Skip to content

Mikä on Canon-tulostinvirhe B200?

20 de maaliskuu de 2021

On turhauttavaa, kun joudut tulostamaan jotain tärkeää, ja virhekoodi ilmestyy. Yksi pelätyimmistä Canon-tulostinvirheistä on B200, mikä voi viitata mahdollisesti katastrofaaliseen virheeseen laitteessa. Älä kuitenkaan roskaa sitä heti. Tulostimet ovat kalliita, ja voit yrittää korjata virheen muutamalla tavalla ennen uuden tulostimen ostamista.

Canon B200 -virheen syitä

Perustasollaan B200-virhe osoittaa viallisen tulostuspään. Tulostuspää on osa, joka jakaa musteen kaseteista paperille, eli se on yksi koko tulostimen tärkeimmistä näkökohdista. Tulostuspäiden tiedetään olevan ongelmallisia etenkin halvemmissa tulostimissa.

Kuinka korjata Canon B200 -virhe

Voit yrittää korjata viallisen tulostuspään ja poistaa B200-virheen monella tavalla. Kokeile seuraavia ehdotuksia, ennen kuin vaihdat koko laitteen.

 1. Nollaa tulostin. Irrota se pistorasiasta ja jätä se irti vähintään 30 minuutiksi. Hyvä, pitkä nollaus antaa tulostimen jäähtyä ja palauttaa kaiken oikeaan asentoonsa ennen laitteen käynnistämistä uudelleen.

 2. Poista mahdolliset esteet. On mahdollista, että jokin häiritsee yhteyttä tulostuspäähän. Avaa tulostimen luukku ja irrota tulostuspää varovasti ja nosta se sitten laitteesta. Aseta se uudelleen paikalleen ja katso, korjaako se ongelman.

  Tulostuspäässä on yleensä vipu. Irrota tulostuspää painamalla vipua.

 3. Puhdista tulostuspää. Suorita puhdistusjakso laitteen huoltovaihtoehtojen avulla. Tämä on erityisen hyödyllistä, jos tulostimen pää on tukossa.

 4. Puhdista tulostuspää manuaalisesti. Käytä joko puhdasta alkoholia tai muuta öljypohjaista puhdistusainetta tulostuspään kultakontakteissa. Hiero puhdistusainetta mikrokuituliinalla koskettimille ja anna sen kuivua kokonaan ennen liittämistä uudelleen.

  Tulostuspää on erittäin herkkä, joten käsittele sitä varoen.

 5. Poista vanha muste. Tulostuspään sisällä saattaa olla kovettunutta mustetta. Käytä sitä kuumalla vesijohtovedellä, kunnes vesi tulee puhtaana. Tuputa se kuivaksi paperipyyhkeellä ja aseta sitten pää takaisin tulostimeen.

 6. Asenna tulostinohjaimet uudelleen. Etsi laitteesi viralliselta Canon-tukisivulta ja seuraa ohjainten päivitysohjeita.

 7. Kokeile uutta mustepatruunaa. Vialliset kasetit aiheuttavat harvoin B200-virheen, mutta se voi tapahtua. Katso tämän laitteen käyttöoppaasta, joka koskee laitettasi.

 8. Jos mikään yllä olevista menetelmistä ei toimi, B200-virhe on todennäköisesti tarkka. On aika ostaa uusi tulostin.

  Vaikka on mahdollista löytää tarvitsemasi osa ja asentaa se, uuden tulostuspään hinta on suunnilleen sama kuin ostamalla kokonaan uusi tulostin.