Skip to content

Mikä on CAD Manager?

2 de toukokuu de 2021

Tietokoneavusteisen suunnittelun (CAD) johtajat hallitsevat CAD-ryhmää, mutta se ei ole lähellä kuvaamaan tehtävän laajuutta. Yrityksestä riippuen CAD-johtaja voi kattaa prosessit työmäärien aikataulutuksesta kaksinkertaistamiseen yrityksen koko IT-osastona. Mitä suurempi yritys, sitä paremmin määritellään CAD-johtajan tehtävät, mutta ei ole yksinkertaista tapaa tietää tarkalleen, mitä hattuja sinun on käytettävä. On kuitenkin joukko taitoja, jotka ovat yleisimpiä toimintoja, joita saatat joutua käsittelemään, kun haet CAD-johtajan paikkaa.

CAD-vianmääritys

Jopa pienellä arkkitehti- tai suunnitteluyrityksellä on go-to-CAD-tekniikka. Tämä on henkilö, johon kaikki kääntyvät, kun asiat alkavat mennä pieleen. Olipa kyse ärsyttävistä virheistä ja häiriöistä tai kaikista CAD-järjestelmän kaatumisista, on aina yksi henkilö, joka näyttää tietävän kuinka korjata ongelmat. Jos haluat uran CAD-johtajana, kyseisen henkilön on parempi olla sinä. Ensisijaisten CAD-pakettien – vähintään AutoCAD- ja MicroStation-tuotteiden – hyvä tuntemus ja selkeä käsitys ongelmista, joita voi syntyä siitä, miten ne ovat vuorovaikutuksessa muiden ohjelmien ja oheislaitteiden kanssa, tarvitaan. Hakukoneet ja CAD-keskitetyt keskustelupalstat saattavat tarjota apua, koska kukaan ei voi tietää kaikkea mitä tiedetään huippuluokan CAD-paketista. CAD-johtajan on tiedettävä, mistä löytää tarvittavat vastaukset lyhyessä ajassa.

Työmäärän ajoitus

Työmäärän ajoitus on tunnustettu kompastuskivi monille ihmisille, jotka astuvat liidien luonnosta johtajan tehtäviin. Johtajan on kehitettävä hyvä tunne siitä, kuinka kauan kunkin tehtävän ja piirustuksen suorittaminen kestää. Tämä tieto edellyttää koko CAD-henkilöstön perusteellista tuntemusta ja heidän erityisiä vahvuuksiaan ja heikkouksiaan. Liian usein uudet CAD-johtajat suunnittelevat henkilökohtaisten ominaisuuksiensa perusteella ja ovat sitten yllättyneitä siitä, että kustannukset ja aika ylittyvät. Usein johtaja on yrityksen paras luonnos; muut ihmiset eivät välttämättä ole yhtä nopeita tai luotettavia. Suuri osa johtamisesta on työn ohjaaminen henkilölle, joka pystyy tekemään sen tehokkaimmin. Sinun on tiedettävä, että Drafter A on luotettava, mutta hidas, joten se ei ole paras valinta hankkeille, joilla on tiukat määräajat.

Piirustuskatsaus

Se, että onnistut tarkastelemaan piirustuksia, voi olla eroa menestymisen välillä CAD-johtajana tai sen, että jokainen yrityksen suunnittelija vihaa sinua. Tehtäväsi sisältää jokaisen piirustuksen tarkistamisen, jonka CAD-ihmiset suorittavat, ennen kuin ne luovutetaan suunnitteluinsinöörille. Sinun on tarkistettava jokaisen piirustuksen luettavuus, esitys ja standardien noudattaminen. Jos et etsi kaikkia näitä kolmea, kukaan ei etsi, ja tiedostot joko siirretään vanhemmalle henkilöstölle ennen virheiden havaitsemista tai pahempaa asiakkaalle. Etsi päällekkäisiä tekstirivejä, liian paksuja, ohuita tai väärän tyyppisiä viivoja. Varmista, että jokainen suunnitelma näyttää ammattimaiselta ja että siinä olevat tiedot ovat ymmärrettäviä.

Rakennusstandardit

Yrityksen CAD-standardiprosessien ja kirjastojen rakentaminen putoaa täysin CAD-johtajan harteille. Päivittäisen työmäärän välissä sinun on löydettävä aikaa rakentaa malleja, yksityiskohtaisia ​​kirjastoja, kerrostamisjärjestelmiä ja noin sata muuta kerrointa ja päätä, joita tarvitaan CAD-ryhmän tehokkaan toiminnan ylläpitämiseen. Tähän sisältyy ohjelmien ohjelmistojen uusiin versioihin tutustuminen ja tarvittavien muutosten tekeminen standardeihisi niiden yhteensopivuuden takaamiseksi. Tämä on CM: n hauska osa, mutta valitettavasti se on se, jolla sinulla on vähiten aikaa puhua. Ylin johto haluaa sinun pitävän oman laskutusaikasi lähes yhtä korkealla kuin muu CAD-henkilöstösi, huolimatta työn mukana olevista ylimääräisistä yleistehtävistä.

Hallitse henkilöstösi

Viimeisenä, mutta ei vähäisimpänä, sinun on silti tehtävä johtajan tehtävä. Tämä tarkoittaa suorituskykytietoja, haastatteluja, palkkaamista ja erottamista, lomien aikatauluttamista ja sata muuta esille tulevaa asiaa. Mitä suurempi yrityksesi on, sitä enemmän aikaa tämä vie. Sinun on kehitettävä paksu iho ja oltava joustava löytääksesi viime hetken ratkaisuja. Tulet selville, että ensimmäisellä kerralla, kun sinulla ei ole huomaamatta jättämisen määräaikaa, ja puolet henkilökunnan jäsenistä soittaa flunssaan.