Skip to content

Mikä on iPad Air?

8 de heinäkuu de 2021

IPad Air oli Applen keskitason 9,7 tuuman tabletti. Alkuperäinen iPad Air julkistettiin 22. lokakuuta 2013 iPad Mini 2: n rinnalla, ja se on alkuperäisen iPadin viides sukupolvi. Nimenmuutos yksinkertaisesti ”iPad”: stä ”iPad Air”: ksi tarkoittaa Applen filosofian muutosta hajottaa iPad-kokoonpano erikokoisiksi, mukaan lukien 7,9 tuuman iPad Mini, iPad Pro, joka tarjoaa useita malleja, mukaan lukien 9.7 tuuman, 10,5 tuuman, 11 tuuman ja suurimmat 12,9 tuuman versiot.

Alkuperäinen iPad Air

IPad Air oli ensimmäinen tabletti, joka toimi 64-bittisellä sirulla. Vaikka siirtyminen 32-bittisestä 64-bittiseen alun perin hylättiin olevan enemmän uutuus kuin tekninen harppaus, parannus osoittautui mukavaksi tehoksi iPadille. IPad Air on suunnilleen kaksi kertaa nopeampi kuin sitä edeltävä iPad 4. IPad Air sisältää myös M7-liikeprosessorin, joka on omistettu käsittelemään signaaleja iPadin eri liiketunnistimista. IPad Air ei tue kaikkia seuraajansa, iPad Air 2: n moniajo-ominaisuuksia, eikä se sisällä Touch ID: tä. Siinä on myös vain 5 megapikselin takakamera, verrattuna iPad Air 2: n 8 megapikselin kameraan.

IPad Air 2

Jos nimenmuutos edusti filosofista muutosta Applella iPad-kokoonpanon suhteen, iPad Air 2 ymmärsi muutoksen täysin. Tyypillisesti iPad on matkinut saman sukupolven iPhonen perusrakennetta ja ominaisuuksia. IPad sai yleensä hieman tehokkaamman prosessorin ja nopeamman grafiikan kuin iPhone. Ja tietysti sillä ei ollut puhelimen ominaisuuksia. Mutta suurimmaksi osaksi nämä kaksi olivat samanlaisia. IPad Air 2: lla oli kuitenkin kaksi suurta eroa verrattuna iPhone 6: een, joka julkaistiin samana vuonna. Ensinnäkin iPad Air 2: lla oli kolmen ytimen prosessori eikä kaksiytiminen, mikä tekee siitä sekä nopeamman että paremman moniajoissa. Toiseksi iPad Air 2 sisälsi 2 Gt RAM-muistia, toisin kuin 1 Gt, joka on iPhone 6: n käytettävissä, mikä taas tekee iPad Air 2: sta paremman moniajoissa. IPad Air 2 pystyy jakamaan jaettua näyttöä moniajo- ja kuva-kuvassa -tehtäviä, joiden avulla voit jatkaa videoiden toistamista näytön kulmassa samalla kun teet jotain muuta kuin selaat Internetiä. Alkuperäinen iPad Air pystyi siirtämään monitehtäviä, joiden avulla voit tuoda toisen sovelluksen näkyviin sarakkeeseen näytön reunaa pitkin, mutta se ei pystynyt jakamaan näyttöä tai kuvaa kuvassa. IPad Air 2 sisältää myös Applen Touch ID -sormenjälkitunnistimen. Tämän avulla voit käyttää Apple Payta iPadin sovelluksissa ja muutamissa muissa hienoissa Touch ID -temppuissa, mutta koska iPad Air 2: lla ei ole lähikenttätietoliikennesirua, et voi käyttää sitä maksamaan laskuasi Apple Pay- tuetut kassakoneet. IPad Air 2 paransi myös iPadin kameran 8 megapikselin iSight-kameraksi.

IPad Air vs. iPad Mini

Huomattavin ero iPad Airin ja iPad Minin välillä on näytön koko. Vaikka iPad Airin 9,7 tuuman näyttö ei kuulosta paljon suuremmalta kuin Minin 7,9 tuuman näyttö, se tosiasiallisesti antaa noin 50% enemmän näyttötilaa. Tämä tekee iPad Airista paremman tuottavuussovelluksiin. Toimintojen, kuten tekstin siirtäminen ruudulla ja kuvien käsittely, on helpompaa, kun enemmän kiinteistöjä näytetään. Kääntöpuolelta iPad Mini on kannettavampi ja helpompi pitää yhdessä kädessä pitkiä aikoja (kuten lukemalla e-kirjaa), mikä tekee siitä liikkuvimman kahdesta. Vertaamalla huippuluokan malleja molemmissa luokissa, iPad Mini 3 toimii samalla prosessorilla kuin iPad Air, mikä tarkoittaa, että iPad Air 2 on noin 40% nopeampi. Siinä on myös enemmän RAM-muistia sovelluksille, mikä tekee siitä kykenevämmämmän monitehtäviin ilman, että iPad hidastuu rasituksen alla.

IPad Air vs. iPad Pro

Applen iPad Pro -tabletit ovat alkaneet lähestyä kannettavia tietokoneita puhtaan prosessointitehon suhteen. Vuoden 2018 lopulla julkaistuissa iPad Pro -malleissa on huomattavia muutoksia aikaisempiin malleihin poistamalla kotipainike, ottamalla käyttöön Face ID ja paljon ohuempi kehys, joka lisää näytön tilaa lisäämättä huomattavasti laitteiden fyysistä kokoa. On olemassa kaksi mallia, joissa on ohut kehys, toisessa 11 tuuman näyttö ja suurimmassa 12,9 tuuman näytössä. Aiemmat iPad Pro -mallit ovat kooltaan 9,7 tuumaa, mikä vastaa iPad Air -taulukkoa, ja 12,9 tuuman superkokoinen versio. Uusimmissa iPad Pron malleissa on Apple Face ID -tekniikka laitteen lukituksen avaamiseksi. Ne eivät kuitenkaan tarjoa Touch ID: tä, koska kotipainike poistettiin uusimmista versioista. Puhtaan tehon osalta uusimmat iPad Pro -mallit tarjoavat merkittävää laskentatehoa ja siirtävät iPadin yhä lähemmäksi kannettavien tietokoneiden korvaavia tuotteita. IPad Prossa on myös neljä kaiutinta. Yksi kaiutin on sijoitettu jokaiseen kulmaan ja iPad tunnistaa, miten sitä pidetään, jotta näitä kaiuttimia voidaan käyttää parhaiten, joten saat aina hyvälaatuisen äänen. Molemmat iPad Pro -mallin versiot tukevat älykkäitä näppäimistöjä ja kynää muistuttavaa Apple-lyijykynää. Apple Pencilin uusin iterointi, johon sisältyy joitain merkittäviä edistysaskeleita – mukaan lukien arvostettu kyky kiinnittää kynä magneettisesti uusimman mallin sivulle lataamista varten.