Skip to content

Mikä on järjestelmän palautus?

4 de heinäkuu de 2021

Järjestelmän palauttaminen on Windowsin palautustyökalu, jonka avulla voit peruuttaa tietyntyyppiset käyttöjärjestelmään tehdyt muutokset. Järjestelmän palauttamista käytetään palauttamaan tärkeät Windows-tiedostot ja asetukset – kuten ohjaimet, rekisteriavaimet, järjestelmätiedostot, asennetut ohjelmat ja paljon muuta – takaisin aiempiin versioihin ja asetuksiin. Ajattele Järjestelmän palauttamista ”kumoa” -ominaisuutena Microsoft Windowsin tärkeimmille osille.

Mitä järjestelmän palauttaminen tekee

Tietokoneesi palauttaminen edelliseen tilaan vaikuttaa vain Windows-tiedostoihin. Se on tämän tyyppinen data, joka on yleensä syyllinen ongelmiin, jotka saavat sinut käyttämään järjestelmän palauttamista. Jos tietokoneellesi tapahtuu outoja asioita esimerkiksi ohjaimen asentamisen jälkeen, saatat huomata, että järjestelmän palauttaminen edelliseen tilaan ennen ohjaimen asennus, korjaa ongelman, koska Järjestelmän palauttaminen kumoaa asennuksen. Toisena esimerkkinä oletetaan, että palautat tietokoneen tilaan, jossa se oli viikko sitten. Kaikki tuona aikana asentamasi ohjelmat poistetaan järjestelmän palautuksen aikana. On tärkeää ymmärtää tämä, jotta et jää jäljelle ajattelematta, että tietokoneesi on vielä huonommassa tilassa, kun huomaat, että ohjelma tai kaksi puuttuu palautuksen jälkeen. Järjestelmän palauttaminen ei takaa, että ongelma ratkaistaan. Oletetaan, että sinulla on vasta nyt ongelma näytönohjaimen ohjaimessa, joten palautat tietokoneen takaisin muutama päivä sitten, mutta ongelma jatkuu. On mahdollista, että kuljettaja vioittui kolme viikkoa sitten, jolloin palautus vain muutama päivä sitten tai mihin tahansa viimeisen kolmen viikon pisteeseen ei auta ongelman korjaamisessa.

Mitä järjestelmän palauttaminen ei tee

Järjestelmän palauttaminen ei vaikuttaa henkilökohtaisiin tiedostoihisi, kuten valokuviin, asiakirjoihin, sähköposteihin jne. Voit käyttää Järjestelmän palauttamista epäröimättä, vaikka olisit juuri tuonut muutama tusina kuvaa tietokoneellesi – se ei ”peruuta” tuontia. Sama käsite koskee tiedostojen lataamista, videoiden muokkaamista jne. – kaikki ne pysyvät tietokoneellasi. Vaikka Järjestelmän palauttaminen saattaa poistaa asentamasi ohjelman, se ei myöskään poista ohjelman kautta tekemiäsi tiedostoja. Esimerkiksi, vaikka Järjestelmän palauttaminen poistaa Adobe Photoshop -asennuksen ja Microsoft Word -ohjelman, myös niiden kanssa luomiasi tai muokkaamiasi kuvia ja asiakirjoja ei poisteta – niitä pidetään silti henkilökohtaisina tiedostoina. Koska järjestelmän palautus ei palauta henkilökohtaisia ​​tiedostoja, se ei ole vararatkaisu, jos olet unohtanut tehdä varmuuskopiot tiedoistasi tai jos haluat kumota tiedostoon tekemäsi muutoksen. Online-varmuuskopiointipalvelu tai tiedostojen varmuuskopiointiohjelma on mitä tarvitset varmuuskopioiden tekemiseen tiedostoistasi. Voit kuitenkin harkita Järjestelmän palauttamista ”järjestelmän varmuuskopiointiratkaisuksi”, koska se itse asiassa varmuuskopioi ja palauttaa tärkeät järjestelmätiedostot. Tässä huomautuksessa Järjestelmän palauttaminen ei myöskään ole tiedostojen palautusapuohjelma, jonka avulla voit ”palauttaa” tiedostosi. Jos poistat vahingossa kansion, joka on täynnä tärkeitä asiakirjoja, etkä voi palauttaa sitä roskakorista, Järjestelmän palauttaminen ei ole se, mitä haluat käyttää palauttamaan nämä asiat. Katso tästä luettelo ohjelmasta, joka on tarkoitettu nimenomaan poistettujen tiedostojen kaivamiseen.

Kuinka tehdä järjestelmän palautus

Järjestelmän palauttotyökalua voi käyttää monella tavalla Windowsissa. Käynnistyksen jälkeen tämä apuohjelma on suunniteltu askel askeleelta ohjatuksi, mikä tekee aikaisemman pisteen, jota kutsutaan palautuspiste, palauttaa tärkeät tiedostot ja asetukset. Katso Mikä on palautuspiste? varten paljon Lisätietoja palautuspisteistä, mukaan lukien niiden luontihetket, sisällöt jne. Katso prosessin täydellinen ohjeet kohdasta Järjestelmän palauttamisen käyttäminen Windowsissa. Järjestelmän palauttaminen on saatavana Microsoft Windows 10-, Windows 8-, Windows 7-, Windows Vista-, Windows XP- ja Windows Me -sovelluksista, mutta ei mistään Windows Server -käyttöjärjestelmistä. Jos et pääse Windowsiin normaalisti, järjestelmän palautus voidaan käynnistää myös vikasietotilasta kaikissa Windows-versioissa. Voit myös käynnistää järjestelmän palauttamisen komentokehotteesta.

Järjestelmän palauttaminen -komento Windows 10: ssä

Voit jopa suorittaa Järjestelmän palauttamisen Windowsin ulkopuolelta Windows 10: n ja Windows 8: n Lisäasetukset-käynnistysasetusten tai Windows 7: n ja Windows Vistan Järjestelmän palautusasetukset -toiminnon avulla.