Skip to content

Mikä on Google Pixel Slate?

7 de heinäkuu de 2021

Pixel Slate yhdistää Googlen muiden tuotteiden yleisen huolellisen teollisen suunnittelun yrityksen rohkeaan lausuntoon siitä, mikä on tietokone. Liuskekivi on eräänlainen kova laite, joka naulataan alas, joten tässä artikkelissa otamme sen askel askeleelta.

Pikselilevyn perusteet

Kaikista Slate-malleista on saatavana neljä mallia, jotka eroavat toisistaan ​​prosessorin, RAM-muistin ja tarjoaman tallennustilan suhteen. Tarkista Google Storen tuotesivulta sen erilaiset kokoonpanot ja hinnat.

Valmistaja: Google
Näyttö: 12,3 ”Molecular” LCD-kosketusnäytössä, tarkkuus 3000×2000 @ 293 PPI
Suoritin: Intel Celeron, 8. sukupolven m3, 8. sukupolven i5 tai 8. sukupolven i7-prosessori (mallista riippuen)
Muisti: 4, 8 tai 16 Gt (mallista riippuen)
Varastointi: 32, 64, 128 tai 256 Gt (mallista riippuen)
Langaton: 802.11 a / b / g / n / ac, 2×2 (MIMO), kaksikaistainen (2,4 GHz, 5,0 GHz) / Bluetooth 4.2
Kamera: 8 megapikselin ”Duo” laajakulma edestä / 8 MP taaksepäin
Paino: 1,6 paunaa
Käyttöjärjestelmä: Chrome-käyttöjärjestelmä
Julkaisupäivä: Lokakuu 2018

Pixel Slaten merkittävät ominaisuudet

Pixelbook-kynä on ihanteellinen sekä navigointiin että piirtämiseen.

Google mainitsee seuraavat Slate-mallin erityisominaisuuksina:

  • Slate käyttää Chrome-käyttöjärjestelmää, jota pidetään yhtenä helpoimmista ja turvallisimmista käyttöjärjestelmistä sekä koti- että yrityskäyttäjille. Sen lisäksi, että se on rakennettu Linux-alustalle, joka on (monet sanovat) vähemmän alttiina viruksille ja muille haittaohjelmille, siinä on myös säännöllisiä tietoturvapäivityksiä ja lisäominaisuuksia.
  • Viimeisimmistä julkaisuista lähtien tietyillä malleilla on kyky käyttää Android-sovelluksia. Liuskekivi on yksi näistä.
  • Vielä äskettäin Google lisäsi mahdollisuuden asentaa Linux-sovelluksia myös Chrome-käyttöjärjestelmään (se on Linux hupun alla).
  • Pixelin oma nimi Molecular Screen jakaa saman 3: 2-suhteen kuin muut Google-laitteet. Sen korkea PPI ja värispektri on optimoitu videoiden katseluun ja muun median kulutukseen.
  • Googlen mukaan 48 mWh: n akku antaa sinulle 12 tunnin käyttöajan, mikä tarkoittaa, että sinua ladataan koko työpäivän ajan. Voit myös saada 2 tunnin latauksen vain 15 minuutissa nopealla USB-C-latauksella.
  • Valinnainen Pixelbook-kynä antaa tarkan, paineherkän piirustuksen. Lisäksi voit käyttää sitä Google Assistantin aktivoimiseksi.
  • Vaikka Slate on ensin tabletti, jotkut laitteistokokoonpanot keskittyvät enemmän yritysmarkkinoihin. Tätä varten käytettävissä on useita näppäimistötarvikkeita tuottavuuden parantamiseksi. Googlen oma Pixel Slate -näppäimistö on tavallinen taittotyyppinen malli, mutta Brydgen G-Type for Google Pixel Slate -näppäimistö on väitetysti helpompi käyttää ja liiketoiminnan kaltainen vaihtoehto.
  • Puhutaan siitä, että Google-avustaja on sisäänrakennettu Slate-sovellukseen, jonka avulla voit (esimerkiksi) sanella sähköpostin, asettaa itsellesi muistutuksen tai hallita älykkäitä laitteitasi äänikomennoilla.
  • Jos sinulla on muita integrointikohteita, voit avata Slate-lukituksen Pixel-puhelimellasi tai käyttää sitä tekstiviestien kirjoittamiseen ja lähettämiseen.

Vaikka nämä luettelomerkit antavat yleiskatsauksen Slaten ominaisuuksista, yksinään ne eivät todellakaan kerro koko tarinaa. Jatka lukemista saadaksesi tietää, miten jotkut näistä ominaisuuksista yhdistyvät, jotta Slate olisi todellinen askel eteenpäin.

