Skip to content

Mikä on CONTACT-tiedosto ja miten avaat sen?

19 de maaliskuu de 2021

CONTACT-tiedostotunnisteella varustettu tiedosto on Windows Contact -tiedosto. Niitä käytetään Windows 10, Windows 8, Windows 7 ja Windows Vista.

CONTACT-tiedostot ovat XML-pohjaisia ​​tiedostoja, jotka tallentavat jonkun tietoja, mukaan lukien henkilön nimi, valokuva, sähköpostiosoitteet, puhelinnumerot, työ- ja kotiosoitteet, perheenjäsenet ja muut tiedot.

Tämä on kansio, johon CONTACT-tiedostot tallennetaan oletuksena:

C:Users[USERNAME]Contacts

Kuinka avata CONTACT-tiedosto

Helpoin tapa avata CONTACT-tiedosto on kaksoisnapsauttaa tai kaksoisnapauttaa sitä. Nämä tiedostot avaava ohjelma, Windows-yhteystiedot, on sisäänrakennettu Windowsiin, joten sinun ei tarvitse asentaa ylimääräisiä ohjelmistoja CONTACT-tiedostojen avaamiseksi.

Windows Essentialsin mukana toimitettu Windows Live Mail (nyt lopetettu Microsoftin tuote), voi myös avata ja käyttää CONTACT-tiedostoja.

Koska .CONTACT-tiedostot ovat XML-tekstitiedostoja, se tarkoittaa, että voit avata ne yhdessä tekstieditorissa, kuten Windowsin Muistio-ohjelmassa, tai kolmannen osapuolen muokkaimessa, kuten parhaiden ilmaisten tekstieditorien luettelossa. Tämän tekeminen antaa sinun vain nähdä CONTACT-tiedoston yksityiskohdat tekstimuodossa, jota ei todellakaan ole niin helppo lukea kuin Windows-yhteystietoja.

Edellä mainitun polun käyttämisen lisäksi Windows-yhteystiedot voidaan avata myös Suorita-valintaikkunasta tai Komentorivi-ikkunasta wab.exe komento.

Jos huomaat, että tietokoneesi sovellus yrittää avata CONTACT-tiedoston, mutta se on väärä sovellus tai haluat mieluummin toisen asennetun ohjelman avata CONTACT-tiedostoja, katso oppaamme muutoksen tekemiseksi Windowsissa.

Kuinka muuntaa CONTACT-tiedosto

Jos haluat käyttää CONTACT-tiedostoa tietyssä ohjelmassa tai laitteessa, sinun on todennäköisesti muunnettava CONTACT-tiedosto CSV- tai VCF-tiedostoksi, jotka ovat yleisimmin käytettyjä tiedostomuotoja.

Voit tehdä tämän avaamalla yllä mainitun Yhteystiedot-kansion. Tässä kansiossa näkyy uusi valikko, joka poikkeaa Windowsin muiden kansioiden valikosta. Valitse Viedä valita, mihin muotoon CONTACT-tiedosto muunnetaan.

Et näe Viedä vaihtoehto, jos CONTACT-tiedosto on toisessa kansiossa, koska juuri tämä sijainti avaa CONTACT-tiedostojen erikoisvalikon. Voit korjata ongelman siirtämällä .CONTACT-tiedoston Yhteystiedot-kansioon.

Jos muunnat CONTACT-tiedoston CSV-muotoon, sinulle annetaan mahdollisuus sulkea tietyt kentät pois viennistä. Voit esimerkiksi viedä vain nimen ja sähköpostiosoitteen, jos haluat, poistamalla valinnan ruuduista kotiosoitteen, yritystietojen, työnimikkeen, muistiinpanojen ja muiden kenttien vieressä.

Etkö vieläkään voi avata tiedostoa?

Jos tiedostosi ei avaudu noudattamalla yllä olevia ohjeita, et ehkä itse asiassa käsittele CONTACT-tiedostoa. Näin voi käydä, jos olet lukenut tiedostotunnisteen väärin, mikä on melko helppo tehdä. Ongelmana on, että vaikka tiedosto jakaa joitain samoja tiedostotunnistekirjaimia, se ei välttämättä tarkoita, että tiedostomuodot ovat yhteydessä toisiinsa.

CONTOUR on yksi esimerkki samankaltaisesta tiedostotunnisteesta. Sen sijaan, että niillä olisi mitään tekemistä yhteystietojen kanssa, nämä tiedostot ovat tarinaohjelmia, jotka avautuvat Contourilla.

Toinen tiedostotunniste, CONTROLS, on asetustiedosto, jolla ei ole mitään tekemistä yhteystietojen kanssa. Jos sinulla on jokin näistä tiedostoista, voit avata sen openBVE: llä.

On kuitenkin epätodennäköistä, että luet tiedostotunnistetta väärin. Todennäköisesti tapahtuu, että haluamasi ohjelma ei vain voi avata CONTACT-tiedostoja, jolloin sinun on muunnettava se suositummaksi muodoksi. Jos sinulla on kuitenkin erilainen tiedosto, tutki sen tiedostotunnistetta nähdäksesi, mitä ohjelmaa tarvitset tietokoneellasi sen avaamiseksi.