Skip to content

Mikä on flash-asema?

3 de toukokuu de 2021

Flash-asema on pieni, erittäin kannettava tallennuslaite, jossa, toisin kuin optinen asema tai perinteinen kiintolevy, ei ole liikkuvia osia. Flash-asemat muodostavat yhteyden tietokoneisiin ja muihin laitteisiin sisäänrakennetun USB Type-A- tai USB-C-liittimen kautta, mikä tekee flash-asemasta eräänlaisen USB-laitteen ja kaapelin yhdistelmän. Flash-asemia kutsutaan usein kynäasemiksi, peukaloasemiksi tai hyppyasemiksi. Ehdot USB-asema ja SSD-asema Niitä käytetään myös joskus, mutta useimmiten ne viittaavat suurempiin, ei kovin mobiiliin USB-pohjaisiin tallennuslaitteisiin, kuten ulkoisiin kiintolevyihin.

kyoshino / Getty Images

Flash-aseman käyttö

Jos haluat käyttää flash-asemaa, aseta se vain tietokoneen vapaaseen USB-porttiin. Useimmissa tietokoneissa saat ilmoituksen siitä, että flash-asema on asetettu paikalleen ja aseman sisältö näkyy näytöllä, samalla tavalla kuin muut tietokoneen asemat näkyvät tiedostoja selattaessa. Voit myös käyttää flash-asemaa Android-puhelimen kanssa tai liittää sen iPhoneen tai iPadiin. Se, mitä tapahtuu flash-aseman käytössä, riippuu Windows-versiostasi tai muusta käyttöjärjestelmästäsi ja siitä, miten tietokoneesi on määritetty.

Saatavilla olevat flash-aseman koot

Useimpien flash-asemien tallennuskapasiteetti on 8–64 Gt. Saatavana on myös pienempiä ja suurempia flash-asemia, mutta niitä on vaikea löytää. Yksi ensimmäisistä flash-asemista oli kooltaan vain 8 Mt. Suurin tiedämme on Kingstonin USB 3.0 -muistitikku, jonka kapasiteetti on 2 Tt (2048 Gt). Opi valitsemaan oikea flash-asema, jos et ole varma mitä tarvitset.

Lisätietoja Flash-asemista

Flash-asemia voidaan kirjoittaa ja kirjoittaa lähes rajattomasti useaan kertaan, kuten kiintolevyillä. Flash-asemat ovat korvanneet levykeasemat kokonaan kannettavaan tallennustilaan, ja kun otetaan huomioon, kuinka suurista ja edullisista flash-asemista on tullut, ne ovat jopa melkein korvanneet CD-, DVD- ja BD-levyjä tietojen tallentamista varten.