Skip to content

Mikä on ero Siriusin ja XM: n välillä?

20 de maaliskuu de 2021

Kun Sirius ja XM-radio olivat kilpailevia palveluita, oli paljon eroja, jotka usein vaikeuttivat toisen valitsemista. Nämä erot ovat kuitenkin pienentyneet merkittävästi sen jälkeen, kun yritykset fuusioitiin luomaan SiriusXM. Laitteisto on edelleen erilainen, mikä usein sekoittaa ongelmaa edelleen, mutta asiat, kuten palvelun laatu ja saatavuus, ohjelmointivaihtoehdot ja jopa laitteiston estetiikka, ovat kaikki melko samat.

Joten kysymys satelliittiradion saamisesta autoon on tänään hieman vähemmän monimutkainen kuin aiemmin, mutta on kuitenkin tehtävä joitain valintoja.

Ero Siriusin ja XM: n välillä

Tärkeimmät erot Siriusin ja XM: n välillä löytyvät nykyään erityisistä ohjelmapaketeista. Esimerkiksi sekä Sirius että XM tarjoavat ”All Access” -ohjelmointipaketteja, jotka tulevat olennaisesti saman ohjelmoinnin kanssa. Siriuksen ja XM: n alemman tason paketeissa on kuitenkin hieman erilaiset kanava- ja ohjelmointivaihtoehdot.

Yksi esimerkki löytyy kahdesta SiriusXM: n lippulaivaohjelmasta: Howard Stern sekä Opie ja Anthony Show. Vaikka nämä ohjelmat ovat saatavana sekä Sirius- että XM-ohjelmissa All Access -ohjelmointipakettiensa kautta; sama ei päde alempiin tilaustasoihin. Siriuksen toisen tason tilauspaketti tarjoaa Howard Sternin, mutta ei Opie ja Anthony, ja päinvastainen pätee XM: n vastaavan hinnoitellun tason.

Ikään kuin asia ei olisi jo ollut riittävän monimutkainen ja sekava, Sirius ja XM eivät ole enää ainoita valintoja. Näiden vanhojen tuotemerkkien lisäksi löydät myös uudempia SiriusXM-merkkituotteita. Nämä satelliittiradiot ovat kaapeleita vastaanottavia ”XTRA” -kanavia, jotka eivät ole vanhempien yksiköiden käytettävissä.

Siriuksen ja XM: n (ja SiriusXM) valitseminen

Jos yrität valita Siriusin ja XM: n välillä ja aiot tilata VIP-pass-paketin, sillä ei ole väliä mitä valitset. Katso kunkin vaihtoehdot ja valitse haluamasi. Useimmissa tapauksissa huomaat, että Sirius-ohjelmoinnin ja Sirius XM: n vastaanottavien yksiköiden välillä on vain pieniä esteettisiä eroja.

Jos et aio tilata VIP-passia, tarkista jokaisen palvelun tietyt alemman tason paketit ennen valinnan tekemistä. Joissakin alemman tason paketeissa on tiettyjä kanavia, joita toiset eivät, joten kannattaa varmistaa, että haluamasi paketti on saatavana valitsemassasi laitteistossa, ennen kuin vedät liipaisinta.

Tietysti kannattaa ehkä tarkastella yhdistettyjen SiriusXM-virittimien rajoitettua liuskekiveä, jos haluat käyttää kaikkea. Päinvastoin kuin luulisi ajatellessasi nimen katsomista, nämä eivät ole yksinkertaisia ​​yhdistelmäyksiköitä, jotka tarjoavat pääsyn sekä Sirius- että XM-ohjelmointiin. He pystyvät todella vastaanottamaan ylimääräisiä kanavia, joita kumpikaan Sirius ei kykene tai XM-radiot pystyvät hyödyntämään.

Sirius- ja XM-radioiden välisen eron kertominen

Jos sinulla on ajoneuvo, johon toimitettiin sisäänrakennettu satelliittiradio, sinun on tiedettävä millainen ennen kuin voit aktivoida sen tilauksen. Tätä varten SiriusXM ylläpitää satelliittiradion ajoneuvojen saatavuustaulukkoa, jonka voit tarkistaa.

Jos sinulla on vanhempi satelliittiradio, se ei ole sisäänrakennettu OEM-stereot, etkä ole varma, onko kyseessä Sirius- tai XM-yksikkö, ero on suhteellisen helppo erottaa. Käännä vain yksikkö ympäri ja etsi sarjanumero. Jos sarjanumerossa on 12 numeroa, se on Sirius-yksikkö. XM-radioilla on puolestaan ​​kahdeksannumeroinen sarjanumero.

Ainoa poikkeus on uudemmat SiriusXM-yksiköt, joissa on myös kahdeksan numeroa. Jos radio on rakennettu vuoden 2012 jälkeen ja sen tuotemerkki on Lynx, Onyx tai SXV200, se voi olla SiriusXM-yksikkö.