Pixel Slate on ensin tabletti

Liuskekiven laajakulmainen, heikossa valossa Duo-kamerajärjestelmä

Vaikka Chrome OS 2-in-1: t ovat olleet jo jonkin aikaa, monet heistä käyttävät ”avoauto” -kerrointa. Tämä tarkoittaa, että ne on suunniteltu käytettäväksi (pysyvästi liitetyn) näppäimistön ja kosketuslevyn kanssa, mutta sinä voisi taita ne myös päälle ja käytä niitä kuin tablettia, jos haluat. Tablettia todella hakeville käyttäjille tämä kuitenkin aiheuttaa kaksi ongelmaa. Ensinnäkin lisälaitteisto tuo mukanaan ylimääräistä painoa ja irtotavaraa. Tämä pysyy kanssasi (kirjaimellisesti) koko ajan, vaikka haluat vain katsella joitain YouTube-videoita tai vierittää uutissyöttösi. Voisit myös väittää, että tämä ylimääräinen laitteisto vetää virtaa, joka voitaisiin säästää muuten, mutta tämä on pieni asia suuremmassa järjestelmässä. Lisäksi Chrome-käyttöjärjestelmän aiemmat versiot suunniteltiin näppäimistön ja kohdistimen syötteiden ympärille ohjelmiston näkökulmasta. Ensimmäisen sukupolven vaihtovelkakirjojen käyttäjät valittivat usein, että käyttöliittymiä ei ole suunnattu tabletin muodon mukaan: ohjaimet olivat liian pieniä kosketukseen, sovellukset eivät reagoineet hyvin näytön kiertoon jne. Google on myös aloittamassa pelinsä tukemista kynälaitteille. Google tarkoittaa, että liuskekiven ja edellä mainitun Pixelbook Penin yhdistelmä tuntuu kynältä paperilla. Sitä voidaan käyttää muistiinpanojen tekemiseen Google Keepin kaltaisissa sovelluksissa (vaikka näyttö olisi lukittu), luonnosten luomiseen, tekstin valitsemiseen näytöllä ja jopa Google Assistantin aktivoimiseksi. Kaikki nämä asiat muodostavat paljon tehokkaamman taulutietokoneen käyttöjärjestelmän kuin se, joka oli saatavana vain muutama vuosi sitten. Ja Slate-ilmoitus on riittävä todiste Googlen luottamuksesta järjestelmän tablettiominaisuuksiin vapauttamaan ensin tablet-laite.

Pixel Slate käyttää Chrome-käyttöjärjestelmää

Chrome OS ja Google Assistant tekevät tehokkaan yhdistelmän.

Chrome-käyttöjärjestelmällä on useita ominaisuuksia, jotka tekevät siitä erinomaisen valinnan jokapäiväiseen käyttöjärjestelmään. Ensinnäkin, se on juuri selainkäyttöjärjestelmänä, joten se on yksinkertainen ja tyylikäs. Jotkut PC-käyttöjärjestelmät ovat paisuneet yrittämällä sisällyttää kaikki ominaisuudet maailmassa. Chrome-käyttöjärjestelmän minimalistinen lähestymistapa tekee siitä kuitenkin sopivan kaikille jokapäiväisistä kotikäyttäjistä tien päällä oleviin ammattilaisiin vanhempiin käyttäjiin, jotka eivät tarvitse monimutkaisuutta. Jos haluat lähettää sähköpostia lapsenlapsellesi, avaa Gmail. Jos haluat katsella ohjelmaa, valitse Hulu tai Netflix kantoraketin suuresta, selkeästä kuvakeluettelosta. Vaikka Chrome-käyttöjärjestelmässä on varmasti tehokkaita sovelluksia, sen tarvitsee vain tulla niin monimutkaiseksi kuin päätät tehdä sen. Mutta jos päätät mennä tälle tielle, Chrome OS tarjoaa mahdollisen ohjelmistovalikoiman millä tahansa alustalla maailmassa, työpöydällä tai mobiililaitteella. Alusta lähtien Chrome OS keskittyi tuomaan verkkosovellukset laitteellesi tavalla, joka ei näyttänyt pilvimaiselta. Sinulla oli (tai saattoi saada) työpöydän kuvakkeet sovelluksille, kuten Google Docs, Evernote tai Spotify. Näitä verkkosovelluksia yritettiin tehdä offline-yhteensopiviksi, mikä tarkoittaa, että voit käyttää niitä, kun et ollut yhteydessä Internetiin. Joten vaikka alkuperäinen ajatus oli, että tallennat tietosi myös pilvessä, paikallinen tallennustila kasvoi vastaamaan näiden offline-sovellusten vaatimuksia. Sisäänrakennettujen sovellusten lisäksi Chrome OS voi myös käyttää ohjelmistoja kahdelle muulle tärkeälle alustalle. Ensimmäinen on Android, joka antaa useimpien laitteiden käyttäjille pääsyn Google Play -kauppaan ja sen sisältämiin 2,6 miljoonaan sovellukseen. Kaikkia sovelluksia ei tietenkään ole optimoitu suuremmalle näytölle (ongelma, jonka näimme myös Android-tablettien kanssa), ja jotkut eivät ehkä edes toimi ollenkaan. Mutta suurimmaksi osaksi nämä asennetaan ja suoritetaan Slate-laitteellesi. Uusin lisäys on Linux-sovellukset, jotka tarjoavat pääsyn työpöydän luokan ohjelmistoihin. Et ehkä pysty asentamaan Officea tai Photoshopia, mutta saat niiden avoimen lähdekoodin vaihtoehdot. Kaiken kaikkiaan Chrome OS -alusta avaa pääsyn monenlaisiin ohjelmistoihin, ja Slate antaa tämän sinulle mukavassa, kannettavassa paketissa.

