Skip to content

Mikä on hashtag Twitterissä?

3 de toukokuu de 2021

Hashtag on avainsana tai lause, jota käytetään kuvaamaan aihetta tai teemaa, jota edeltää välittömästi punnan merkki (#). Hashtagit voivat auttaa sinua löytämään kiinnostavia aiheita. Esimerkiksi ”koirat” voi olla hashtag, samoin ”bordercollie-pentuharjoittelu”. Yksi on laaja aihe, ja toinen on erityinen lause. Jos haluat luoda hashtagin, kirjoita punnan merkki (#) sanan tai lauseen eteen ja älä käytä välilyöntejä tai välimerkkejä (vaikka käyttäisit useita sanoja lauseessa). Niin, #Koirat ja #BorderColliePuppyTraining ovat näiden lauseiden hashtag-versiot.

Getty Images
Hashtagista tulee automaattisesti napsautettava linkki, kun tweetit sitä. Jokainen, joka näkee hashtagin, voi napsauttaa sitä siirtyäksesi sivulle, jossa on viimeisimpien twiittien syöte, jotka sisältävät kyseisen hashtagin. Twitter-käyttäjät lisäävät hashtageja twiitteihinsä luokittelemaan ne ja helpottamaan muiden käyttäjien etsimistä ja seuraamista tietystä aiheesta tai teemasta.

Twitter-hashtagin parhaat käytännöt

On hienoa käyttää hashtageja. Silti voi olla helppoa tehdä virheitä, jos olet uusi suuntaus. Tässä on joitain mielessä pidettäviä asioita:

  • Käytä tiettyjä lauseen hashtageja hioaksesi tiettyä aihetta: Liian leveä hashtagilla kuten #Koirat ei välttämättä saa sinulle haluamaasi sitoutumista. Hashtag kuten #BorderColliePuppyTraining voi sisältää vähemmän merkityksettömiä twiittejä ja saada paremmin kohdennettuja käyttäjiä tweetoimaan tai etsimään kyseistä aihetta.
  • Vältä liian monien hashtagien käyttöä yhdessä tweetissä: Kun on vain 280 merkkiä tweetattavaksi, useiden hashtagien tunkeutuminen tweettiin jättää vähemmän tilaa todelliselle viestillesi ja näyttää roskapostilta. Pidä enintään 1-2 hashtagia.
  • Pidä hashtaggauksesi osuvana sille, mistä twiitit: Jos tweetit Kardashianista tai Justin Bieberistä, älä lisää hashtagia, kuten #Koirat tai #BorderColliePuppyTraining ellei se ole merkityksellistä. Varmista, että twiitteillä ja hashtageilla on asiayhteys, jos haluat tehdä vaikutuksen seuraajillesi.
  • Hashtagaa olemassa olevat sanat twiiteissäsi säästääksesi tilaa: Jos tweetit koirista ja mainitset sanan ”koirat” tweetitekstissäsi, älä lisää #koiraa twiittisi alkuun tai loppuun. Lisää punnan merkki sanaan tweetissä, jotta se olisi yksinkertainen ja säästää arvokasta merkkitilaa.
  • Käytä Twitterin trendikohteita etsimään kuumia ja ajankohtaisia ​​hashtageja: ”Trends for you” -luettelo näkyy kotisyötteen oikeassa sivupalkissa Twitter.com-sivustossa tai Twitter-mobiilisovelluksen hakuvälilehdessä. Se sisältää luettelon trendeistä aiheista, jotka ovat sekoitus hashtageja ja säännöllisiä lauseita maantieteellisen sijaintisi mukaan. Voit myös valita #Tutkia oikeassa ruudussa, kun käytät Twitteriä verkossa nähdäksesi muita trendikkäitä hashtageja. Käytä näitä päästäksesi keskusteluihin, jotka ovat käynnissä tällä hetkellä.

#Tutki ja trendit sinulle Twitterissä verkossa

Kun olet tottunut näkemään ja käyttämään hashtageja Twitterissä, ihmettelet, kuinka olet koskaan elänyt ilman niitä. Tämä on yksi iso sosiaalisen median trendi, joka ei aio hiipua pian!