Skip to content

Mikä on ero DVD + R: n ja DVD-R: n välillä?

20 de maaliskuu de 2021

Tyhjien DVD-levyjen ostaminen tai DVD-tallentimen valitseminen voi olla hämmentävää, jos et ole varma DVD + R- ja DVD-R-muotojen eroista. Molemmat levytyypit voidaan kirjoittaa vain kerran, mutta lukea monta kertaa. Erona on niiden muotoilu ja tapa, jolla he lukevat tietoja levyltä.

DVD-R lausutaan ”DVD dash R”, ei ”DVD miinus R.” DVD + R on ”DVD plus R”.

Fyysiset ominaisuudet

DVD + R- ja DVD-R-levyt näyttävät samalta. Ne ovat molemmat halkaisijaltaan 120 mm ja paksuus 1,2 mm, käsittäen kaksi polykarbonaattialustaa, kukin 0,6 mm. Levyjen nimi on DVD + R tai DVD-R.

DVD-levyt ovat yleensä erittäin vankkoja eivätkä kuluta toistuvassa käytössä. Toisin kuin VHS-kasetit ja levykkeet, magneettikentät eivät vaikuta DVD-levyihin.

DVD-elokuva tarjoaa jopa 10000 katselukerran jälkeen videon toistamisen samanlaisena kuin päivä, jolloin ostit sen.

Pelkästään toisella puolella, mikä tahansa DVD-levylle, olipa DVD + R tai DVD-R, mahtuu jopa 13 kertaa tavallisen CD-levyn tiedot. Yksipuolisen / yksikerroksisen DVD-levyn tallennuskapasiteetti on 4,7 Gt, kun taas yksipuolisen / kaksikerroksisen levyn tallennuskapasiteetti on 8,5 Gt. Kaksipuolinen / yksikerroksinen levy voi tallentaa 9,4 Gt, kun taas kaksipuolisella / kaksikerroksisella DVD-levyllä on 17,1 Gt tallennuskapasiteettia.

Historia

DVD-R-muodon on kehittänyt Pioneer, ja se julkaistiin vuoden 1997 toisella puoliskolla. DVD + R: n ovat kehittäneet Sony ja Philips, ja se otettiin käyttöön vuonna 2002. DVD-R: tä tukevia yrityksiä ovat Pioneer, Toshiba, Hitachi ja Panasonic, DVD + R: tä tukeviin yrityksiin kuuluvat Sony, Philips, Hewlett-Packard, Ricoh ja Yamaha.

Eri toimialaryhmät tukevat jokaista muotoa. DVD-RW-muotoa tukee DVD-foorumi, kun taas DVD + R-formaattia tukee nykyinen DVD + RW-allianssi.

Suurin osa yrityksistä kehittää nyt DVD-hybridiasemia, jotka tukevat sekä DVD-R- että DVD + R-muotoja, joten eri teollisuusryhmät, jotka kerran puolustivat näitä tekniikoita, eivät ole yhtä välttämättömiä kuin ennen.

Toiminnalliset erot

Suurin ero DVD + R- ja DVD-R-formaattien välillä on tekniikka, jota käytetään tietojen sijainnin määrittämiseen levyllä. DVD-R-levyt käyttävät ”maa-esivalmistetta”, joka on vähän merkkejä levyn urissa, laserasennon määrittämiseksi. DVD + R-levyillä ei ole maa-aihioita; sen sijaan he mittaavat “heilutustaajuuden”, kun laser käsittelee levyä.

DVD-asema määrittää, minkä tyyppistä tallennusvälinettä käytetään, joten varmista, että ostamasi levytyyppi vastaa DVD-aseman tukemaa tyyppiä. Mutta kuten olemme maininneet, nykyään suurin osa asemista on ”hybridiasemia”, jotka tukevat kumpaakin formaattia.

Ovatko DVD: t enää merkityksellisiä?

Oikein tallennetut korkealaatuiset DVD-levyt voivat kestää yli 50 vuotta, mutta onko sillä enää merkitystä? Internet-suoratoiston myötä jotkut spekuloivat, että DVD-levyt ja laitteistot ovat menossa vanhentumiseen.

Vaikka DVD-levyjen kysyntä on selvästi vähenemässä, niitä käytetään edelleen paljon. DVD-levyjen avulla voit katsella elokuvia, vaikka Internet ei olisikaan, ja voit hallita lapsesi katselemia asioita. Teknologia jatkuu niin kauan kuin kysyntää on.