Skip to content

Mikä on DAT-tiedosto?

1 de toukokuu de 2021

Mitä tietää

  • DAT-tiedosto on yleinen datatiedosto.
  • Suurin osa niistä voidaan avata tekstieditorilla, kuten Notepad ++.
  • Käytä tätä ohjelmaa muuntaa yksi CSV-, HTML- tai muuksi tekstimuodoksi.

Tässä artikkelissa käsitellään erilaisia ​​DAT-tiedostotyyppejä, niiden avaamista ja niiden muuntamiseen tarvittavia ohjelmia tarkasta tyypistä riippuen.

Mikä on DAT-tiedosto?

DAT-tiedostotunnisteella varustettu tiedosto on yleensä yleinen datatiedosto, joka tallentaa tietoja sovellukseen, johon se viittaa. Joskus löydät ne itsestään, mutta usein ne ovat muiden kokoonpanotiedostojen, kuten DLL-tiedostojen, kanssa. Mikään erityinen ohjelma ei ole vastuussa kaikentyyppisten DAT-tiedostojen luomisesta tai käytöstä. A leveä monet sovellukset käyttävät niitä viitteinä tiettyihin toimintoihin omassa ohjelmassaan. Koska suurin osa DAT-tiedostoista on piilossa näkymästä sovelluksen tietokansioissa, näet todennäköisesti DAT-tiedostot useimmiten, jos videotiedostoa tallennetaan tällä tavalla tai jos olet saanut väärän muotoisen sähköpostiliitteen laajennuksen kanssa. Koska DAT-tiedostot eivät ole yhtä tarkkoja kuin useimmat tiedostot, koska tiedostotunniste ei heti selitä kuinka avata tiedosto, sinun on tehtävä vähän kaivamista. Esimerkiksi MP3-tiedosto kertoo heti, että olet tekemisissä äänitiedoston kanssa, TXT-tiedosto selittää pelkkää tekstitiedostoa jne. DAT-tiedoston takana olevat tiedot eivät ole niin ilmeisiä. 1:07

Kuinka avata ja lukea DAT-tiedostoja

DAT-tiedostot ovat toisin kuin useimmat muut tiedostotyypit, koska, kuten edellä mainittiin, niillä ei ole ilmeistä ohjelmaa, joka avaa ne. Useimmat tiedostotyypit tekevät. Jos luulet, että sinulla oleva DAT-tiedosto pitäisi ”avata” tai ”käyttää” tietyllä tavalla, sinun on selvitettävä, onko se tekstipohjainen, videopohjainen, liite tai jokin muu DAT-tiedosto. Kuinka ja mistä sait DAT-tiedoston, saat yleensä tarvittavat tiedot tutkimustyön kaventamiseksi, mutta tässä on paljon enemmän apua kaiken selvittämiseen.

Tekstipohjaiset DAT-tiedostot

Jotkut DAT-tiedostot ovat tekstipohjaisia, ja niitä on helppo lukea tekstieditorilla. Esimerkiksi yksi tietokoneesi DAT-tiedosto saattaa olla täällä: C: Program Files (x86) Common Files Adobe XMP … FileInfo_pt_BR.dat

Tai (kuten yllä): C: Program Files Common Files microsoft shared ink hwrlatinlm.dat

Koska et ole varma, mitä ohjelmaa tulisi käyttää tämän DAT-tiedoston avaamiseen, sinun tulisi ensin kokeilla tekstieditoria. Windows Muistio on Windowsin sisäänrakennettu perustekstieditori, mutta voit käyttää jotain edistyneempää parhaiden ilmaisten tekstieditorien luettelosta.

DAT-tekstitiedosto nimeltä FileInfo_pt_BR.dat

Tässä esimerkissä näet kaiken DAT-tiedoston tekstin ja ymmärrät helposti, mihin sitä käytetään. Tässä esimerkissä on myös selvää, että tiedosto liittyy Adobe-ohjelmaan, joten tiedoston polussa oleva ”Adobe” -kansio (sijaitsee otsikkorivillä).

Näyttökuva Windows 10 -ikkunasta, jossa on Muistio-tekstieditori.

Muut DAT-tiedostot eivät kuitenkaan välttämättä ole tekstitiedostoja – se riippuu täysin siitä, mihin DAT-tiedostoa käytetään. Tämäntyyppiset DAT-tiedostot voivat olla lukittuja tiedostoja, joita ei ole helppo poistaa, siirtää tai muokata. Löydät todennäköisesti lukitun DAT-tiedoston vain, jos se on kokoonpanotiedosto, jota ohjelma käyttää aina, kuten ne, jotka löytyvät ohjelman asennushakemistosta. Tämän tyyppisiä DAT-tiedostoja ei todennäköisesti koskaan tarvitse avata manuaalisesti millään tavalla.

Video DAT-tiedostot

Jotkut DAT-tiedostot ovat itse asiassa videotiedostoja, jotka tallennetaan muun muassa VCDGear tai CyberLink PowerDirector -ohjelmista, ja ne voidaan siksi avata yhdellä näistä ohjelmista. Ajatuksena on nähdä, missä DAT-tiedosto on tietokoneellasi. Aivan kuten yllä olevassa Adobe-esimerkissä, jos DAT-tiedosto on ohjelmakansiossa, joka näyttää liittyvän CyberLink-tuotteeseen, on suuri mahdollisuus, että se avaa sen. Jos olet varma, että se on videotiedosto, mutta et tiedä mitä ohjelmaa haluat käyttää sen toistamiseen, kokeile VLC: tä. Jälleen suurin osa tietokoneen ohjelmahakemistoissa olevista DAT-tiedostoista on melko hyödyttömiä, koska suurin osa (ellei kaikki) on hämmentävää tietokonekoodia.

