Skip to content

Mikä on AIR-tiedosto ja miten avaat sen?

19 de maaliskuu de 2021

AIR-tiedostotunnisteella varustettu tiedosto on todennäköisesti AIR (Adobe Integrated Runtime) Installer Package -tiedosto, joka tallentaa ActionScript- tai Apache Flex -ohjelmassa ohjelmoituja verkkopohjaisia ​​sovelluksia. Ne ovat yleensä ZIP-pakattuja ja niitä voidaan käyttää kaikissa työpöytä- ja mobiilikäyttöjärjestelmissä, jotka tukevat Adobe AIR -ajoaikaa, kuten Windows, macOS, Android, iOS ja BlackBerry Tablet OS.

MUGEN-videopelimoottori käyttää AIR-tiedostotunnistetta pelkkänä tekstitiedostona, joka tallentaa animaatioasetukset. Se voi selittää, kuinka hahmon tulisi liikkua tai miten taustakuvan tulisi simuloida liikettä. Ne selittävät myös kuinka MUGEN Sprite -tiedostot (.SFF) animoidaan.

AIR on myös lyhenne automaattisesta kuvarekisteröinnistä.

Kuinka avata AIR-tiedosto

Koska jotkut Adobe AIR-tiedostot ovat ZIP-pohjaisia ​​tiedostoja, sinun pitäisi pystyä vetämään ne erilleen käyttämällä PeaZip-, 7-Zip- tai muita ilmaisia ​​zip / unzip-ohjelmia. Dekompileri voi kuitenkin olla välttämätön, jotta pääsy alkuperäisiin sovellustiedostoihin olisi täydellinen.

Ole varovainen, kun avaat suoritettavia tiedostomuotoja, kuten .AIR-tiedostoja, jotka olet saanut sähköpostitse tai ladannut verkkosivustoilta, joita et tunne. Katso suoritettavien tiedostotunnisteiden luettelo luettelo tiedostopääteistä välttämiseksi ja miksi.

Oikeastaan käyttää .AIR-tiedostot tietokoneellesi, sinun on asennettava ympäristö, jotta ne voivat toimia, mikä tapahtuu ilmaisen Adobe AIR: n kautta. Tämä on edellytys ennen AIR-sovelluksen käyttöä. Asennuksen jälkeen sovellus toimii kuten mikä tahansa muu ohjelmisto tai videopeli.

AIR-sovellukset voidaan rakentaa Adobe Animatella (aiemmin Adobe Flash Professional).

Riippuen siitä, onko sovellus tarkoitettu mobiilikäyttöön vai työpöydälle, Adobe AIR -sovellukset voidaan rakentaa Adobe Flexillä, HTML: llä, JavaScriptillä tai Ajaxilla. Adobe AIR -sovellusten rakentaminen on Adoben PDF-tiedosto, joka selittää kaiken tämän yksityiskohtaisesti.

Lisätietoja AIR-sovellusten käytöstä työpöydällä, Androidissa, BlackBerry Tablet OS: ssä ja iOS-laitteissa on Adoben Adobe AIR -sovellusten pakkaus.

MUGEN-animaatiotiedostoja käytetään Elecbyte’s MUGEN -sovelluksen kanssa. Voit muokata yhtä tai tarkastella tekstiasetuksia tekstieditorilla, kuten Windowsin sisäänrakennettu Muistio-ohjelma. Jos kuitenkin haluat jotain edistyneempää tai ohjelmaa, joka voi avata AIR-tekstitiedostot Macissa, katso suosikkimme parhaiden ilmaisten tekstieditorien luettelosta.

Jos sinulla on AIR-tiedosto, joka liittyy automaattisiin kuvarekisteröintitiedostoihin, sinun pitäisi pystyä avaamaan se samalla ohjelmapaketilla.

Kuinka muuntaa AIR-tiedosto

Katso Adoben artikkelista natiivin työpöydän asennusohjelman pakkaamisesta, kuinka voit tehdä EXE-, DMG-, DEB- tai RPM-asennusohjelmatiedoston AIR-sovelluksesta AIR Developer Tool (ADT) -työkalun avulla. AIR-tiedoston muuntaminen johonkin näistä muodoista tarkoittaa, että sovellus voidaan avata, vaikka Adobe AIR -ajoaikaa ei ole asennettu.

Jos haluat luoda asiakaspuolen PDF-tiedostoja AIR-sovelluksesta käyttämällä AlivePDF: ää, katso tämä opas Murray Hopkinsilta.

En näe mitään syytä miksi haluat muuntaa MUGEN-animaatiotiedostot muuhun muotoon, koska se tekisi niistä lopettamisen MUGENin kanssa. Koska ne ovat kuitenkin vain tekstitiedostoja, ne voidaan teknisesti muuntaa muiksi pohjaiset muodot, kuten HTML ja TXT, useimmilla tekstieditorilla.

Jos jokin ohjelma voi muuntaa automaattisen kuvarekisteröinnin AIR-tiedoston, se on edellä mainittu ohjelma.

Etkö vieläkään voi avata tiedostoa?

Jotkin tiedostomuodot käyttävät tiedostotunnistetta, joka muistuttaa läheisesti muiden tiedostomuotojen jälkiliitettä. Esimerkiksi, vaikka ARI-tiedosto näyttää kauhealta kuin AIR-tiedosto, nämä kaksi eivät ole lainkaan yhteydessä toisiinsa.

ARI-tiedostot ovat ARRIRAW-kuvatiedostoja, jotka on kaapattu ARRI-digitaalikameroilla, ja ne avataan kuvankatseluohjelmalla / editorilla, kuten Adobe Photoshop. Muut ARI-tiedostot ovat arkistoja, jotka on pakattu algoritmeilla, kuten PPM tai LZP. Kumpikaan näistä tiedostomuodoista ei toimi samalla tavalla kuin AIR-tiedostot.

Tämä sama virhe voidaan tehdä missä tahansa tiedostomuodossa, joka käyttää tiedostotunnistetta, joka on kirjoitettu kuten .AIR. Jos et käsittele AIR-tiedostoa, muista tutkia todellista tiedostotunnistetta, jotta voit selvittää, mitkä ohjelmat pystyvät avaamaan tietyn tiedoston.