Skip to content

Mikä on ero pehmusteen ja reunusten välillä?

20 de maaliskuu de 2021

Marginaalit ja pehmusteet voivat olla hämmentäviä, koska ne näyttävät joillakin tavoin olevan sama asia: valkoinen tila kuvan tai objektin ympärillä. Tässä on mitä sinun on web-suunnittelijana tiedettävä heidän eroista.

Pehmuste

Täyte on kuvan tai solun sisällön ja sen ulkoreunan välinen tila. Alla olevassa kuvassa pehmuste on keltainen alue sisällön ympärillä. Tässä tapauksessa pehmuste kulkee kokonaan sisällön ympärillä: ylä-, ala-, oikea- ja vasen puoli. Voit määrittää, kuinka paljon täyttöä (prosentteina, pikseleinä, pisteinä jne.) Kummallekin puolelle, eikä niiden tarvitse olla samanlaisia. Tällä tavalla voit sijoittaa sisältöä elementtiin.

Marginaalit

Sitä vastoin marginaalit ovat välilyöntejä ulkopuolella elementin raja elementin ja sen vieressä olevan välissä. Kuvassa marginaali on koko alueen ulkopuolella oleva valkoinen alue. Kuten täyte, marginaali kulkee kokonaan tämän esimerkin sisällön ympärillä: ylä-, ala-, oikea- ja vasemmassa reunassa. Voit käyttää marginaaleja sijoittamaan divit ja muut elementit sivulle.

Testaa sivusi aina eri selaimissa, käyttöjärjestelmissä (mukaan lukien mobiililaitteet) ja näyttökokoina varmistaaksesi, että sivut näkyvät juuri niin kuin haluat.