Skip to content

Mikä on Blockchain-tekniikka?

19 de maaliskuu de 2021

Blockchain-tekniikka tarjoaa nopean, turvallisen ja avoimen digitaalisten tuotteiden siirtämisen vertaisverkosta. Tällaiset tavarat voivat sisältää rahaa tai henkistä omaisuutta. Salakirjojen louhinnassa ja sijoittamisessa blockchain-tekniikka on tärkeä ymmärrettävä aihe.

Lyhyt alustus blockchain-tekniikasta

Blockchain-tekniikka, joka on yksi keskustelun eniten keskustelluista ja väärinymmärretyistä aiheista, tarkistaa digitaalisten tapahtumien tapaa. Se voi lopulta muuttaa tapaa, jolla jotkut toimialat harjoittavat päivittäistä liiketoimintaa.

Kaksi sanaa, joista on nopeasti tullut osa kansankieliä, ovat bitcoin ja blockchain. Vaikka nämä termit liittyvät toisiinsa, ne viittaavat kahteen eri asiaan.

Bitcoin on eräänlainen virtuaalivaluutta, joka tunnetaan yleisemmin nimellä kryptovaluutta, joka on hajautettu ja jonka avulla käyttäjät voivat vaihtaa rahaa ilman kolmannen osapuolen tarvetta. Kaikki bitcoin-tapahtumat kirjataan ja asetetaan saataville julkiseen kirjanpitoon aitouden varmistamiseksi ja petosten estämiseksi. Blockchain on taustalla oleva tekniikka, joka helpottaa näitä tapahtumia ja eliminoi välittäjän tarpeen.

Aina kun tapahtuma tapahtuu, esimerkiksi kun yksi osapuoli lähettää bitcoinia toiselle, kaupan tiedot, mukaan lukien sen lähde, kohde ja aikaleima, lisätään lohkoon.

Lohko sisältää tapahtuman samantyyppisten tapahtumien kanssa. Bitcoin-tapahtumien tapauksessa viimeisimmät tapahtumat ovat edellisiä 10 minuuttia. Intervallit vaihtelevat tietyn lohkoketjun ja sen kokoonpanon mukaan.

Yksi blockchainin etu on läpinäkyvyys. Pääkirja on julkinen aikakirje kaikista vertaisliiketoimista, jotka tapahtuvat tiettynä ajanjaksona.

Kaivostyöläisten rooli

Salakirjoitussuojatun lohkon tapahtumien kelvollisuus tarkistetaan ja vahvistetaan verkon kaivostyöläisten kollektiivisella laskentateholla. Kaivostyöläiset ovat yksilöllisesti tietokoneita, jotka on määritetty käyttämään GPU- tai CPU-sykliään monimutkaisten matemaattisten ongelmien ratkaisemiseksi, välittämällä lohkotiedot hajautusalgoritmin läpi, kunnes ratkaisu löydetään.

Kun ongelmat on ratkaistu, lohko ja siihen liittyvät tapahtumat tarkistetaan oikeutetuksi. Palkinnot, kuten bitcoin tai jokin muu valuutta, jaetaan onnistuneeseen hashiin osallistuneille tietokoneille.

Tämä prosessi jatkuu jatkuvasti, laajentamalla lohkoketjun sisältöä ja tarjoamalla julkisen tietueen, johon voi luottaa. Sen lisäksi, että ketju ja sen lohkot päivitetään jatkuvasti, ne jaetaan verkon yli monille koneille. Tämä varmistaa, että tämän hajautetun kirjanpidon uusin versio on käytännössä kaikkialla, minkä vuoksi väärentäminen on melkein mahdotonta.

Kun lohkon sisäiset liiketoimet katsotaan kelvollisiksi, ne liitetään ketjun viimeisimpään tarkistettuun lohkoon, mikä luo peräkkäisen kirjanpidon, jota kuka tahansa voi tarkastella.

