Skip to content

Mikä on AIT-tiedosto ja miten avaat sen?

19 de maaliskuu de 2021

AIT-tiedostotunnisteella varustettu tiedosto on Illustrator Template -tiedosto, jota käytetään useiden Adobe Illustrator (.AI) -tiedostojen luomiseen.

AIT-tiedostoissa on Adobe Illustrator -piirustuksen eri komponentit, mukaan lukien kuvat, asetukset ja asettelu, ja niistä on hyötyä työskenneltäessä projektien kanssa, joiden tulisi olla samanlainen, ennalta muotoiltu, kuten esitteitä, käyntikortteja jne.

AIT-tiedosto luodaan Adobe Illustratorin kautta Tiedosto > Tallenna malliksi valikkovaihtoehto.

AIT tarkoittaa myös joitain termejä, jotka eivät liity tähän tiedostomuotoon, kuten edistyksellinen älynauha, automaattinen tietojärjestelmä ja tekoälytekniikka.

Kuinka avata AIT-tiedosto

Adobe Illustrator avaa tietysti AIT-tiedostot. Joillakin ihmisillä on ollut onnea käyttää CorelDRAW-ohjelmaa AIT-tiedostojen avaamiseen Tuonti toiminto tuossa ohjelmassa, mutta en ole kokeillut sitä itse.

Kuinka tallentaa AIT-tiedosto

AIT-tiedoston etuna on, että avattuaan Adobe Illustrator tekee siitä kopion niin, että et muokkaa alkuperäistä, joten et korvaa mallitiedostoa uusilla tiedoilla. Toisin sanoen, kun avaat AIT-tiedoston, teet muutoksia ja tallennat sen, sinua pyydetään tallentamaan se jonnekin AI-tiedostona, ei AIT-tiedostona.

Tiedoston tallentaminen AI-muotoon on hyvä asia, koska se on AIT-tiedoston koko tarkoitus – tarjota samanlainen rakennusosa AI-tiedostojen luomiselle. Tietysti tämä tarkoittaa myös, että et voi tehdä muutoksia AIT-tiedostoon niin nopeasti kuin AI-tiedostolla.

Se sanoi, jos sinä tehdä haluat muokata mallitiedostoa, voit tallentaa sen uutena tiedostona, mutta valitse sitten AIT-tiedostotunniste AI: n sijaan, korvaa nykyinen AIT-tiedosto. Toinen vaihtoehto olisi käyttää Tiedosto > Tallenna malliksi vaihtoehto tavallisen sijaan Tallenna nimellä valikossa.

Kuinka muuntaa AIT-tiedosto

Kun avaat AIT-tiedoston Adobe Illustratorissa, voit tallentaa tiedoston uuteen muotoon Tiedosto > Tallenna nimellä valikossa. Jotkut tuetuista muodoista ovat AI, FXG, PDF, EPS ja SVG.

Voit myös viedä AIT-tiedoston DWG-, DXF-, BMP-, EMF-, SWF-, JPG-, PCT-, PSD-, PNG-, TGA-, TXT-, TIF- tai WMF-tiedostoon Adobe Illustratorin Tiedoston vienti valikossa.

Etkö vieläkään voi avata tiedostoa?

Jos Adobe Illustrator ei avaa AIT-tiedostoa, kannattaa ehkä tarkistaa, että luet tiedostotunnistetta oikein. Monet tiedostotunnisteet näyttävät uskomattoman samanlaisilta, mutta se ei tarkoita, että ne voivat avata samoilla ohjelmilla.

AIR-, ITL-, AIFF / AIF / AIFC-, ATI (Office Accounting Updated Company) ja ALT (Dynamics AX Temporary) -tiedostot ovat muutamia esimerkkejä.

Jos et vieläkään pääse avaamaan AIT-tiedostoa, yritä avata se tekstitiedostona ilmaisella tekstieditorilla. Useimmissa muodoissa, vaikka ne eivät olekaan tekstipohjaisia, on jotain luettavaa, mikä voi auttaa tunnistamaan minkä tyyppisen tiedoston se on.