DAT-tiedostot sähköpostiliitteinä

Sähköpostiliitteenä saamasi DAT-tiedosto tulee yleensä a winmail.dat tai ATT0001.dat tiedosto. Tämäntyyppiset DAT-tiedostot ovat todennäköisesti väärin muotoiltuja liitteitä Microsoftin sähköpostiohjelmasta, kuten Outlook, Outlook Express, Windows Live Mail tai Microsoft Exchange. Tässä tilanteessa sinun tulisi tallentaa DAT-tiedosto tietokoneellesi ja joko ladata se Winmaildat.com-sivustoon tai tuoda se Winmail Openeriin todellisen liitteen purkamiseksi. Klammer voi avautua winmail.dat tiedostot macOS: lla. Tämä kiinnitys voi lopulta olla mikä tahansa muut sellainen tiedosto, kuten asiakirja, kuva jne.

Muun tyyppiset DAT-tiedostot

DriveImage XML on esimerkki toisesta ohjelmasta, joka käyttää DAT-tiedostoja täysin eri tarkoitukseen kuin kaikki edellä mainitut ohjelmat. Tässä nimenomaisessa varmuuskopiointiohjelmassa koko varmuuskopio tallennetaan yhteen DAT-tiedostoon, johon liittyy XML-tiedosto. Tätä DAT-tiedostoa ei voida mitenkään tarkastella tekstieditorissa, videon muokkausohjelmassa tai millään muulla. Sen sijaan, koska DriveImage XML on tämän nimenomaisen DAT-tiedoston luoja, samaa ohjelmaa tarvitaan, jotta käyttää DAT-tiedosto. Tässä tapauksessa se tarkoittaa DAT-tiedoston palauttamista kiintolevylle siihen liittyvän XML-tiedoston avulla:

Näyttökuva, jossa DriveImage XML palauttaa varmuuskopioidun kiintolevyn

On niin monta muut ohjelmat, jotka käyttävät DAT-tiedostoja. Bitcoin Core käyttää tiedostoa nimellä lompakko.dat Bitcoin-asiakaslompakon tiedostona. Minecraft ja SimCity käyttävät DAT-tiedostoja useisiin tarkoituksiin. Porteus Linux -käyttöjärjestelmä pitää DAT-tiedostotunnisteella tallennetut konttitiedostot. Piriform-sovellukset tallentavat siirrettävyys- ja rekisteröintitiedot DAT-tiedostoihin. Windows-rekisteri käyttää DAT-tiedostoja pesien ja muiden rekisteritietojen tallentamiseen. Useat Inno Setup -ohjelmaa käyttävät ohjelmat käyttävät DAT-tiedostoa poistajan tietojen tallentamiseen. Epäilemättä muita on kymmeniä tai satoja. Jotkut tiedostot näyttävät samanlaisilta kuin tämä, vaikka ne eivät todellakaan ole yhteydessä toisiinsa. Jos tiedostosi ei avaudu näillä ehdotuksilla, tarkista tiedostotunniste. Saatat hämmentää jotain muuta, kuten DAR-tiedostoa, tämän kanssa.

Kuinka muuntaa DAT-tiedosto

Suurin osa tiedostoista voidaan muuntaa ilmaisella tiedostomuuntimella, mutta kuten yllä voit nähdä, DAT-tiedostot eivät ole kuin useimmat tiedostot. DAT-tiedoston muuntamisen vaiheet täysin riippuvat työskentelemäsi DAT-tiedoston tyypistä. Ei todellakaan ole mitään syytä muuntaa DAT-tiedosto toiseen muotoon, jos tietty ohjelma käyttää sitä konfigurointitietojen tallentamiseen, kuten ensimmäisessä esimerkissä ylhäältä. Tällaisen DAT-tiedoston muuntaminen joksikin muuksi todennäköisesti tekee tiedostosta ja mahdollisesti jopa ohjelmasta käyttökelvottoman. DAT-tiedostot, jotka ovat videotiedostoja, voidaan avata sen luoneessa videonmuokkausohjelmassa ja viedä tai tallentaa sitten eri muodossa, todennäköisesti MP4, AVI, WMV tai FLV. Katso tästä ilmaisten videomuuntimien luettelosta muita tapoja muuntaa tämäntyyppiset DAT-tiedostot. Muista neuvo winmail.dat ja ATT0001.dat tiedostoja useita kappaleita yllä, jos sähköpostiliite on DAT-tiedostosi lähde. Et voi yleensä muuta tiedostotunniste tiedostoksi, jonka tietokone tunnistaa, ja odota, että vasta nimetty tiedosto on käyttökelpoinen. Kuitenkin, jos kyseessä on DAT-tiedosto, jonka sait sähköpostitse tietää sen oletetaan olevan sanoa Word-tiedostotiedosto, mutta se päättyy sen sijaan DAT-laajennukseen, yritä nimetä se oikeaan laajennukseen ja kokeile sitä. Nimeä esimerkiksi DAT-tiedosto DOC: ksi tai DOCX: ksi Microsoft Word -tiedostoksi, JPG tai PNG kuvaksi jne. Ennen kuin voit nimetä tiedostopääte uudelleen, sinun on varmistettava, että Windows on määritetty näyttämään ne oikein , joka selitetään tässä.