Skip to content

Mikä on HQX-tiedosto ja miten avaat sen?

20 de maaliskuu de 2021

HQX-tiedostotunnisteella varustettu tiedosto on Macintosh BinHex 4 Compressed Archive -tiedosto, jota käytetään kuvien, asiakirjojen ja multimediatiedostojen binaariversioiden tallentamiseen. He käyttivät aiemmin .HEX- ja .HCX-laajennuksia.

BinHex tarkoittaa ”binääristä heksadesimaaliin”. Muotoa käytetään 8-bittisen binääridatan tallentamiseen 7-bittisessä tekstimuodossa. Vaikka niiden tiedostokoko on suurempi, korruptioiden sanotaan olevan vähemmän todennäköisiä tällä tavoin tallennetuilla tiedostoilla, minkä vuoksi HQX-tiedostoja pidettiin parempana siirrettäessä tietoja sähköpostitse.

BinHexillä koodatuilla tiedostoilla voi olla samanlainen tiedostonimi tiedosto.jpg.hqx osoittaa, että HQX-tiedostossa on JPG-tiedosto.

Kuinka avata HQX-tiedosto

HQX-tiedostot näkyvät tyypillisesti macOS-järjestelmissä – voit avata HQX-tiedostoja Incredible Bee Archiverin tai Applen sisäänrakennetun arkistoapuohjelman avulla.

Jos sinulla on Windows ja sinun on purettava HQX-tiedosto, kokeile WinZipiä, StuffItiä tai muuta suosittua Windows-yhteensopivaa tiedostopuristinta.

Altap Salamander ja Web Utilin online-BinHex Encoder / Decoder Tool ovat kaksi muuta vaihtoehtoa, jos mikään yllä olevista ei avaa HQX-tiedostoa.

Jos et jostain syystä ole varma, onko tiedosto todella koodattu BinHexillä, voit käyttää ilmaista tekstieditoria tarkistaaksesi, että ensimmäinen rivi kuuluu seuraavasti:

(This file must be converted with BinHex 4.0)”

Jos huomaat, että tietokoneesi sovellus yrittää avata HQX -tiedoston, mutta se on väärä sovellus tai jos haluat mieluummin toisen asennetun ohjelman avaavan HQX -tiedostot, opi muuttamaan oletusohjelma tietylle tiedostotunnisteelle.

Kuinka muuntaa HQX-tiedosto

Koska HQX-tiedostot ovat eräänlaisia ​​arkistomuotoja, kuten ZIP tai RAR, sinun on ensin avattava arkisto, ennen kuin voit muuntaa tiedostoja sisällä.

Esimerkiksi, jos HQX-tiedostossa on PNG-tiedosto, jonka haluat muuntaa JPG: ksi, sen sijaan, että yrität muuntaa HQX-arkistotiedoston JPG-kuvatiedostoksi, käytä vain yhtä ylhäältä tulevista työkaluista, jotka voivat avata HQX-tiedostoja . Kun olet avannut sen, voit purkaa PNG: n ulos ja käyttää sitten ilmaista tiedostomuunninta muuntamaan PNG JPG: ksi tai muuhun tiedostomuotoon.

Sama käsite pätee, jos yrität muuntaa HQX: n ICNS: ksi, ZIP: ksi, PDF: ksi jne. – pura ensin HQX-arkiston sisältö ja käytä sitten tiedostomuunninta puretuissa tiedostoissa.

Etkö vieläkään voi avata tiedostoa?

Jos et vieläkään voi avata HQX -tiedostoa, saatat lukea tiedostotunnistetta väärin. Jotkut tiedostot jakavat tavalliset kirjaimet tiedostopääteessä, vaikka muodot eivät olisikaan yhteydessä toisiinsa.

QXP (QuarkXPress Project) ja QXF (Quicken Essentials for Mac Exchange) ovat muutama esimerkki.