Skip to content

Mikä on Bothie?

2 de toukokuu de 2021

”Bothie” on valokuva tai video, joka käyttää jaetun ruudun muotoa kuvien sieppaamiseen tai kuvamateriaalin tallentamiseen samanaikaisesti mobiililaitteen etu- ja takakameran kautta. Termi ”Bothie” viittaa kykyyn käyttää molempia kameroita samanaikaisesti.

Selfies vs. Bothies

Molemmat kehittyivät selfie-trendistä, jonka suosio räjähti useita vuosia sitten, kun eteenpäin suuntautuvista kameroista tuli standardi komponentti mobiililaitteissa. Selfie sisältää vain etupuolella olevan kameran käytön, tyypillisesti laitteen käyttäjän kasvojen kaappaamiseen tai tallentamiseen, mutta molemmat vievät sen pidemmälle kaappaamalla sekä käyttäjän kasvot että henkilökohtaisen näkökulman silmätasolla.

Nokia

Bothien alkuperä

Valokuvien sieppaaminen tai videoiden tallentaminen laitteen etu- ja takakameroiden kautta ei ole mitään uutta, mutta Nokia on keksinyt termin molemmat esittelemällä huippuluokan Nokia 8-Android-laitteensa elokuussa 2017 ja keskitason Nokia 7 Android-laitteen laitteen avulla lokakuussa 2017. Nokia tekee mahdolliseksi sen, mitä se kutsuu ”Dual-Sight -tilaksi”, jossa etu- ja takakamerat aktivoidaan ja näyttö jaetaan kahteen osioon molempien näkymien näyttämiseksi – joko ylhäältä alas, jos laite on pidetään sivuttain tai vasemmalta oikealle, jos sitä pidetään sivuttain. Nokia 7: ssä ja Nokia 8: ssa on myös sisäänrakennettu molempien suoratoisto Facebook Liven ja YouTube Liven kautta, joten käyttäjät voivat puhua kameran kanssa ja näyttää katsojilleen tarkalleen missä he ovat tai mitä he tekevät.

Muut välineet, jotka voivat viedä molempia

Kaksi muuta tunnettua laitevalmistajaa, joilla on oma molemmat ominaisuus integroitu joihinkin laitemalleihinsa, ovat Samsung ja LG. Samsung kutsuu sitä kaksoiskuvaksi ja LG kutsuu sitä kaksoiskameratilaksi. Samsung Galaxy S4: ssä ja Galaxy A5: ssä on kaksoiskuvatoiminto, kun taas LG G2 VS980: ssa on kaksoiskameratila, mutta kaikki muut Samsungin ja LG: n laitteet eivät ole varustettu sillä. Nokian sisäänrakennettu livestream-ominaisuus molemmille on myös vain Nokia 7- ja 8-laitteille vain tällä hetkellä, joten jos haluat hypätä molempien suuntaukseen toisella laitteella, sinulla ei ole muuta vaihtoehtoa kuin päivittää laitteesi tai tee mitä useimmat ihmiset tekisivät ongelman ratkaisemiseksi – lataa sovellus.

Sovellukset, joiden avulla voit ottaa molemmat

Mobiilisovellusten ihmeellisen maailman ansiosta sinun ei välttämättä tarvitse tiettyä laitetta, jossa on sisäänrakennettu kaksoiskameratila. Tässä on pari, jotka kannattaa tarkistaa:

phoTWO iOS: phoTWO saa sinut ottamaan valokuvia etu- ja takakameroiden kautta erikseen ennen niiden yhdistämistä. Voit myös ottaa vain valokuvia, et videoita. Sovellus laittaa pienen version etukamerasi valokuvasta koko näytön version takakamerasta otetusta valokuvasta kollaasityyliin, jota voit sitten liikkua ja säätää kokoa sormillasi.

Etukamera Androidille: Tämä sovellus on uudempi kuin edellä mainitut, väittäen toimivan kuin kaksoiskamera, jonka avulla voit ottaa kaksi valokuvaa sekä edestä että takaa, ennen kuin koot ne yhteen valokuvaan. Toisin kuin phoTWO, tämä voi ottaa molemmat valokuvat jokaisen kameran kautta samanaikaisesti.