Skip to content

Mikä on DIFF-tiedosto ja miten avaat sen?

20 de maaliskuu de 2021

DIFF-tiedostotunnisteella varustettu tiedosto on Ero-tiedosto, joka tallentaa kaikki tapat, joilla kaksi tekstitiedostoa eroavat toisistaan. Niitä kutsutaan joskus Patch-tiedostoiksi ja käytetään .PATCH-tiedostotunnistetta.

DIFF-tiedostoa käyttävät yleensä ohjelmistokehittäjät, jotka päivittävät useita versioita samasta lähdekoodista. Koska siinä selitetään, miten nämä kaksi versiota eroavat toisistaan, tiedostoa käyttävä ohjelma voi ymmärtää, miten muut tiedostot tulisi päivittää vastaamaan uusia muutoksia. Tämän tyyppisen muokkauksen suorittaminen yhdelle tai useammalle tiedostolle kutsutaan paikkaaminen tiedostot.

Joitakin korjaustiedostoja voidaan käyttää tiedostoihin, vaikka molempia versioita olisi muutettu. Näitä kutsutaan kontekstierot, yhtenäiset erottai unidiffit. Tässä yhteydessä olevat korjaustiedostot liittyvät toisiinsa, mutta eivät samat kuin ohjelmistojen korjaustiedostot.

DIFF-tiedostot, joista tässä artikkelissa on kyse, eivät ole samat kuin DIF-tiedostot (vain yksi F), jotka voivat olla Data Interchange Format -tiedostoja, MAME CHD Diff -tiedostoja, Digital Interface Format -tiedostoja tai Torque Game Engine Model -tiedostoja.

Kuinka avata DIFF-tiedosto

DIFF-tiedostot voidaan avata Windowsissa, Linuxissa ja macOSissa Mercurialilla. Mercurial Wiki -sivulla on kaikki tarvittavat asiakirjat, jotta voit oppia käyttämään sitä. Muita tätä muotoa tukevia ohjelmia ovat GnuWin ja UnxUtils.

Adobe Dreamweaver voi myös avata DIFF-tiedostoja, mutta oletamme, että siitä olisi hyötyä vain, jos haluat nähdä sen sisältämät tiedot (jos mahdollista), ei tosiasiallisesti käyttämällä tiedosto kuten voit Mercurialin kanssa. Jos se on kaikki mitä sinun tarvitsee tehdä, toimii myös yksinkertainen ilmainen tekstieditori.

Jos kaikki muu epäonnistuu ja et vieläkään saa DIFF-tiedostoa avautumaan, se ei välttämättä liity Difference / Patch-tiedostoihin ja sitä käyttää jokin muu ohjelma. Käytä ilmaista tekstieditoria tai HxD hex -editoria saadaksesi apua siitä, mitä ohjelmaa on käytetty kyseisen tiedoston luomiseen. Jos on jotain hyödyllistä ”verhon takana”, niin sanotusti, se on todennäköisesti tiedoston otsikko-osassa.

Jos yksi tietokoneesi ohjelma yrittää avata DIFF-tiedoston, mutta haluat sen tehdä toisen asennetun ohjelman, voit muuttaa, mikä ohjelma avaa tiedoston oletuksena.

Kuinka muuntaa DIFF-tiedosto

Suurin osa tiedostotyypeistä voidaan ajaa tiedostomuunnintyökalun avulla, joka tallennetaan uuteen muotoon, mutta ei ole mitään syytä tehdä sitä DIFF-tiedostolla.

Jos tiedosto ei liity Ero-tiedostomuotoon, tiedosto, joka avaa tiedostosi, voi tukea sen viemistä tai tallentamista uuteen muotoon. Jos näin on, tämä vaihtoehto on todennäköisesti jonnekin Tiedosto valikossa.

Etkö vieläkään voi avata tiedostoa?

Jotkin tiedostomuodot käyttävät samanlaista laajennusta – DIX, DIZ ja PAT ovat muutamia esimerkkejä – mutta ne eivät ole sama asia. Jos tiedosto ei avaudu millään yllä mainituista ohjelmista, kannattaa ehkä tarkistaa, että luet laajennusta oikein.