Skip to content

Mikä on ALP-tiedosto ja miten avaat sen?

19 de maaliskuu de 2021

ALP-tiedostotunnisteella varustettu tiedosto on AnyLogic Project -tiedosto, jota käytetään AnyLogic-simulointiohjelmiston kanssa.

ALP-tiedostot käyttävät XML-muotoa kaiken projektin tallentamiseen, mukaan lukien mallit, mallit, suunnittelupohjat, resurssiviitteet jne.

Ableton Live Pack -tiedostot käyttävät myös Abletonin Live-ohjelmistossa olevaa ALP-tiedostotunnistetta ääniluokan tallentamiseen. Toinen muoto, joka käyttää tätä laajennusta, on Alphacam Laser Post. Näitä ALP-tiedostoja käytetään puuntyöstökomponenttien tallentamiseen Alphacam CAD / CAM -ohjelmistoon.

Kuinka avata ALP-tiedosto

AnyLogic-ohjelmisto, mukaan lukien ilmainen AnyLogic PLE (Personal Edition) -versio, avaa ALP-tiedostot, joita se käyttää projektitiedostoina. Ohjelmisto toimii Windows-, Mac- ja Linux-käyttöjärjestelmissä.

Muiden XML-pohjaisten tiedostojen tapaan ALP-tiedostoja voidaan tarkastella myös tekstieditorissa, kuten Notepad ++. ALP-tiedoston avaaminen vain tekstisovelluksessa antaa kulissien takana kuvan miten tiedosto toimii, mutta siitä ei todellakaan ole hyötyä useimmille ihmisille. AnyLogicia tulisi käyttää tiedoston avaamiseen melkein kaikissa tapauksissa.

ALP-tiedostot, jotka ovat Ableton Live Pack -tiedostoja, voidaan avata Live-sovelluksella (30 päivän ilmainen kokeilu) Tiedosto > Asenna paketti valikkovaihtoehto. Windowsissa ALP-tiedosto puretaan pakkauksesta ja asennetaan käyttäjän tiedostoon Asiakirjat -kansio Ableton tehdaspaketit , oletuksena. Voit tarkistaa / muuttaa kansion Vaihtoehdot > Asetukset > Kirjasto > Pakettien asennuskansio.

Ilmaiset Ableton Live Pack -tiedostot voidaan ladata Abletonin verkkosivustolta.

Alphacam-ohjelmisto avaa Alphacam Laser Post -tiedostot.

Notepad ++: a tai muuta tekstieditoria voidaan käyttää myös, jos et ole varma, minkä pitäisi avata ALP-tiedosto. Ohjelmistot, joita ei ole lueteltu yllä, voivat käyttää myös laajennusta, jolloin avaaminen sen tekstieditorissa voi auttaa sinua löytämään jonkin tekstin, joka osoittaa, mihin ohjelmistoon tiedosto kuuluu.

Jos huomaat, että tietokoneesi sovellus yrittää avata ALP-tiedoston, mutta se on väärä sovellus tai jos haluat mieluummin toisen asennetun ohjelman avaavan ALP-tiedostot, katso ohjeet tietyn tiedostotunnisteen oletusasetusten muuttamisesta. muuttaa.

Kuinka muuntaa ALP-tiedosto

Jotkin AnyLogic-versiot voivat viedä projektin Java-sovellukseen. Heidän verkkosivuillaan on vertailu eri AnyLogic-versioista nähdäksesi, mitkä tukevat sitä.

Ainoa ilmainen tapa muuntaa Ableton-äänitiedosto muuntaa Live-ohjelmiston kanssa on avata ALP-tiedosto Live-demoversiossa. Kun ääni on ladattu kokonaan ohjelmaan, käytä Tiedosto > Vie ääni / video vaihtoehto ja valitse joko WAV tai AIF. Jos haluat tallentaa ALP-tiedoston MP3-tiedostoon tai muuhun muotoon, käytä yhtä näistä ilmaisista muuntimista WAV- tai AIF-tiedostossa.

Alphacam-ohjelmiston kanssa käytetyt ALP-tiedostot voidaan muuntaa eri tiedostomuotoon Alphacam-ohjelmiston avulla. Yleensä, jos tätä tuetaan, sovelluksella on vaihtoehto käytettävissä Tiedosto > Tallenna nimellä valikko tai jonkinlainen Viedä vaihtoehto.