Skip to content

Mikä on ero kaupallisen ja kotitallennetun DVD: n välillä?

20 de maaliskuu de 2021

Kaupasta ostetuilla DVD-elokuvilla on erilaiset ominaisuudet kuin niillä, joita poltat tai teet kotona tietokoneella tai DVD-tallentimella. Koti-DVD-levyt ”poltetaan”, mutta kaupalliset DVD-levyt ”leimataan”. Useimpien ihmisten ei tarvitse huolehtia erosta, mutta se saattaa aiheuttaa yhteensopivuusongelmia järjestelmästäsi ja sijainnistasi riippuen.

Leimaaminen vs. palaminen

Kuluttajien käytettävissä olevat tallennettavat DVD-tiedostomuodot ovat samanlaisia ​​mutta eivät samat kuin elokuvissa käytettävät muodot. Tätä muotoa, sellaista, jota voit ostaa kaupasta, kutsutaan DVD-videoksi. Suurin ero on DVD-levyjen valmistustavassa.

Kaikissa DVD-levyissä (sekä kotitekoisissa että kaupallisissa) käytetään ”kuoppia” ja ”kuoppia”, jotka ovat fyysisiä piikkejä ja kaukaloja levyillä, jotka on tarkoitettu digitaalisen video- ja äänitiedon tallentamiseen. Mutta ero on tavassa, jolla kuoppia ja kolhuja luodaan kaupallisille DVD-levyille, verrattuna tapaan, jolla ne tehdään kotona nauhoitetuille DVD-levyille.

Kaupalliset DVD-levyt valmistetaan leimaamalla. Tämä prosessi on samanlainen kuin vinyylilevyjen tekeminen, vaikka tekniikka on paljon erilainen. Vinyylilevyt leimataan urilla, kun taas DVD-levyillä on kaivoksia ja kolhuja.

Kuluttajien olisi epäkäytännöllistä käyttää kaupallisia leimauslaitteita, joten koti-DVD-levyt valmistetaan ”polttamalla”.

Palamisprosessissa punaista laseria käytetään kuoppien luomiseen levyn luettavalle puolelle, mikä luo automaattisesti kuopan lukemattomalle puolelle. Leimaus- ja polttoprosessien ero muuttaa levyjen heijastavia ominaisuuksia sekä levyjen lukutapaa.

Levyn heijastavat ominaisuudet

Koska heijastavat ominaisuudet ovat erilaiset, jotta DVD-soittimet olisivat yhteensopivia kaupallisten DVD-levyjen kanssa, soittimessa on oltava asianmukainen laitteisto ja laiteohjelmisto erojen havaitsemiseksi. Lisäksi DVD-tallentimien on voitava vaihtaa tallennus- ja toistotilojen välillä.

Tallennettavat DVD-muodot

Omistajan käsikirjoissa luetellaan yleensä mitä DVD-tallennusmuotoja laitteet voivat toistaa. Lähes kaikki DVD-soittimet voivat toistaa myös DVD-R-muodossa tallennettuja DVD-levyjä, lukuun ottamatta joitain ennen vuotta 2000 valmistettuja malleja, kun taas useimmat DVD-soittimet voivat toistaa DVD + RW- ja DVD-RW-muotoisia DVD-levyjä.

Bottom Line

Vaikka kaupalliset DVD-elokuvat ja kotona tallennetut DVD-levyt näyttävät samalta, niiden rakenteessa ja sisällön tallentamiseen käytetyissä muodoissa on eroja. Muita toiston yhteensopivuuteen vaikuttavia tekijöitä ovat aluekoodaus ja videojärjestelmän muoto.

Vaikka DVD-aluekoodaus ei ole tekijä kodin DVD-levyjen kanssa, DVD-tallentimen tai tietokoneen käyttämä videojärjestelmä voi vaikuttaa yhteensopivuuteen muualla maailmassa.

Sinun tulisi myös kiinnittää huomiota siihen, kuinka paljon videoaikaa levylle on tallennettu, jonka määrää valittu tallennustila. Jos DVD-muotoisen tallennuksen tai toiston yhteensopivuudessa ilmenee ongelmia, tarkista DVD-soittimien ja tallennettavien DVD-levyjen lisäohjeita omistajan käsikirjasta, ota yhteyttä tekniseen tukeen tai kysy hyvämaineisilta online-lähteiltä.