Skip to content

Mikä on AirDrop? Kuinka se toimii?

2 de toukokuu de 2021

AirDrop on ominaisuus, jonka avulla Mac ja iOS-laitteet voivat jakaa tiedostoja langattomasti toistensa kanssa vähällä hässäkällä. Tässä artikkelissa opit:

  • Miksi ihmiset käyttävät Airdropia
  • Mihin sitä voidaan käyttää
  • Kuinka se toimii teknisestä näkökulmasta

Kuinka Airdropia käytetään

Usein, kun haluat jakaa valokuvia jonkun kanssa, joko lähetät sille tekstiviestin tai lähetät sen sähköpostitse. Vaikka se tahtoa työtä, voi olla paljon nopeampi käyttää vain AirDropia kuvan lähettämiseen heille. Ainoa vaatimus on, että molempien laitteiden on oltava Applelta. AirDrop ei ole vain valokuvia. Voit käyttää sitä siirtämään melkein kaiken mitä voit jakaa. Voit esimerkiksi AirDrop-verkkosivuston iPadiltasi ystävän puhelimeen, mikä on hienoa, jos he haluavat lisätä sen kirjanmerkkeihin myöhempää lukemista varten. Voit myös lähettää AirDrop-tekstiä Muistiinpanoista jonkun muun iPadiin tai iPhoneen. Ominaisuus voi käsitellä jopa tietoja, kuten soittolistoja, yhteystietoja ja sijainteja, jotka olet kiinnittänyt Apple Mapsiin.

Ellen Lindner / Lifewire
Nämä ohjeet koskevat laitteita, joissa on iOS 7 tai uudempi ja vuoden 2012 jälkeisiä Mac-tietokoneita, joissa on OS X Yosemite tai uudempi.

Kuinka AirDrop toimii?

AirDrop käyttää Bluetooth-tekniikkaa peer-to-peer-Wi-Fi-verkon luomiseen laitteiden välille. Tämä tarkoittaa, että sinun ei tarvitse olla yhteydessä reitittimeen tai edes Internetiin, jotta sinulla on AirDrop-yhteys. Sinulla on kuitenkin oltava Wi-Fi ja Bluetooth päällä. Jokainen laite luo palomuurin yhteyden ympärille ja tiedostot lähetetään salattuina, mikä tekee siitä turvallisemman kuin sähköpostin kautta. AirDrop tunnistaa automaattisesti lähellä olevat tuetut laitteet, ja laitteiden on oltava riittävän lähellä vain hyvän Wi-Fi-yhteyden muodostamiseksi, mikä mahdollistaa tiedostojen jakamisen useiden huoneiden välillä. Yksi etu AirDropille on Wi-Fi-yhteys yhteyden muodostamiseen. Jotkut sovellukset tarjoavat samanlaisen tiedostojen jakamisominaisuuden Bluetoothin kautta. Jotkin Android-laitteet käyttävät NFC (Near Field Communications) -yhteyden ja Bluetoothin yhdistelmää tiedostojen jakamiseen. Mutta sekä Bluetooth että NFC ovat suhteellisen hitaita verrattuna Wi-Fi-verkkoon, mikä tekee suurempien tiedostojen jakamisesta AirDropin avulla paljon nopeampaa ja helpompaa. Jos sinulla on ongelmia AirDropin kanssa, joka ei toimi oikein, kokeile näitä vianmääritysvihjeitä saadaksesi sen toimimaan uudelleen.