Skip to content

Mikä on HTACCESS-tiedosto ja miten avaat sen?

20 de maaliskuu de 2021

HTACCESS-tiedostotunnisteella varustettu tiedosto on Apache Access Configuration -tiedosto, joka tarkoittaa ”hypertekstin käyttöä”. Nämä ovat tekstitiedostoja, joilla käytetään poikkeusta yleisistä asetuksista, joita sovelletaan Apache-verkkosivuston eri hakemistoihin.

Tiedoston sijoittaminen yhteen hakemistoon ohittaa aiemmin kyseiseen hakemistoon ja sen alihakemistoihin virtaavat yleiset asetukset. Esimerkiksi HTACCESS-tiedostoja voidaan luoda URL-osoitteen uudelleenohjaamiseksi, hakemistoluetteloiden estämiseksi, tiettyjen IP-osoitteiden kieltämiseksi, pikalinkkien estämiseksi ja muiksi.

Toinen tämän tiedoston yleinen käyttö on osoittaa HTPASSWD-tiedostoon, joka tallentaa tunnistetiedot, jotka estävät kävijöitä pääsemästä kyseiseen tiedostohakemistoon.

Toisin kuin muuntyyppiset tiedostot, nämä eivät sisällä tiedostonimeä; ne näyttävät tältä, vain tiedostopääte: .htaccess.

Kuinka avata HTACCESS-tiedosto

Koska nämä tiedostot koskevat Apache Web Server -ohjelmistoa käyttäviä verkkopalvelimia, ne eivät tule voimaan, ellei niitä käytetä kyseisessä yhteydessä.

Jopa yksinkertainen tekstieditori pystyy kuitenkin avaamaan tai muokkaamaan tiedostoa, kuten Windows Muistio tai yksi parhaiden ilmaisten tekstieditorien luettelosta. Toinen suosittu, vaikkakaan ei ilmainen, HTACCESS-editori on Adobe Dreamweaver.

Kuinka muuntaa tiedosto

Voit muuntaa tiedoston Ngnix-verkkopalvelintiedostoksi tällä online-HTACCESS-toiminnolla nginx-muuntimella. Sinun on liitettävä sen sisältö tekstilaatikkoon, jos haluat muuntaa koodin Ngnixin tunnistettavaksi.

Samoin kuin nginx-muuntimessa, tiedosto voidaan muuntaa Web.Configiksi käyttämällä koodinvaihtajan online .htaccess to Web.Config -muunninta. Tämä on hyödyllinen, jos haluat tiedoston toimivan ASP.NET-verkkosovelluksen kanssa.

Esimerkkitiedosto

Alla on esimerkki .HTACCESS-tiedostosta. Tämä tiedosto voi olla hyödyllinen verkkosivustolle, jota kehitetään parhaillaan ja joka ei ole vielä valmis yleisölle.

AuthType basic
AuthName ”Ooops! Temporarily Under Construction…”
AuthUserFile /.htpasswd
AuthGroupFile /dev/null
Require valid-user # Password prompt for everyone else
Order Deny,Allow
Deny from all
Allow from 192.168.10.10 # The developer’s IP address
Allow from w3.org
Allow from googlebot.com # Allows Google to crawl your pages
Satisfy Any # No password required if host/IP is allowed

Jokaisella tämän tiedoston rivillä on tietty tarkoitus. /.htpasswd Esimerkiksi merkintä osoittaa, että tämä hakemisto on piilotettu julkisesta näkymästä, ellei salasanaa käytetä. Jos kuitenkin sivun käyttämiseen käytetään yllä olevaa IP-osoitetta, salasanaa ei vaadita.

Tarvitsetko lisää apua?

Sinun pitäisi pystyä kertomaan yllä olevasta näytteestä, että nämä tiedostot voivat tehdä paljon erilaisia ​​asioita. On totta, että ne eivät ole helpoimmin käsiteltäviä tiedostoja.

Voit lukea lisää siitä, miten HTACCESS-tiedostoa käytetään estämään IP-osoitteet, estämään katsojia avaamasta tiedostoa, estämällä liikenne hakemistoon, vaatimalla SSL: tä, poistamalla verkkosivustojen latausohjelmat / ripperit käytöstä jne. Osoitteesta JavaScript Kit, Apache, WordPress ja DigitalOcean .