Miksi estoketjua tarvitaan

Vertaisverkkoyhteydet Internetissä ovat olleet jo jonkin aikaa useissa muodoissa, mikä mahdollistaa digitaalisen omaisuuden jakamisen suoraan yhdeltä henkilöltä tai yritykseltä toiselle. Koska ihmiset voivat jo lähettää nämä bitit ja tavut toisilleen, mikä on järkevää käyttää lohkoketjua?

Bitcoin-lohkoketjun käyttäytyminen on täydellinen esimerkki tähän kysymykseen vastaamiseen.

Teeskentele, että sinulla on yksi bitcoin-tunnus, jolle on annettu yksilöllinen tunniste. Lainasit tämän bitcoinin ystävältäsi ja sinun on maksettava se takaisin, mutta haluat ostaa television, joka maksaa yhden bitcoinin. Ilman estoketjua, voit siirtää saman digitaalisen tunnuksen sekä kaverillesi että elektroniikkaliikkeeseen.

Tätä epärehellistä käytäntöä kutsutaan kaksinkertaiseksi menoksi. Se on yksi tärkeimmistä syistä, miksi peer-to-peer -digitaaliset tapahtumat eivät ole toistaiseksi kiinni. Blockchain jakaa julkisen tietueen kaikista tapahtumista ja vahvistaa lohkon ennen kunkin sen tapahtuman viimeistelyä. Tämä vahvistusprosessi eliminoi tällaisen vilpillisen toiminnan mahdollisuuden.

Aiemmin välittäjät, kuten pankit ja maksuprosessorit, vahvistivat nämä tapahtumat varmistaakseen, että kaikki oli oikein. Blockchain-tekniikan avulla käyttäjä voi siirtää digitaalista omaisuutta pisteestä A pisteeseen B lohduttaen sitä, että luotettavat tarkastukset ja tasapainot ovat paikallaan.

Blockchainin tutkiminen

Jokaisen mahdollisuus tarkastella julkista blockchainia, kuten virtuaalivaluuttoihin liittyvä, on kriittinen tekijä sille, miksi tekniikka toimii yhtä hyvin kuin se. Jos haluat tarkastella tätä hajautettua tietokantaa, käytä estotestiä, jota yleensä isännöidään vapaasti käytettävissä olevilla verkkosivustoilla, kuten Blockchain.com.

Suurin osa blockchain-tutkijoista on indeksoitu ja haettavissa, joten voit etsiä tapahtumia eri tavoin, mukaan lukien IP-osoite, esto-hash tai muut asiaankuuluvat datapisteet.

Blockchainin tulevat käyttötavat

Blockchain on tullut monien keskustelujen eturintamaan johtuen roolistaan ​​kryptovaluuttojen, kuten bitcoinin, jakamisessa. Pitkällä aikavälillä näistä digitaalisista käteisoperaatioista voi tulla pieni osa blockchain-tekniikan kokonaisjalanjälkeä ja tapaa, jolla varoja siirretään verkossa.

Mahdollisuudet lohkoketjun toteuttamiseen näyttävät loputtomilta, koska sen taustalla olevaa tekniikkaa voidaan hyödyntää monilla aloilla näiden tärkeiden tehtävien suorittamiseksi ja muille:

  • Suorita sopimukset.
  • Osta ja myy immateriaalioikeuksia.
  • Levitä lääketieteellistä tietoa.
  • Varmista, että vaaleissa äänestäminen on turmeltumatonta.

Yksityisten lohkoketjujen avulla yritykset voivat mullistaa sisäiset prosessit. Julkiset, avoimen lähdekoodin muunnelmat muuttavat tapaa, jolla ihmiset hoitavat liiketoimintaa jokapäiväisessä elämässään. Maailman yhteiskunta on juuri alkanut naarmuttaa blockchain-sovellusten pintaa. Uusia käyttökohteita blockchainille löydetään säännöllisesti.