Skip to content

Mikä on ero VoIP: n ja IP-puhelinten välillä?

7 de heinäkuu de 2021

Monet ihmiset käyttävät termejä Voice over Internet Protocol (VoIP) ja IP-puhelin (IPT) keskenään keskenään samanarvoisina. VoIP on kuitenkin vain IP-puhelinten osajoukko. Kahden termin ero on niin hienovarainen, että niiden ymmärretään yleisesti tarkoittavan samaa.

VoIP on eräänlainen IP-puhelintyyppi

Se saattaa kuulostaa hämmentävältä, mutta ”puhelin” viittaa puhelimiin, ja Internet-yhteyskäytännöt käsittelevät televiestinnän digitaalista puolta. Se tekee sen Internet-protokollalla, joka tunnetaan nimellä Voice over IP (VoIP). Tämä tarkoittaa kirjaimellisesti sitä, että siirrät äänisignaaleja Internetin kautta. Protokolla määrittää, miten ääni kulkee verkon yli, samalla tavalla kuin hypertekstinsiirtoprotokolla (HTTP) määrittelee, kuinka tiedot on ymmärrettävä, lähetettävä, alustettava ja näytettävä verkkopalvelimilla ja selaimilla. Jos haluat nähdä sen laajemmassa kuvassa, ajattele IP-puhelinta kokonaiskonseptina ja VoIP: tä keinona siirtää ääntä tämän konseptin toteuttamiseksi. IP-puhelinjärjestelmä voi olla esimerkiksi IP-PBX (yksityinen haarakeskus), jolla on VoIP ja sen standardit (SIP, H.323, jne.) Yhdessä monien muiden asioiden (esim. CRM) kanssa, jotka on suunnattu parempaan suuntaan. tuottavuus.

Mitä se kaikki tarkoittaa?

IP-puhelinliikenne on tapa tehdä puhelinjärjestelmästä digitaalinen hyödyntämään Internetiä ja siihen liitettyjä laitteita tai sovelluksia. IP-puhelintoiminnan päätavoitteena on lisätä tuottavuutta, joten termiä käytetään eniten liikeympäristöissä. Toisaalta, VoIP on yksinkertaisesti digitaalinen kuljetusväline puheluita varten. Eri makuissaan se pyrkii tarjoamaan halpoja tai ilmaisia ​​puheluita ja lisäämään ääniominaisuuksiin enemmän ominaisuuksia. Jotkut kuvaavat IP-puhelinta yleisenä kokemuksena tehokkaasta ja luotettavasta viestinnästä Internet-protokollien avulla. VoIP tarjoaa käyttäjäystävällisiä ominaisuuksia prosessin helpottamiseksi. Ero on melko hienovarainen – niin paljon, että näiden kahden termin käyttäminen keskenään voidaan hyväksyä monissa yhteyksissä, vaikka vain sekaannusten välttämiseksi.

Ilmaisten Internet-puhelujen soittaminen?

On monia tapoja, joilla voit soittaa ilmaisia ​​puheluita Internetin kautta. Helpoin tapa on ladata sovellus tablet-laitteellesi tai puhelimellesi, jonka avulla voit käyttää sitä aivan kuten tavallista puhelinta käyttämättä puheluminuuttejasi. Viber, Skype, Facebook Messenger, Google Voice, BlackBerry Messenger (BBM) ja WhatsApp ovat vain muutamia esimerkkejä tavoista, joilla voit soittaa muille ihmisille ilmaiseksi ympäri maailmaa. Jos haluat soittaa ilmaisia ​​puheluita Macista, tutustu joihinkin VoIP-sovelluksiin, jotta voit soittaa ilmaiseksi Macilla.