Skip to content

Mikä on häviötön äänen pakkaus?

2 de heinäkuu de 2021

Saatat ajatella, että sanaa ”häviötön” käytetään äänimuodoissa, joita ei käytetä minkä tahansa puristus. Jopa häviöttömät äänimuodot käyttävät pakkaamista pitämään tiedostokoot kohtuullisella tasolla. Häviöttömissä muodoissa käytetään pakkausalgoritmeja, jotka säilyttävät äänidatan, joten ääni on täsmälleen sama kuin alkuperäinen lähde. Tämä on ristiriidassa häviöllisten äänimuotojen, kuten AAC, MP3 ja WMA, kanssa, jotka pakkaavat äänen dataa hylkävillä algoritmeilla. Äänitiedostot koostuvat äänistä ja hiljaisuudesta. Häviöttömät muodot pystyvät pakkaamaan äänenvaimennukset lähes nollaan ja säilyttämään kaiken äänidatan.

Mitä häviöttömiä formaatteja käytetään digitaaliseen musiikkiin?

Esimerkkejä suosituista häviöttömistä muodoista, joita käytetään musiikin tallentamiseen, ovat:

  • FLAC
  • WAV
  • ALAC
  • WMA häviötön

Häviöttömät muodot ja musiikin laatu

Jos lataat musiikkikappaleen häviöttömässä muodossa HD-musiikkipalvelusta, odota korkealaatuista ääntä. Toisaalta, jos muunnat heikkolaatuiset musiikkikasetit digitoimalla ne häviöttömällä äänimuodolla, äänen laatu ei parane.

Voitteko muuntaa häviöistä häviöttömäksi?

Ei ole koskaan hyvä idea muuttaa häviöksi häviöttömäksi. Kappale, joka on jo pakattu häviölliseen muotoon, on aina sellainen. Jos muunnat sen häviöttömään muotoon, saavutat vain hukkaan tallennustilaa kiintolevyllä tai mobiililaitteessa. Et voi parantaa häviöllisen kappaleen laatua tällä menetelmällä.

Häviöttömän äänimuodon käytön edut

Häviöllisen muodon, kuten MP3, käyttäminen on edelleen yleisin tapa, jolla ihmiset tallentavat musiikkikokoelmiaan. Häviöttömän musiikkikirjaston rakentamisella on kuitenkin selkeitä etuja.

Täydelliset musiikki-CD-varmuuskopiot

Häviöttömien äänitiedostojen kopioiminen antaa sinulle tarkan kopion bitti-bittiä alkuperäisestä musiikki-CD: stä. Tämä tarkoittaa, että mitä äänimuotoja tulevaisuudessa tulee esiin, sinulla on aina täydellinen kopio alkuperäisestä.

Palauta menetys tai vahinko

Kun musiikkisi on häviöttömässä muodossa, voit palauttaa vahingoittuneen tai kadonneen alkuperäisen CD-levyn tyhjälle CD-levylle.

Muunna mihin tahansa muotoon

Kun musiikki on häviöttömässä muodossa, muunna se muotoon minkä tahansa muodossa ja saavuttaa korkein laatu että muoto voi tukea.

Haitat musiikin säilyttämisestä häviöttömässä muodossa

Ei yhtä yhteensopiva

MP3-kaltaisiin muotoihin verrattuna häviöttömiä formaatteja ei tueta yhtä hyvin laitteistoissa, kuten älypuhelimissa ja tableteissa.

Tarvitaan lisää tallennustilaa

Häviöttömät äänitiedostot vaativat yleensä enemmän tallennustilaa kuin häviökoodatut.

Lopulliset ajatukset

Ole tietoinen kompromisseista ja yhteensopivuusongelmista valitessasi äänitiedostojen tiedostomuotoa. Punnitse häviöttömän muodon käytön edut ja haitat ja tee paras valinta tilanteeseesi.