Skip to content

Mikä on akun varmuuskopiointi?

1 de toukokuu de 2021

Akkuvarmistusta tai keskeytymätöntä virtalähdettä (UPS) käytetään ensisijaisesti varavoimalähteen tarjoamiseen tärkeille pöytätietokoneiden laitteistokomponenteille. Useimmissa tapauksissa nämä laitteistot sisältävät päätietokoneen kotelon ja näytön, mutta muut laitteet voidaan kytkeä UPS-laitteeseen myös virransyöttöä varten UPS: n koosta riippuen.

Mitä akun varmuuskopiointi tekee?

Sen lisäksi, että se toimii varmuuskopiona virran loppuessa, useimmat akun varmuuskopiointilaitteet toimivat myös virran ”ilmastointilaitteina” varmistamalla, että tietokoneeseen ja sen lisävarusteisiin virtaavassa sähkössä ei ole putoamisia tai ylijännitteitä. Jos tietokone ei vastaanota tasaista sähkövirtaa, vahinkoja voi tapahtua ja usein tapahtuu.

© APC
Vaikka UPS-järjestelmä ei ole pakollinen osa täydellistä tietokonejärjestelmää, mukaan lukien yksi osana sinua, on aina suositeltavaa. Luotettavan sähköntoimituksen tarve jätetään usein huomiotta, eikä sitä ymmärretä täysin ennen kuin vahinko on tapahtunut. Kun olet valinnut itsellesi oikean, voit ostaa akkuvarmistuksen suosituilta valmistajilta, kuten APC, Belkin, CyberPower ja Tripp Lite, monien muiden joukossa. Akun varmuuskopiointi tapahtuu monilla nimillä. Keskeytymätön virtalähde, keskeytymätön virtalähde, online-UPS, valmiustilan UPS ja UPS ovat eri tapoja viitata akun varmuuskopioon.

Akun varmuuskopiot: minne he menevät

Akun varmuuskopio sijaitsee verkkovirran (virta pistorasiasta) ja tietokoneen osien välillä. Toisin sanoen tietokone ja sen lisälaitteet kytketään akun varmuuskopioon ja akun varmuuskopio seinään. UPS-laitteita on useita muotoja ja kokoja, mutta ne ovat yleensä suorakulmaisia ​​ja vapaasti seisovia, ja ne on tarkoitettu istumaan lattialle tietokoneen lähellä. Kaikki akun varmuuskopiot ovat erittäin raskaita sisällä olevien paristojen takia. Yksi tai useampi UPS: n sisällä oleva akku syöttää virtaa siihen kytkettyihin laitteisiin, kun virtaa pistorasiasta ei enää ole saatavilla. Akut ovat ladattavia ja usein vaihdettavissa, mikä tarjoaa pitkän aikavälin ratkaisun tietokonejärjestelmän pitämiseen käynnissä.

Akun varmuuskopiot: miltä ne näyttävät

Akkuvarmuuskopion etupuolella on yleensä virtakytkin laitteen virran kytkemiseksi ja katkaisemiseksi, ja siinä on joskus yksi tai useampi lisäpainike, joka suorittaa erilaisia ​​toimintoja. Korkealaatuisemmissa akun varmuuskopiointiyksiköissä on myös usein LCD-näytöt, jotka näyttävät tietoja siitä, kuinka paljon akkuja ladataan, kuinka paljon virtaa käytetään juuri nyt, kuinka monta minuuttia virtaa on jäljellä, jos virta katoaa jne. UPS: n takaosa sisältää yhden tai useamman pistorasian, jotka tarjoavat varmuuskopion akusta. Lisäksi monissa akun varmuuskopiointilaitteissa on myös ylijännitesuoja ylimääräisissä pistorasioissa ja joskus jopa suojaus verkkoyhteyksille sekä puhelin- ja kaapelilinjoille. Akkuvarmistuslaitteita valmistetaan vaihtelevalla varmuuskopiointikyvyllä. Määritä ensin OuterVision-virtalähdelaskurilla tietokoneen tehovaatimukset selvittääksesi, kuinka tehokasta UPS: ää tarvitset. Ota tämä numero ja lisää se muiden laitteiden tehovaatimuksiin, jotka liität akun varmuuskopioon. Ota tämä kokonaisluku ja tarkista UPS: n valmistajalta arvioitu akun käyttöaika, kun kadotat virtaa seinältä.

