Skip to content

Mikä on Amazon Echo?

7 de heinäkuu de 2021

Amazon Echo on älykäs kaiutin, mikä tarkoittaa, että se tekee enemmän kuin musiikin toistamista. Amazonin virtuaaliassistentin Alexan avulla Echo voi kertoa sinulle säästä, luoda ostoslistoja, auttaa sinua keittiössä, hallita muita älykkäitä tuotteita, kuten valoja ja televisioita, ja paljon muuta.

Mikä on kaiku?

Ensisijainen Echo-laite on kaksi kaiutinta ja jotkut tietokonelaitteistot kääritty tyylikkääseen mustaan ​​sylinteriin. Se on varustettu Wi-Fi: llä, jota se käyttää muodostaakseen yhteyden Internetiin, ja se voi muodostaa yhteyden puhelimeesi Bluetoothin kautta. Se yhdistää myös useisiin lisävarusteisiin, jotta voit automatisoida elämäsi, tehdä ostoksia, katsella televisiota tai kuunnella musiikkia. Kaiutinversion ohella Amazon loi myös useita kannettavia Echo-laitteita, jotka yhdistetään Alexaan:

  • Echo-kehykset ovat älylaseja, jotka toimittavat sisältöä ja ilmoituksia kahden huomaamattoman kaiuttimen kautta gadgetin käsivarsissa.
  • Echo Loop on titaanirengas, jossa on painike, joka kutsuu Alexan. Se värisee varoittaa ilmoituksista. Voit myös puhua pyyntöjä siihen ja pitää sitä korvallasi kuunnellaksesi vastausta.
  • Echo Buds ovat korvakuulokkeet, jotka asettavat Alexan suoraan päähän. Niihin kuuluu myös melunvaimennus, joka voi auttaa sinua kuulemaan Alexan äänen tungosta.

Kaikki nämä kolme laitetta tarkoittavat, että et tarvitse kaiun kaiuttimiasi hyötyäksesi Alexasta, kun poistut talostasi. Tutustu koko Echo-kokoonpanoon ja siihen, miten kukin laite vertaa toisiaan. Tutustu koko Echo-kokoonpanoon ja siihen, miten kukin laite vertaa toisiaan. Ilman Internet-yhteyttä Echo ei voi tehdä paljon, ellei sinulla ole Amazon Echo Autoa. Siinä tapauksessa ominaisuudet ovat hieman erilaiset, mutta kotikaiku-toiminnolla voit suoratoistaa musiikkia puhelimestasi Bluetoothin avulla, mutta se siitä. Kun kaiku muodostaa yhteyden Internetiin, kaikki sen ominaisuudet ovat käytettävissä. Sisäänrakennettujen mikrofonien avulla Echo kuuntelee herätyssanaa kutsuttaakseen sen toimintaan. Tämä sana on oletusarvoisesti ”Alexa”, mutta voit vaihtaa sen ”Echo” tai ”Amazon”, jos haluat.

Mitä Amazon Echo voi tehdä?

Kun herätät Echon, se kuuntelee välittömästi komentoa. Kun puhut kaiun kanssa, se tekee parhaansa täyttääkseen pyyntösi. Jos esimerkiksi pyydät sitä toistamaan tietyn kappaleen tai musiikkityypin, se etsii musiikkia käytettävissä olevista palveluista. Voit myös kysyä tietoja säästä, uutisista, urheilutuloksista ja muusta. Johtuen tavasta, jolla Echo reagoi luonnolliseen puheeseen, se on melkein kuin puhuminen henkilön kanssa. Jos kiität Echoa auttamisesta, sillä on vastaus siihen. Jos ajatus puhua kaiuttimen kanssa ei ole houkutteleva, Echolla on siihen liittyvä sovellus Android- ja iOS-pohjaisiin puhelimiin ja tabletteihin. Sovelluksella voit hallita kaiun puhumatta sen kanssa, määrittää laitteen asetukset ja tarkastella viimeaikaisia ​​komentoja ja vuorovaikutuksia.