Pixel Slate on suunniteltu 2-in-1-laitteeksi

Googlen "Työpöytätila" Optimoi käyttöliittymän näppäimistölle ja hiirelle.

Lopuksi, Slate ei ollut alusta alkaen suunniteltu pelkästään tabletiksi, vaan tabletiksi, joka voisi muuttua enemmän. Googlen oma näppäimistö ilmoitettiin julkaisun yhteydessä, samoin kuin Pixelbook-kynän uusi versio (itse asiassa väri). Mutta Googlen suunnittelijat kuvittelivat myös muita oheislaitteita. Laitteen kuvauksissa eri verkkosivuilla mainitaan myös telakat, jotka voitaisiin liittää tavalliseen näyttöön, näppäimistöön ja hiireen, jotta laitteesta tulisi välitön työpöytä. Tämä ei ole mikään nykyisten Chromebookien tehtävä. Mutta tässä on se, että Google-suunnittelijat eivät sulkeneet Slateia pois vain siksi, että se on ensin mobiililaite. Yksi ominaisuus, joka todella osoittaa tämän tavoitteen, on työpöytätila. Chrome OS 70: ssä esitelty oletustyöpöytä / käynnistysohjelma sisältää suuria, hyvin sijoitettuja kuvakkeita, joita on helppo napauttaa sormella. Se on myös oletusarvoisesti kahden sovelluksen jaetun näytön tila. Mutta kiinnitä näppäimistö tai hiiri, ja järjestelmä vaihtaa tutumman ilmeen päällekkäisten ikkunoiden kanssa. Tämä tarjoaa molempien maailmojen parhaat puolet median kulutuksen ja tuottavuuden kannalta.

Pixel Slate pyrkii olemaan jokapäiväinen valitsemasi tietokone

Kun Googlen ihmiset ovat ajatelleet, että Pixel Slate on joustava ja kykenevä, heidän viestinsä on selvä: He haluavat, että Pixel Slate on jokapäiväinen tietokoneesi. Nyt on varmasti käyttäjiä, joille tämä ei ole totta. Esimerkiksi ohjelmoijat tarvitsevat paljon hevosvoimaa kirjoittamiensa ohjelmien kokoamiseen, ja videoinsinöörit tarvitsevat paljon tallennustilaa raakaa videomateriaalia varten. Mutta keskivertokuluttajalle Slate tarjoaa täydellisen selauskokemuksen ja pääsyn Android-sovelluksiin, joita he saattavat jo käyttää puhelimessa. Muille kuin teknisille yrityskäyttäjille Chrome-käyttöjärjestelmän tietoturva ja pilvipalvelutoiminnot tekevät Slatesta täysin sopivan valinnan (ja heidän järjestelmänvalvojansa rakastavat sitä). Edellä oleviin poikkeuksiin on kuitenkin jopa poikkeuksia. Liuskekivi pystyy helposti käsittelemään verkkokehittäjien tekstinkäsittely- ja palvelintarpeita, kun taas lyhytmuotoinen video, kuten vlogging, on hyvin mobiililaitteen käsissä. Joten ennen kuin siirryt uuteen kannettavaan tietokoneeseen, joka saattaa maksaa enemmän, painaa enemmän ja olla vähemmän joustava, anna Slate lähelle. Se voi olla etsimäsi ”jokapäiväinen tietokone”.