Skip to content

Mikä on helpoin tapa muokata Windows HOSTS -tiedostoa tietokoneella?

19 de maaliskuu de 2021

Windows HOSTS-tiedosto toimii kuten DNS-palvelimen paikallinen kopio, joten tietämys sen muokkaamisesta voi olla hyödyllistä, jos haluat tehdä mukautettuja verkkotunnuksen uudelleenohjauksia, estää verkkosivustoja tai poistaa haittaohjelmien asettamat haitalliset merkinnät. Tästä huolimatta saatat joutua lupavirheisiin ja muihin ongelmiin, kun teet muutoksia tähän tiedostoon joissakin Windows-versioissa.

Tämän artikkelin ohjeet koskevat Windows XP, Windows 7, Windows 8 ja Windows 10.

Kuinka muokata Windows HOSTS -tiedostoa

Windows 7, 8 ja 10 -käyttöjärjestelmissä et voi tallentaa muokkauksia HOSTS-tiedostoon, ellet avaa sitä suoraan Muistiossa tai muussa tekstieditorissa. Tehdä niin:

  1. Avaa Muistio tai muulla tekstieditorilla, kuten Notepad ++.

  2. Valitse tekstieditorissa Tiedosto> Avaa ja avaa HOST-tiedoston sijainti osoitteessa C: Windows System32 ajurit etc .

  3. Valitse Tekstiasiakirjat (* txt) oikeassa alakulmassa Avata ikkuna ja vaihda se muotoon Kaikki tiedostot.

    Tämä vaihe vaaditaan, koska HOSTS-tiedostolla ei ole .TXT-tiedostotunnistetta.

  4. Kun tiedostot näkyvät kansiossa, kaksoisnapsauta isännät avataksesi sen.

  5. Muokkaa HOSTS-tiedostoa ja tallenna muutokset.

Entä jos HOSTS-tiedostoa ei voi tallentaa?

Joissakin Windows-versioissa sinulla ei ole lupaa tallentaa suoraan jne kansio. Tässä tapauksessa saatat nähdä tämän kaltaisen virheen, kun yrität tallentaa:

Access to C:WindowsSystem32driversetc hosts was denied
Cannot create the C:WindowsSystem32driversetchosts file. Make sure that the path and file name are correct.

Sen sijaan sinun on tallennettava tiedosto muualle, kuten Asiakirjat tai Työpöytä kansio. Tallennuksen jälkeen siirry kyseiseen kansioon, kopioi HOSTS-tiedosto ja liitä se suoraan paikkaan, jossa HOSTS-tiedoston pitäisi olla (C: Windows System32 ajurit etc ). Sinua pyydetään vahvistamaan lupa ja sinun on vahvistettava tiedoston korvaaminen.

Jos sinulla on edelleen vaikeuksia muokatun HOSTS-tiedoston tallentamisessa, tarkista tiedoston attribuutit nähdäksesi, onko se merkitty vain luku -tilaan. Napsauta tiedostoa hiiren kakkospainikkeella ja valitse Ominaisuudet nähdäksesi määritteet.

Toinen vaihtoehto on avata tekstieditoriohjelma järjestelmänvalvojana, jotta käyttöoikeuksia sovelletaan jo editoriin. Tämän jälkeen HOSTS-tiedosto voidaan tallentaa alkuperäisen päälle ilman, että sinun on vahvistettava järjestelmänvalvojan kirjautumistietojasi.

Jos et edelleenkään pysty tallentamaan HOSTS-tiedoston sijaintiin, sinulla ei todennäköisesti ole oikeuksia muokata tiedostoja kyseisessä kansiossa. Sinun pitäisi olla kirjautuneena tilillä, jolla on järjestelmänvalvojan oikeudet HOSTS-tiedostoon, jonka voit tarkistaa napsauttamalla tiedostoa hiiren kakkospainikkeella ja siirtymällä Turvallisuus välilehti.

Mihin HOSTS-tiedostoa käytetään?

HOSTS-tiedosto on virtuaalinen vastine puhelinyhtiön hakemistopalvelulle. Jos hakemistopalvelu yhdistää henkilön nimen puhelinnumeroon, HOSTS-tiedosto yhdistää verkkotunnukset IP-osoitteisiin.

HOSTS-tiedoston merkinnät ohittavat Internet-palveluntarjoajan ylläpitämät DNS-merkinnät. Vaikka tämä hierarkia voi olla hyödyllinen säännölliseen käyttöön, kuten mainosten tai tiettyjen haitallisten IP-osoitteiden estämiseen, sen toiminnot tekevät tiedostosta myös haittaohjelmien yhteisen kohteen.

Muuttamalla sitä haittaohjelmat voivat estää pääsyn virustentorjuntapäivityksiin tai pakottaa sinut haittaohjelmiin. Siksi on hyvä tarkistaa HOSTS-tiedosto säännöllisin väliajoin tai ainakin osata poistaa väärät merkinnät.

Paljon helpompi tapa estää tietyt toimialueet tietokoneeltasi on käyttää mukautettua DNS-palvelua, joka tukee sisällön suodatusta tai estoluetteloita.