Skip to content

Mikä on BHO: n (selaimen auttajaobjekti) lisäys?

1 de toukokuu de 2021

BHO eli selaimen auttajaobjekti on osa Microsoftin Internet Explorer -selainsovellusta. Se on lisäosa, joka on suunniteltu tarjoamaan tai laajentamaan selaimen toimintoja ja antamaan kehittäjille mahdollisuuden parantaa sitä uusilla ominaisuuksilla.

Miksi BHO: t ovat huonoja?

BHO: t eivät sinänsä ole huonoja, mutta kuten monien muiden ominaisuuksien tapaan, jos BHO: ta voidaan käyttää lisäominaisuuksien tai hyödyllisten toimintojen asentamiseen, sitä voidaan hyödyntää myös haitallisten ominaisuuksien tai toimintojen asentamiseen. Jotkut sovellukset, kuten Google tai Yahoo-työkalurivit, ovat esimerkkejä hyvistä BHO: ista. Mutta on myös monia esimerkkejä BHO: sta, joita käytetään verkkoselaimen kotisivun kaappaamiseen, Internet-toiminnan vakoilemiseen tai muihin haitallisiin toimiin.

Huonojen BHO: iden tunnistaminen

Voit tarkastella Internet Exploreriin tällä hetkellä asennettuja BHO-tiedostoja napsauttamalla Työkalutsitten Lisäosien hallinta. Microsoftin vakoiluohjelmien torjunta-apuohjelmaa ja joitain muita työkaluja, kuten BHODemon, voidaan käyttää haitallisten BHO: iden havaitsemiseen ja poistamiseen.

Järjestelmän suojaaminen huonoilta BHO: ilta

Jos olet huolissasi huonoista BHO: ista ja niiden vaikutuksesta tietokoneen yleiseen turvallisuuteen, voit vaihtaa selainta. BHO: t ovat ainutlaatuisia Microsoftin Internet Explorerille, eivätkä ne vaikuta muihin verkkoselainsovelluksiin, kuten Firefoxiin. Jos aiot jatkaa Internet Explorerin käyttöä, mutta haluat suojautua haittaohjelmilta, voit suorittaa BHODemonin, jolla on reaaliaikainen valvontakomponentti, tai vakoiluohjelmien torjuntaohjelmalla, jolla on reaaliaikainen valvontakomponentti havaitsemaan ja estämään virheelliset BHO: t aktiivisesti. Voit myös napsauttaa ajoittain Työkalut > Lisäosien hallinta varmistaa, ettei epäilyttäviä tai haitallisia BHO: ita ole asennettu ilman sinun tietosi.