Skip to content

Mikä on GRD-tiedosto ja miten avaat sen?

20 de maaliskuu de 2021

GRD-tiedostotunnisteella varustettu tiedosto on todennäköisesti Adobe Photoshop Gradient -tiedosto. Näitä tiedostoja käytetään esiasetusten tallentamiseen, jotka määrittelevät kuinka useiden värien tulee sekoittua yhteen. Niitä käytetään käyttämään samaa sekoitusvaikutusta useisiin kohteisiin tai taustoihin.

Jotkin GRD-tiedostot voivat sen sijaan olla Surfer Grid -tiedostoja, muotoa, jota käytetään karttatietojen tallentamiseen joko teksti- tai binaarimuodossa. Toisia voidaan käyttää salattuina levykuvatiedostotiedostoina PhysTechSoftin StrongDisk-ohjelmistossa.

Kuinka avata GRD -tiedosto

GRD-tiedostot voidaan avata Adobe Photoshopilla ja Adobe Photoshop Elementsillä. Oletuksena Photoshopin mukana tulevat sisäänrakennetut kaltevuudet tallennetaan Photoshopin asennushakemistoon Esiasetukset kaltevuudet kansio. Tämä on yleensä tällaisessa kansiossa:

C:Program FilesAdobeAdobe Photoshop 2020

Voit avata GRD -tiedoston manuaalisesti, jos kaksoisnapsauttaminen ei johda sen avaamiseen Photoshopissa. Voit tehdä tämän valitsemalla Liukuvärityökalu (pikanäppäin G) Työkalut baari. Valitse sitten Photoshopin yläosasta valikoiden alapuolelta väri, joka näkyy Liukuvärjäys avautuu. Valita Tuonti tai Ladata selataksesi tiedostoa.

Käytä Viedä tai Tallentaa -painiketta, jotta voit luoda oman GRD-tiedoston.

Surfer Grid -tiedostot, jotka käyttävät GRD-tiedostotunnistetta, voidaan avata Golden Softwaren Surfer-, Grapher-, Didger- ja Voxler-työkaluilla. Jos jokin näistä ohjelmista ei avaa sitä, kokeile GDAL: ta tai DIVA-GIS: ää.

GRD-tiedostosi on todennäköisesti jo mainitussa muodossa, mutta jos ei, se voi olla salattu levytiedosto. Ainoa tapa avata se olisi PhysTechSoftin StrongDisk Pro -ohjelmiston kautta Mount > Selaa -painiketta.

Muita formaatteja, jotka käyttävät tätä laajennusta, saattaa olla olemassa. Jos GRD-tiedostosi ei avaudu jo mainitsemiemme ohjelmien kanssa, kokeile avata tiedosto tekstidokumenttina ilmaisella tekstieditorilla. Jos pystyt löytämään tiedostosta minkä tahansa luettavan tekstin, kuten ylä- tai alaosassa, saatat pystyä käyttämään näitä tietoja tutkiakseen ohjelmaa, jota käytettiin GRD-tiedostosi luomiseen.

Ottaen huomioon niiden ohjelmien lukumäärän, jotka saattavat avata GRD -tiedoston, on mahdollista, että useat niistä asennetaan samanaikaisesti. Se on hieno, mutta vain yksi Ohjelma voi avata tietyn tiedoston kaksoisnapsauttamalla. Vaihda tiedostoyhdistelmät Windowsissa, jos haluat valita tiedoston oletusasetukset.

Kuinka muuntaa GRD-tiedosto

Photoshopissa käytetyt GRD-tiedostot voidaan muuntaa PNG-, SVG-, GGR- (GIMP-gradienttitiedosto) ja useiksi muiksi muodoiksi cptutils-online-ohjelmalla.

ArcGIS Pro (aiemmin ArcGIS Desktop) ArcToolbox voi muuntaa ruudukkotiedoston muototiedostoksi SHP-tiedostotunnisteella. Noudata näitä ohjeita Esrin verkkosivustolla.

Tarvitset yleensä jonkinlaisen tiedostomuuntimen, ennen kuin voit muuntaa tiedoston toiseen muotoon. Surfer Grid -tiedoston tapauksessa sinun on kuitenkin voitava nimetä GRD-tiedosto vain ASC-tiedostoksi ja avata se sitten suoraan ArcMapissa.

Valitettavasti StrongDiskin kanssa käytettyjä salattuja levytiedostomuotoja ei voida tallentaa missään muussa muodossa.

Etkö vieläkään voi avata tiedostoa?

Jos tiedosto ei avaudu yllä olevien ehdotettujen ohjelmien kanssa, saatat hämmentää tälle tiedostolle täysin eri tiedostomuodon. Tämä voi tapahtua melko helposti, jos laajennukset ovat samanlaisia.

Esimerkiksi GDR: llä päättyvä tiedosto saattaa ensi silmäyksellä näyttää siltä, ​​että sillä on jotain tekemistä GRD-tiedostojen kanssa. Mutta todellisuudessa ne ovat Symbian OS -laitteiden käyttämiä kirjasintiedostoja.

RGD-tiedostot ovat samanlaisia, mutta niitä käytetään Raftin tallennettuihin peleihin. Toinen vastaava sisältää REG: n sekä RDCman Config -tiedostojen käyttämän RDG: n.

Näet nyt, kuinka helppoa voi olla tiedostotunnisteen väärä lukeminen ja yritä avata täysin etuyhteydettömän tiedoston jossakin yllä olevista GRD-avaimista. Jos olet tässä tilanteessa, tutki todellista tiedostotunnistetta saadaksesi lisätietoja muodosta ja siitä, mitä ohjelmaa tarvitset, jotta voit tarkastella / muokata / muuntaa sitä.