Skip to content

Mikä on CMS: n teema?

30 de huhtikuu de 2021

CMS on sisällönhallintajärjestelmä, jota käytetään yleensä verkkosivuston rakentamiseen tietokantaan ja tiedostoihin perustuen, yleensä PHP-, HTML-, Javascript- ja muilla koodauskielillä. Jotkut yleisimmistä CMS-alustoista ovat WordPress, Drupal ja Joomla. teema CMS: lle on kokoelma kooditiedostoja ja (yleensä) kuvia, jotka määrittävät CMS-verkkosivuston ulkoasun.

Kuinka ”teema” eroaa ”mallista”?

CMS-maailmassasapluuna ja teema pohjimmiltaan viittaavat samaan asiaan. Käytetty sana riippuu CMS: stä. Drupal ja WordPress käyttävät sanaa teema, kun taas Joomla käyttää sanaa sapluuna. Drupalilla on erillinen käsite mallitiedostot, mutta älä anna sen hämmentää sinua. Kun puhut yhdestä ”asiasta”, joka hallitsee Drupal-sivuston suurimman osan tai koko ulkonäköä, kutsut sitä teema.

Teemat Muuta sivuston ulkoasua

Kun ajattelet sivuston ”ulkonäköä”, ajattelet todennäköisesti teemaa. Teemajärjestelmän tavoitteena on antaa sinun muuttaa koko sivuston ulkoasua kerralla, jokaisella sivulla, samalla kun sisältö säilyy ennallaan. Vaikka sivustollasi olisi tuhansia sivuja, voit vaihtaa uuteen teemaan nopeasti.

Jotkut teemat sisältävät ylimääräisen toiminnallisuuden

Teoriassa teema (tai malli) keskittyy ”ulkoasuun” ja lisää vähän, jos sellaista on, toiminnallisuutta sivustollesi. Jos haluat pienen laatikon sivupalkkiin tekemän jotain erityistä, sinun on löydettävä erillinen moduuli, laajennus tai laajennus CMS: stä riippuen. Käytännössä monet teemat (tai mallit) näyttävät sisältävän paljon lisäominaisuuksia, jotka voit ottaa käyttöön. Vaikuttaa myös siltä, ​​että maksetut teemat (joita Drupal-maailmassa ei tunneta) todennäköisesti sisältävät tämän lisätoiminnon. Maksullisen WordPress-teeman tai Joomla-mallin verkkosivusto sisältää usein useita lisäominaisuuksia tärkeimpänä myyntipisteenä. Jos maksettu teema ratkaisee kaikki ongelmasi yhdellä iskulla, ja se on hyvin hoidettu, se ei välttämättä ole huono idea. Jotkut näistä maksetuista teemoista muistuttavat meitä Drupalin jakeluista. He näyttävät yrittävän pakata kaikki tarvitsemasi ylimääräiset asiat verkkosivustollesi.