Skip to content

Mikä on ero modeemin ja reitittimen välillä?

20 de maaliskuu de 2021

Tässä artikkelissa

Ero modeemin ja reitittimen välillä on se, että modeemi muodostaa yhteyden Internetiin ja reititin yhdistää laitteet Wi-Fi-verkkoon. Tarkastimme sekä poistamaan hämmennystä niiden toiminnasta että auttamaan sinua valitsemaan, mitä laitetta tarvitset Internet-tarpeisiisi.

Modeemi
 • Dekoodaa signaalin Internet-palveluntarjoajalta.

 • Yhdistää suoraan Internetiin.

 • Ei määritä paikallista verkkoa.

 • Ei ole vastuussa Wi-Fi-yhteydestä.

Reititin
 • Perustaa paikallisen verkon.

 • Luo ja hallinnoi Wi-Fi-yhteyttä.

 • Jakaa Internet-yhteyden useille laitteille.

 • Ei purkaa ISP: n signaalia.

 • Edellyttää modeemia Internet-yhteyden muodostamiseksi.

Kahden laitteen sekoittaminen on helppoa, jos Internet-palveluntarjoajasi vuokraa molemmat sinulle osana Internet-pakettia. Tietäen eron modeemin ja reitittimen välillä ja kuinka kukin työ voi auttaa sinua olemaan parempi kuluttaja. Säästät rahaa ostamalla laitteita sen sijaan, että maksat kuukausimaksua Internet-palveluntarjoajalle.

Modeemi hyvät ja huonot puolet

Edut
 • Yhdistetään Internet-palveluntarjoajaan.

 • Yhteensopiva erityisesti Internet-palveluntarjoajan kanssa.

 • Muuntaa Internet-palveluntarjoajan signaalin yleiseksi, jota tietokone voi käyttää.

Haitat
 • Paikallista verkkoa ei voi luoda.

 • Ei toimi Wi-Fi.

 • Ei yhdistä useita laitteita Internetiin.

Modeemi yhdistää Internet-lähteen Internet-palveluntarjoajalta ja kotiverkostasi riippumatta siitä, käytätkö kaapelioperaattoria, kuten Comcast, FIOS-valokuitu, satelliitti, kuten Direct TV, tai DSL- tai puhelinverkkoyhteyttä. Modeemi muodostaa yhteyden reitittimeen – tai suoraan tietokoneeseen – Ethernet-kaapelilla. Modeemit ovat erilaiset jokaiselle palvelutyypille; ne eivät ole keskenään vaihdettavissa.

Internet-palveluntarjoajat vuokraavat modeemit tilaajille kuukausimaksua vastaan. Kaapelimodeemeja on kuitenkin myytävänä suhteellisen alhaisin hinnoin. Kuukauden vuokra hinnat ovat noin 10 dollaria ylimääräistä kuukaudessa. Jos aiot pitää saman palvelun vuoden tai kauemmin, noin 100 dollaria maksavan kaapelimodeemin ostaminen maksaa itsensä nopeasti. FIOS-yhteensopivia modeemeja on vaikea saada, joten siinä tapauksessa kannattaa vuokrata yksi Verizonilta. Jotkut Internet-palveluntarjoajat vuokraavat sekä modeemeja että reitittimiä.

1:14

Mikä on modeemi tietokoneverkoissa?

Reitittimen edut ja haitat

Edut
 • Luo lähiverkon (LAN).

 • Jakaa Internet-yhteyden useille laitteille.

 • Isännät Wi-Fi.

 • Käyttää palomuuria.

 • Yhdistetään VPN: ään.

Haitat
 • Ei voida muodostaa yhteyttä suoraan Internetiin.

 • Ei purkaa Internet-palveluntarjoajan signaalia.

Reititin muodostaa yhteyden modeemiin ja luo yksityisen verkon kotona, toimistossa tai yrityksessä, kuten kahvilassa. Kun yhdistät laitteen Wi-Fi-verkkoon, se muodostaa yhteyden paikalliseen reitittimeen.