On-line UPS vs. valmiustila UPS

UPS-tyyppejä on kahta erilaista: Valmiustila-UPS on eräänlainen akkuvarmuuskopio, joka muistuttaa online-keskeytymätöntä virtalähdettä, mutta ei toimi niin nopeasti. UPS: n valmiustila toimii tarkkailemalla virtaa, joka tulee akun varalähteeseen, ja vaihtamatta akkua, ennen kuin se havaitsee ongelman (joka voi kestää jopa 10-12 millisekuntia). Online-UPS puolestaan ​​tuottaa aina virtaa tietokoneelle, mikä tarkoittaa, havaitaanko ongelma vai ei, akku on aina tietokoneen virtalähde. Voit ajatella online-UPS: ää ikään kuin se olisi kannettavan tietokoneen akku. Vaikka kannettava tietokone on kytketty pistorasiaan, se saa jatkuvasti virtaa akun kautta, joka saa jatkuvasti virtaa seinän läpi. Jos seinästä katkaistaan ​​virta (esimerkiksi sähkökatkoksen aikana tai kun irrotat virtajohdon), kannettava tietokone voi pysyä päällä virta sisäänrakennetun akun takia.

Todellinen ero UPS-tyyppien välillä

Todellisin todellinen ero kahden tyyppisten akun varmuuskopiointijärjestelmien välillä on se, että koska akulla on tarpeeksi virtaa, tietokone ei sammu sähkökatkoksesta, jos se on kytketty online-UPS: ään, mutta se voi menettää virtaa (vaikka vain muutaman sekunnin ajan), jos se on kytketty valmiustilan UPS-laitteeseen, joka ei vastannut katkaisuun riittävän nopeasti … vaikka uudemmat järjestelmät voivat havaita sähköongelman heti 2 ms: n kuluttua. Edellä kuvatun edun vuoksi online-UPS on yleensä kalliimpi kuin valmiustilassa oleva UPS tai linja-interaktiivinen UPS. Linja-interaktiiviset UPS: t ovat hyvin samankaltaisia ​​kuin valmiustilassa olevat UPS: t, mutta ne on suunniteltu paremmin alueille, joilla on usein jännitehäviöitä; ne maksavat hieman enemmän kuin valmiustila, mutta eivät niin paljon kuin online-UPS.

Lisätietoja akun varmuuskopioista

Jotkut löytämäsi akun varmuuskopiointijärjestelmät saattavat tuntua turhilta, koska ne tuottavat vain muutaman minuutin virran. Harkittavaa on kuitenkin se, että jopa viiden minuutin ylimääräisellä virralla voit turvallisesti tallentaa avoimet tiedostot ja sammuttaa tietokoneen laitteisto- tai ohjelmistovaurioiden estämiseksi. Muista muistaa, kuinka turhauttavaa on, että tietokoneesi sammuu välittömästi, kun virta sammuu jopa muutamaksi sekunniksi. Kun tietokone on kytketty online-UPS: ään, tällainen tapahtuma voi jopa jäädä huomaamatta, koska akku on tarjonnut virtaa ennen virrankatkaisua, sen aikana ja sen jälkeen.

Virta-asetukset käyttöjärjestelmässä

Jos kannettava tietokone on koskaan mennyt nukkumaan tai sammuttanut sinua, kun olet lopettanut sen käytön jonkin aikaa, mutta vain kun sitä ei ole kytketty verkkovirtaan, tunnet tosiasian, että akkukäyttöiset laitteet voivat toimia eri tavalla kuin työpöydät. Tämä johtuu käyttöjärjestelmän sisäänrakennetuista virtavaihtoehdoista. Voit määrittää jotain vastaavaa pöytätietokoneelle, joka käyttää UPS: ää (jos UPS pystyy muodostamaan yhteyden USB: n kautta), jotta tietokone siirtyy horrostilaan tai sammuu turvallisesti, jos niin monta minuuttia on kulunut ilman virtaa katkoksen jälkeen . Tämä varmistaa, että UPS: stä ei loppu mehua ja että se lopulta sammuttaa järjestelmän äkillisesti.