötietojen luomiseen. Mittaa sisällön suorituskykyä. Kehittää ja parantaa tuotteita. Luettelo kumppaneista (toimittajat)