Skip to content

Mikä on henkilöllisyystunnus?

7 de heinäkuu de 2021

W3C: n mukaan ID-attribuutti HTML: ssä on elementin yksilöllinen tunniste. Se tarjoaa tavan tunnistaa verkkosivun alue CSS-tyyleille, ankkurilinkeille ja komentosarjojen kohteille.

Mihin ID-attribuuttia käytetään?

ID-attribuutti suorittaa useita toimintoja verkkosivuille:

  • Tyylitaulukon valitsin: Tämä on toiminto, jota useimmat ihmiset käyttävät ID-määritettä. Koska ne ovat ainutlaatuisia, tyylität vain yhden kohteen verkkosivustollasi, kun muotoilet ID-ominaisuutta. Haittapuoli käyttää ID: tä muotoilutarkoituksiin on se, että sillä on erittäin korkea spesifisyys, mikä voi tehdä siitä erittäin haastavan, jos haluat ohittaa tyylin jostain syystä myöhemmin tyylitaulukossa. Tämän vuoksi nykyiset verkkokäytännöt pyrkivät käyttämään luokkia ja luokan valitsimia henkilöllisyystodistusten ja tunnuksen valitsimien sijasta yleiseen muotoiluun.
  • Nimetty ankkurit linkittämiseen: Verkkoselaimet kohdistavat tarkat sijainnit verkkodokumenteissasi osoittamalla osoitetta URL-osoitteen lopussa. Lisää tunnus sivun URL-osoitteen loppuun, jota edeltää hash-merkki. Linkitä näihin ankkureihin itse sivun kanssa lisäämällä tiivistetunniste ja tunnusnimi href attribuutti elementille. Esimerkiksi jaolle, jonka tunnus on ottaa yhteyttä, linkitä siihen tälle sivulle #ottaa yhteyttä.
  • Viittaus skripteihin: Jos kirjoitat Javascript-toimintoja, käytä ID-määritettä, jotta voit tehdä muutoksia sivun tarkkaan elementtiin skripteillä.
  • Muu käsittely: Tunnus tukee verkkodokumenttien käsittelyä millä tahansa tavalla. Voit esimerkiksi purkaa HTML-koodin tietokantaan ja käyttää ID-määritettä kenttien tunnistamiseen.

Säännöt ID-määritteen käytöstä

Varmista, että henkilöllisyystunnuksesi ovat näiden kolmen standardin mukaisia:

  • Tunnuksen on aloitettava kirjaimella (az tai AZ).
  • Kaikki seuraavat merkit voivat olla kirjaimia, numeroita (0-9), väliviivoja (-), alaviivoja (_), kaksoispisteitä (:) ja pisteitä (.).
  • Jokaisen tunnuksen on oltava yksilöllinen asiakirjassa.

ID-määritteen käyttäminen

Kun olet tunnistanut verkkosivustosi ainutlaatuisen elementin, käytä tyylisivuja vain yhden elementin muotoiluun. Esimerkiksi tunnistaa tunnus nimeltä ottaa yhteyttä, käytä jompaakumpaa näistä lomakkeista: div # contact {background: # 0cf;}

type = ”code”> #contact {background: # 0cf;}

type = ”code”> Ensimmäinen näyte kohdistaa jakoon, jonka ID-attribuutti on ottaa yhteyttä. Toinen kohdistuu edelleen elementtiin, jonka tunnus on ottaa yhteyttä, se ei vain määrätä, että se on jako. Muotoilun lopputulos olisi täsmälleen sama. Voit myös linkittää kyseiseen elementtiin lisäämättä tageja. Viittaa kyseiseen kappaleeseen skripteissä getElementById JavaScript-menetelmä: document.getElementById (”contact-section”)

type = ”code”> ID-attribuutit ovat edelleen erittäin hyödyllisiä HTML-muodossa, vaikka luokkien valitsimet ovat korvaaneet ne useimmissa tyylitarkoituksissa. ID-attribuutin käyttäminen tyylien koukkuna ja samalla niiden käyttäminen ankkureina komentosarjojen linkkeihin tai kohteisiin tarkoittaa, että niillä on edelleen tärkeä paikka web-suunnittelussa.

Alusta mla apa chicago Sinun viitteesi

Kyrnin, Jennifer. ”Mikä on ID-attribuutti?” ThoughtCo, toukokuu. 14, 2021, thinkco.com/what-is-the-id-attribute-3468186.
Kyrnin, Jennifer. (2021, 14. toukokuuta). Mikä on henkilöllisyystunnus? Haettu osoitteesta https://www.thoughtco.com/what-is-the-id-attribute-3468186
Kyrnin, Jennifer. ”Mikä on ID-attribuutti?” ThoughtCo. https://www.thoughtco.com/what-is-the-id-attribute-3468186 (käytetty 7. heinäkuuta 2021).