Voiko Echo salakuunnella keskusteluja?

Koska Echo on aina päällä ja kuuntelee herätyssanaa, jotkut ihmiset ovat huolissaan siitä, että se voi vakoilla heitä. Kaiku tallentaa sanat kuultuasi herätyssanan ja Amazon käyttää näitä äänitietoja parantamaan Alexan ymmärrystä äänestäsi. Voit kuitenkin katsella ja kuunnella Alexa-yhteensopivan laitteen tallenteita varmistaaksesi, että se ei siepaa henkilökohtaisia ​​tietoja. Voit käyttää Alexa-sovelluksen komentoja koskevia tietoja ja tarkastella koko historiaa siirtymällä Amazon-tiliisi verkossa.

Kaiun käyttäminen viihdettä varten

Älykäs kaiutin viihde on tekniikan ensisijainen käyttö. Pyydä Alexaa soittamaan esimerkiksi yhtä Pandora-asemistasi tai pyydä musiikkia miltä tahansa Prime Music -soittimessa olevalta artistilta, jos sinulla on tilaus. Se tukee myös muita suoratoistopalveluja, mukaan lukien:

  • Apple Music
  • SiriusXM
  • Spotify
  • Vuorovesi
  • Vevo

Googlen musiikkitilauspalvelu puuttuu Echo-kokoonpanosta; Google tarjoaa kilpailevan älykaiutinlaitteen. Voit kuitenkin kiertää tämän yhdistämällä puhelimesi Echoon Bluetoothin kautta ja suoratoistamalla tällä tavalla. Echo voi myös käyttää Audible-äänikirjoja, lukea Kindle-kirjoja ja kertoa vitsejä, jos kysyt. Echolla on hienoja pääsiäismunia, jos tiedät mitä kysyä.

Käytä Echoa tuottavuuteen

Viihdekertoimen lisäksi Echo tarjoaa myös tietoa säästä, paikallisista urheilutiimeistä, uutisista ja liikenteestä. Jos kerrot Alexalle työmatkan yksityiskohdat, se varoittaa sinua liikenneongelmista, joihin saatat törmätä. Echo voi myös tehdä tehtäväluetteloita ja ostoslistoja, joita voit käyttää ja muokata älypuhelinsovelluksessa. Ja jos käytät palvelua, kuten Google-kalenteria tai Evernotea, seuraamaan tehtäväluetteloita, Echo voi myös hoitaa sen. Vaikka Echolla on paljon toiminnallisuutta Alexan ansiosta, se on myös laajennettavissa käyttämällä taitoja, joita kolmannen osapuolen ohjelmoijat käyttävät toimintojen lisäämiseksi. Esimerkiksi sekä Uberilla että Lyftillä on taitoja, jotka voidaan lisätä Alexaan, jotta voit pyytää matkaa koskematta puhelimeesi. Muita hauskoja ja hyödyllisiä taitoja, joita voit lisätä Echoon, ovat yksi, joka sanelee tekstiviestit, toinen, joka tilaa pizzaa, ja toinen, joka löytää parhaan viinin parin aterialle.

Amazon Echo ja älykäs koti

Jos olet ajatuksella puhua virtuaalisen avustajan kanssa, voit hallita kaikkea termostaatistasi televisioon samalla tavalla. Kaiku pystyy toimimaan keskuksena valvomaan muita älylaitteita. Voit myös liittää sen kolmansien osapuolten keskittimiin, jotka puolestaan ​​hallitsevat enemmän laitteita. Echon käyttäminen keskuksena yhdistetyssä kodissa on hieman monimutkaisempi kuin sen pyytäminen soittamaan suosikkimusiikkiasi, ja yhteensopivuusongelmia on useita. Jotkut älylaitteet toimivat suoraan Echon kanssa, monet vaativat ylimääräisen keskittimen, ja toiset eivät toimi ollenkaan. Jos olet kiinnostunut käyttämään Echoa älykkäänä keskuksena, sovellus sisältää luettelon yhteensopivista laitteista ja taitoja näiden laitteiden kanssa.