Skip to content

Mikä on hyppääjä?

2 de toukokuu de 2021

Hyppääjä on irrotettava johto tai pieni muovi- tai metallitulppa, jonka puuttuminen tai sijoittaminen laitteistoon määrittää kuinka laitteisto on konfiguroitava. Se toimii avaamalla tai sulkemalla piirin osa. Esimerkiksi, jos kiintolevyn hyppääjä on ”A-asemassa” (me keksimme tämän), se voi tarkoittaa, että kiintolevyn on oltava järjestelmän ensisijainen kiintolevy. Jos hyppääjä on asennossa B, se voi tarkoittaa, että kiintolevyn on oltava tietokoneen toissijainen kiintolevy. Neulapuserot ovat kaikki, mutta korvaaneet vanhemman laitteistokokoonpanomekanismin, jota kutsutaan DIP-kytkimeksi. Jopa hyppääjät ovat harvinaisia ​​useimmissa uudemmissa laitteissa nykyään automaattisten kokoonpanojen ja ohjelmisto-ohjattujen asetusten takia.

David Leahy / Iconica / Getty Images

Tärkeitä tietoja puseroista

Laitteen, jolla vaihdat hyppääjiä, pitäisi olla sammutettu. Kun laite on päällä, on liian helppoa koskettaa vahingossa muita metalliosia tai johtoja, jotka voivat sitten vahingoittaa tai ei-toivottuja muutoksia laitteen kokoonpanoon. Aivan kuten käsiteltäessä muita tietokoneen sisäisiä osia, on myös aina tärkeää käyttää antistaattista rannehihnaa tai muita sähköpurkauslaitteita, jotta estetään sähkön siirtyminen osiin, mikä voi vahingoittaa niitä. Kun hyppääjää pidetään ”päällä”, se tarkoittaa, että se peittää vähintään kaksi nastaa. Hyppääjä, joka on ”pois päältä”, on kiinnitetty vain yhteen tapiin. ”Avoin hyppääjä” on silloin, kun mikään nastoista ei ole peitetty hyppääjällä. Voit yleensä käyttää sormeasi jumpperin säätämiseen, mutta neula-nenäpihdit ovat usein parempi vaihtoehto.

Neulepuseroiden yleiset käyttötavat

Tietokonelaitteiden, kuten kiintolevyn, lisäksi hyppääjää voidaan käyttää myös muissa laitteissa, kuten modeemeissa ja äänikorteissa. Toinen esimerkki on joissakin autotallin oven kaukosäätimissä. Tämän tyyppisissä kaukosäätimissä on oltava hyppääjät samoissa asennoissa kuin autotallin oven vastaanottimen hyppääjät. Jos edes yksi hyppääjä puuttuu tai on väärässä paikassa, kaukosäädin ei ymmärrä kuinka kommunikoida autotallin oven kanssa. Samanlainen on kattotuuletin kaukosäädin. Tämän tyyppisillä kaukosäätimillä hyppääjien sijainnin muuttaminen säätää kaukosäätimen taajuutta siten, että se pääsee kuuntelevaan laitteeseen samalla taajuudella.

Lisätietoja puseroista

Suurin hyppyjen käytön etu on, että laitteen asetuksia voidaan muuttaa vain hyppääjän sijainnin fyysisellä muutoksella. Vaihtoehto on, että laiteohjelmisto muuttaa asetuksia, mikä tekee laitteistosta vähemmän todennäköisen aina noudattamaan, koska ohjelmistomuutokset, kuten tahattomat häiriöt, vaikuttavat laiteohjelmistoon helposti. Joskus toisen IDE / ATA-kiintolevyn asentamisen jälkeen saatat huomata, että kiintolevy ei toimi, ellei hyppääjää ole määritetty oikein. Voit yleensä siirtää hyppääjää kahden nastan välillä, mikä tekee siitä toissijaisen tai ensisijaisen aseman – toinen vaihtoehto on siirtää se kaapelinvalintaan. Vanhemmat tietokoneet saattavat käyttää hyppääjiä BIOS-asetusten palauttamiseen, CMOS-tietojen tyhjentämiseen tai jopa suorittimen nopeuden asettamiseen. Ryhmää useita hyppyneuloja, jotka kerätään yhdessä, kutsutaan usein hyppääjiksi. Plug and Play eliminoi laitteen hyppääjien säätämisen tarpeen. Joissakin laitteissa on kuitenkin ohjeet hyppääjien käsittelyyn, jos haluat mukauttaa asetuksia – sitä ei yksinkertaisesti tarvita, kuten monien vanhojen laitteiden kanssa.