Reitittimet yhdistävät älylaitteita, mukaan lukien älypuhelimet, älykkäät kaiuttimet, kuten Amazon Echo, ja älykkäitä kotituotteita, kuten lamput ja turvajärjestelmät. Langattomat reitittimet lähettävät sisältöä myös kannettaviin tietokoneisiin ja mobiililaitteisiin Netflixin, Hulun ja vastaavien palveluiden kautta ilman kaapeleita.

Jotkut Internet-palveluntarjoajat tarjoavat reitittimiä vuokralle. Uusimman tekniikan saamiseksi se kannattaa ostaa. Langattoman reitittimen ostaminen tarkoittaa, että voit valita mallin, joka sopii parhaiten kotiisi tai toimistollesi tai jolla on edistyneitä ominaisuuksia pelaamiseen ja muihin toimintoihin, jos tarvitset niitä.

Joissakin tilanteissa yksi langaton reititin ei riitä kattamaan koko kotia tai toimistoa suuren tilan tai monimutkaisen asettelun, useiden kerrosten tai läpäisemättömien seinien vuoksi. Välttääksesi kuolleet alueet, hanki reitittimeen kytkeytyvät ja sen ulottuvuutta laajentavat kantomatkat. Tämä tarkoittaa kuitenkin yleensä pienempää kaistanleveyttä laajentimen lähellä olevilla alueilla, mikä tarkoittaa hitaampaa selaus- ja latausnopeutta. Silloin verkkoverkkoon sijoittaminen saattaa olla järkevää.

Wi-Fi-verkkoverkko koostuu yhdestä ensisijaisesta reitittimestä ja useista satelliiteista tai solmuista, jotka välittävät langattoman signaalin ketjun tavoin. Ainoastaan ​​reitittimen kanssa kommunikoivien jatko-osien sijaan mesh-verkon solmut kommunikoivat keskenään, eikä kaistanleveyttä menetetä. Signaali on yhtä voimakas kuin olisit ensisijaisen reitittimen vieressä. Asennettavien solmujen määrää ei ole rajoitettu, ja voit hallita sitä älypuhelimella.

Tarvitsetko alueen laajentimen vai verkkoverkon, riippuu tilan koosta ja tarvittavasta kaistanleveydestä.

Tarvitsetko modeemin ja reitittimen?

Tarvitset modeemin ja reitittimen kotiverkon määrittämiseen. Jos yhdistät yhden tietokoneen Internetiin johtimella, voit käyttää vain modeemia. Ei ole tapausta, jossa voit käyttää vain reititintä. Tarvitset aina modeemin purkaaksesi Internet-palveluntarjoajalta tulevan signaalin.

Kun haluat nopeuttaa verkkoasi, reititin on yleensä se, mihin haluat keskittyä. Sillä on kaistanleveysrajoitukset, ja se jakaa signaalin kaikille laitteillesi. Reitittimesi luo ja hallinnoi Wi-Fi-verkkoasi.

Modeemi ei yleensä aiheuta hidasta yhteyttä. Yleensä saat yhden Internet-palveluntarjoajalta, ja he antavat sinulle sopivan tilauksellesi. Jos kytket tietokoneen suoraan modeemiin ja suoritat nopeustestin, voit testata, saatko mainostamasi Internet-nopeuden. Jos ei, ota yhteyttä Internet-palveluntarjoajaasi. Siinä voi olla yhteysongelma tai modeemi voi olla vanhentunut. Tässä tapauksessa he voivat vaihtaa sen uudempaan malliin.

Modeemi- ja reititinyhdistelmät

On myös modeemeja, joissa on integroidut reitittimet, jotka suorittavat molemmat toiminnot. Näitä modeemeja voi vuokrata Internet-palveluntarjoajalta tai ostaa suoraan. Nämä yhdistelmälaitteet saattavat sisältää VoIP-toiminnon, jos sinulla on kaapeli, Internet ja puhelinpaketti.

Yhdistelmälaitteet eivät yleensä ole paras vaihtoehto. Jos yksi osa rikkoutuu, koko asia on hyödytön, etkä voi päivittää yhtä laitetta kerrallaan. Silti, jos et tarvitse uusinta ja parasta tekniikkaa, yhdistelmämodeemin ja reitittimen ostaminen on kätevää.